Rzut monetą [1]

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
kowal
Bywalec
Bywalec

Re: Rzut monetą [1]

Nieprzeczytany post autor: kowal »

Songo89K pisze:Bez sensu jest Twój post,przeczytałeś chociaż o co Reptile'owi chodzi?
Jak dobrze zrozumiałem,to taki system MOŻE BYĆ lepszy niż większość "traderów" na tym forum,i podejrzewam że to może być prawdą. Tylko będzie to spowodowane tym,że osoby które poprowadzą ten eksperyment będą trzymały się zasad, a większość traderów mimo że ma być może skuteczny system - i tak gra po swojemu,przez co można zaryzykować stwierdzenie, że większość gra losowo.
Tu nie chodzi o to czy ten system "może być lepszy niż większość "traderów" na tym forum" - bo o to nie trudno. Tu chodzi o racjonalne podejście do inwestowania.
Losowe otwieranie pozycji daje Ci 50% szansy na sukces od którego musisz odjąć jeszcze spread. Więc tylko pytam, gdzie jest sens takiego systemu? Gdzie jest jego przewaga nad systemem, który został opracowany na podstawie jakiś mniej lub bardziej sensownych analiz, badań? Dzięki czemu ten system miałby się sprawdzić? Dzięki MM? Powodzenia!
reptile pisze:No właśnie..eksperyment jest dla takich jak Ty.. :D
No właśnie raczej nie dla takich jak ja.
powodzenia!

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

kowal pisze: Losowe otwieranie pozycji daje Ci 50% szansy na sukces od którego musisz odjąć jeszcze spread.
No niby racja tylko co sądzić o takich eksperymentach:
http://artelis.pl/artykuly/30356/czy-po ... j-od-malpy :)
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

http://www.myfxbook.com/members/TradingGurus
No ciekawe..
Wyglada ze RRR ver 1 nie byla testowana live?

Czemu herezje?Prawie gral ? :D
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

green7
Maniak
Maniak

Wygrzebałem dane z jednego testu jaki kiedyś przeprowadzałem:

- okres 2 lat, test na kilku parach walut równocześnie, h1 dane z dukasa.
Wejścia:
- jeśli na danej parze nie ma otwartej pozycji losujemy w którą stronę otworzyć (prawdopodobieństwo kierunku pół/na pół)
- SL na podstawie ATR'a, TSL na tej samej zasadzie.

Na załączonym obrazku, wyniki equity z kilkudziesięciu testów (wiadomo: equity różne bo różnie zadziałała funkcja losowa).
Chyba coś musiałem spierniczyć w testach :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Albo tester dal.. .Wg Ciebie wyglada to zbyt optymistycznie?Zyski wygladaja na sensowne w 2roku.
Trche dziwi mnie ta korelacja w tym sezonie.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

REPTILE widze ze GURU dostało sie hehe :) Gratulacje:) sorki za OT
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

green7
Maniak
Maniak

reptile pisze:Albo tester dal.. .Wg Ciebie wyglada to zbyt optymistycznie?Zyski wygladaja na sensowne w 2roku.
Trche dziwi mnie ta korelacja w tym sezonie.
Tak, moim zdaniem jest za dobrze. 150 i więcej% w rok grając losowo .... ?
Na dodatek ten test zaczyna się w 2008 - tam bym raczej spodziewał się częstych wybić SL bo zmienność była spora.
No nie było tu żadnych optymalizacji: wygląda za dobrze, coś musiało być spierniczone :)
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Też zauważyłem. Chyba mu to na złość admini zrobili :)
Teraz nie będzie mógł pisać na forum bo mu skrzynka PW będzie pękała w szwach i zabierać cały wolny czas.
Gratki
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Mi zawsze skrzynka pekala.. stary admin zawsze wtedy panikowal czy baza nie siadła jak postanowilem pod koneic mca usuwac poczte,bo przepelnione skrzynka hehe ..a zz ...to potrafi w jeden dzien mnie załatwic przy dobrych wiatrach :D
Ale skupcie sie na głownym temacie i cieszcie sie ze to nie ja adminem jestem :D choc nie wierze z e obecny przebil moja oferte :D ale coz :D requote i slipage..

Czas na Random EA :p w kocnu cuda sie teraz na rynkach dzieja.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

150 i więcej% w rok grając losowo .... ?
Piszesz, że SL i TS prowadził po ATR. Więc niezupełnie losowo. Tyle się pisze, że zarządzanie pozycją i kapitałem jest kluczem... :think:

ODPOWIEDZ