Witam. Zapraszam na mój blog poświęcony analizie EURUSD pod kątem formacji harmonicznych z naciskiem na formację OneToOne.
http://www.formacja121.blogspot.com
Pozdrawiam.
Zapraszam na blog
Re: Zapraszam na blog
Kolejny blog o niczym ;(
99% blogów poświęcona jest subiektywnym aspektom rynku. Jest ich nadmiar! a co gorsza są w 100% bezurzyteczne
sorry, za tą krytykę, ale taka jest prawda!
99% blogów poświęcona jest subiektywnym aspektom rynku. Jest ich nadmiar! a co gorsza są w 100% bezurzyteczne

sorry, za tą krytykę, ale taka jest prawda!
kowal a co rozumiesz przez obiektywny aspekt ryneku ? 

Np. narzędzia, systemy etc., które są jasno sprecyzowane tj. nie są uzależnione od stanu emocjonalnego, czy też innego, danej osoby i nie ma wątpliwości przy ich wyznaczaniu.
Jeśli opublikowałby statystyki z REAL konta owszem warto było by zaglądać na tego bloga. (zakładam że zarabiałby)
trzeba było od razu powiedzieć że wolałbyś blog ktory pokaże tobie nieuznaniowy systemkowal pisze:Np. narzędzia, systemy etc., które są jasno sprecyzowane tj. nie są uzależnione od stanu emocjonalnego, czy też innego, danej osoby i nie ma wątpliwości przy ich wyznaczaniu.

"Blog od wielu innych stron internetowych różni się zawartością. Niegdyś weblogi utożsamiano ze stronami osobistymi (czy domowymi)[1]. Dziś ten pogląd wydaje się nieuzasadniony, wciąż jednak od innych stron internetowych blogi odróżnia bardziej personalny charakter treści: częściej stosowana jest narracja pierwszoosobowa, a fakty nierzadko przeplatają się z opiniami autor."
Najlepszym narzędziem wg mnie jest cena i parę kresek (w tym kreski generowane przez Fibo) Sam blog jest moim subiektywnym podejściem ale przecież pokazuję gdzie i czego szukam - formacji 121 i potencjalnych setupów skąd może wyjść sygnał aby do tej formacji dotrzeć. Jeśli ich nie ma to nie ma też sygnałów - proste. Czy mój system się sprawdza - jak dla mnie tak, przede wszystkim wiem czego i gdzie szukać. Teraz np obseruję sobie FE100 czy aby nie ma tam wejścia w S z targetem na formacji 121 - w tym momencie potencjalny setup mam na poziomie 2933. Wczoraj zagrywałem L z poziomu trzech dołków z targetem na FE61,8 i tam szukałem S z targetem na 2881 (S weszła - target niestety nie doszedł).
Blog jest o formacjach 121, ja zaś stosuję kilka technik i kilka rodzajów potwierdzeń - niestety pisanie o wszystkim zajęłoby zbyt wiele czasu - ja zaś jestem gaduła
Dziękuję Ink. za wsparcie.
Blog jest o formacjach 121, ja zaś stosuję kilka technik i kilka rodzajów potwierdzeń - niestety pisanie o wszystkim zajęłoby zbyt wiele czasu - ja zaś jestem gaduła

Dziękuję Ink. za wsparcie.
Nie myl subiektywnie działającego systemu z systemem opracowanym przez jakąś osobę. Ten drugi może być zarówno subiektywny jak i obiektywny. Różnica polega na tym, że subiektywne systemy działają w oparciu o Twoje widzimisię w danej chwili (np. wyznaczenie formacji - dla jednych wykres będzie przypominał jakąś flagę a dla drugiego będzie to jakaś strzałka - czy co tam sobie jeszcze wymyśli). Natomiast obiektywne systemy mają jasno sprecyzowane warunki i nie ma możliwości różnej ich interpretacji przez dwie osoby a nawet przez tą samą w różnym czasie.Ink. pisze:trzeba było od razu powiedzieć że wolałbyś blog ktory pokaże tobie nieuznaniowy systemkowal pisze:Np. narzędzia, systemy etc., które są jasno sprecyzowane tj. nie są uzależnione od stanu emocjonalnego, czy też innego, danej osoby i nie ma wątpliwości przy ich wyznaczaniu.blogi jak najbardziej powinny prezentowac subiektywne podejscie, to jest przeciez blog
Natomiast nie kwestionuję tego, że blogi powinny być indywidualnym podejściem autora do tego co opisuje. Chodzi jednak o przedmiot tego co prezentuje na swoim blogu.
Tak zgadzam się poniekąd, dlatego postanowiłem prezentować moje setupy a nie tylko pisać o dupie-marynie. Moze w konwencji: setup - i dlaczego akurat tam. Ograniczę się jednak do EURUSD.