Rzut monetą [1]
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Re: Rzut monetą [1]
Panowie czasem można coś zrobić dla fun....
Przecież to nie eksperyment naukowy.
Ja proponuję w moim przypadku otwieranie pozycji o określonej godzinie i zamykaniu też o z góry określonej.
Kierunek wejścia losowy na podstawie rzutu monetą.
Przecież to nie eksperyment naukowy.
Ja proponuję w moim przypadku otwieranie pozycji o określonej godzinie i zamykaniu też o z góry określonej.
Kierunek wejścia losowy na podstawie rzutu monetą.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
Jeszcze może być 12:00 GMT, wtedy zaczyna się robić zmienność.
Wprowadzenie godziny otwarcia pozycji niczego nie zmienia...
No cóż, macie dziwne zabawy
No cóż, macie dziwne zabawy

globalny ogolnoforumowy IGNOREreptile pisze:Ink. ja znajde na ciebie metode..

mysle ze w nowej wersji forum to bardzo ciekawa metoda

np na podstawie MMkowal pisze:Ten wątek jest bez sensu. A na jakiej podstawie taki system miałby przynieść korzystne wyniki jak tylko nie przez fart?

tak jak piszesz..nie jest to ekspreryment naukowy...nie jest to tez laserowe prostowanie ramy...itpdaromanchester pisze:Panowie czasem można coś zrobić dla fun....Przecież to nie eksperyment naukowy.
sam bym sie tego podjal ale uczciwie mowie ze nie starczy mi samozaprcia i czasu na to aktualnie zeby zrobic to rzetelnie tak jak powinno byc
DARO bardzo chetnie poczytam taki journal bo pamietam ze kiedys pisales, ze otwierales pozycje losowo i tez przynosilo to efekt dodatni na koncie

a jak cadermo kiedys zalozyl jeden ze swoich tematow pt "najlepszy dziennik 2011 roku" to zaglosowalem wlasnie na TOY TOY TRADING

Ruch zwrotny skończy się dokładnie w miejscu ustawienia SL
Ignore ma to do siebie że zakłóci ład i porządek rozmowy, czyt. ja coś napisze ktoś coś odpowie a ignorant będzie siedział i sie drapał po głowie o co chodziseba pisze:globalny ogolnoforumowy IGNORE

Bez sensu jest Twój post,przeczytałeś chociaż o co Reptile'owi chodzi?kowal pisze:Ten wątek jest bez sensu. A na jakiej podstawie taki system miałby przynieść korzystne wyniki jak tylko nie przez fart?
Ten system z założenia skazany jest na porażkę. Gdzie jest chociaż jedna mocna strona tego systemu, która mogłaby wskazać powodzenie?
Jak dobrze zrozumiałem,to taki system MOŻE BYĆ lepszy niż większość "traderów" na tym forum,i podejrzewam że to może być prawdą. Tylko będzie to spowodowane tym,że osoby które poprowadzą ten eksperyment będą trzymały się zasad, a większość traderów mimo że ma być może skuteczny system - i tak gra po swojemu,przez co można zaryzykować stwierdzenie, że większość gra losowo.
Nie rozumiem,ktoś ma jakiś pomysł,jakiś eksperyment,odrobinę rozrywki - a pojawiają się opinie " po co...co Ci to da...bez sensu...szkoda kasy..." .Nie rozumiem,czy to "wasza" kasa,"wasz" czas...czy ktoś Was w ogóle zmusza do czytania tego journala?
Nie wiem czy wiecie,ale nie ma obowiązku wypowiadania się w każdym nowym temacie,byle by coś napisać .
Więc wrzućcie na luz, nie jest to setny taki sam temat wiec nie ma co hejtować z góry.
Może najwyższa pora wprowadzić do swojego systemu "orła i reszkę" ?

To Panowie ja mam taki niecny plan.
Za 10 dni rozpoczyna się konkurs bossy.
A w nim:
Za 10 dni rozpoczyna się konkurs bossy.
A w nim:
Proponuję sprężyć się i przeprowadzić ten eksperyment na koncie bossy (demo/lub real). Będziemy mieli porównanie wyniku z profesjonalistamiW tegorocznej edycji Forex BossaFX mamy novum – do udziału zaprosiliśmy praktyków z imponującym track record inwestycyjnym.
Wezmą udział w klasyfikacji VIP, z portfelem startowym 10 000 PLN, jako punkt odniesienia dla pozostałych uczestników, na bieżąco komentując swoje inwestycje.
Mistrzowie, by nie gasić ducha rywalizacji, zdecydowali że nie walczą o nagrody, nie będą w klasyfikacji, będą jednak komentować swoje ruchy inwestycyjne, zdradzając tajniki.
W gronie mistrzów mamy:
- przedstawicieli partnera gry - Gazety Giełdy Parkiet, zespół w składzie pp. Tomasz Hońdo, Tomasz Goss-Strzelecki i Piotr Zając, dziennikarze i analitycy znani z łam gazety
- p. Marka Szczotkę - zwycięzcę Forex BossaFX edycja 2011
- p. Filipa - inwestora ze stopą zwrotu 3000% w skali 2 miesięcy 2012 roku

aż się chyba skuszę
to demo jest ten konkurs?
to demo jest ten konkurs?
No właśnie..eksperyment jest dla takich jak Ty..kowal pisze:Ten wątek jest bez sensu. A na jakiej podstawie taki system miałby przynieść korzystne wyniki jak tylko nie przez fart?
Ten system z założenia skazany jest na porażkę. Gdzie jest chociaż jedna mocna strona tego systemu, która mogłaby wskazać powodzenie?
Zresztą co ja tam wiem... Jak są chętni i macie nadmiar gotówki to śmiało... :]

Założenia był już wspomniane.. Losując nie ma gwarancji na 100% bycia w tłumie.Czyli stawiam,że 9/10 pozycji u Ciebie to SL.
@Stforex - konkurs real..
@green - ale bez jaj zeby na koncie VIP grac moneta

Jak utopszi gram dalej jak gralem do tej pory , jak zarobisz koncze z fx

Gdyby wynik się powtórzył w 3sezonach to życiowa porażka

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
No to uważaj, bo jeszcze wyjdzie na to, że będziesz musiał skończyć z fxreptile pisze: Jak utopszi gram dalej jak gralem do tej pory , jak zarobisz koncze z fxbo to pogrążyłoby moją dotychczasową prace
![]()

Jest taki robot, który zwie się Ray the Random Robot
Tutaj masz o nim więcej:
http://trading-gurus.com/tag/rrr/
a tutaj np. wykresik jak mu szło
http://trading-gurus.com/ray-the-random ... a-cropper/
Co prawda nie lookałem jak działa ten robocik, ale zdaje się, że ogólna idea była dosyć losowa. Jeśli ostatni tick był do góry to był long gdy tick w dół to short (tak bodaj było w początkowych wersjach).
Gdzieś muszę odszukać swoje testy apropo losowych wejść. Tylko, że tam straszne herezje mi wychodziły