Rzut monetą [1]

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Re: Rzut monetą [1]

Nieprzeczytany post autor: reptile »

W 1szym założeniu czas nie grał roli.Ale ok można i tak..

orzeł parzysta godzina reszka nie parzysta hehe - wiem szalone
Ogolnie z pkt widzenia czasu trudno losować czas. Chyba,że orzeł tearz reszka za godzine ponowne lsoowanie.Jeśłi teraz to znów orzeł L reszka S

jak będzie dużo tego typu journali to zrobimy korelacje na losowość w szeregu lol.. oby sie nie okazało że monety też są w tłumie monetarnym ;p
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Oby się nie okazało, że GS i Nomura też rzucają... :lol:

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

hmm... czyli autor dziennika otworzył dziennik, napisał zasady, doskonale sobie zdaje sprawę z oczekiwanego wyniku i pozostawił aby eksperyment przeprowadził ktoś za niego, genialne !!!

Nie wiem czy to z lenistwa, czy z opinii że na takie głupoty czasu tracić sam nie będzie, ale dla mnie jest to troszkę śmieszne, rozumiem ze pomysł jest ciekawy, ale niestety trzeba to zrobić samemu a nie szukać leszcza :)

także reptile zapraszam cie abyś osobiście kontynuował swój własny pomysł, mielibyśmy już 2 dni eksperymentu za sobą a tak wszystko stoi :)

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Był taki eksperyment na FF, całkiem niedawno. Tam było chyba zysk : ryzyko 3:1 i losowe otwieranie. Nie pamiętam tylko jak losowane były pary i godziny otwarcia. Eksperyment się nie udał - system stracił, ale zaliczył też jakieś TP.

Coś takiego przerobione na EA losujące parę mogłoby być ciekawe. Tylko dobranie R:R
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Ja dalem propozycje na kilka journali,moze beda chetni.Niestety niebawem nie bedzie mnie przez jaki czas i nawet na rynku.A przyczynnikiem tematu byl link z 1 postu.Pomyslałem ze można by to empirycznie i praktycznei potraktowac a i skonsultować nie zaszkodzi.

Niektorzy oczekuja skuteczności.Podaje do dyskusji problem inwersji.
Kazdy sobie moze zrobic 10-20 orderow z takim mechanizmem i zastanowic nad sobą..

Ink.. czyzby tez czekasz ze sam osie zrobi? Czy jedziesz mnie za to ze nie daje Ci opracowania?
Nawet mnie nie wku... tylko jedziesz journal 1szy [2].. albo zaloz temat jak nie ustawiac SL
Jak cie kiedys poznam to masz z banki bo tak mnie draznisz :D
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Z EA ciagle mi to nie pasuje..bo puscimy losowo bactest n razy i wyjdzie n wynikow.Nie wiem czy to co pisze ma sens.Ale mowie.. zrobiony wynik raz live jest formalnym a nie teoretycznym.Ale mzee byc i taki journal dla EA.
http://forex-nawigator.biz/forum/liczby ... 17967.html

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

reptile pisze:
Ink.. czyzby tez czekasz ze sam osie zrobi?
Czekam aż poprowadzisz jurnal ktory sam założyłeś :)

dla przypomnienia autor jurnala to : reptile twoj nick to : reptile :mrgreen:

Wyniki mnie nie interesują bo je znam, tego typu jurnale były prowadzone już wielokrotnie na navi przyjacielu :)
reptile pisze:Nie wiem czy to co pisze ma sens.Ale mowie.. zrobiony wynik raz live jest formalnym a nie teoretycznym.
także do dzieła bo mamy 3 dni opóźnienia :D

Kasia86
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kasia86 »

reptile pisze:Niestety niebawem nie bedzie mnie przez jaki czas i nawet na rynku.
Tylko nie mów że idziesz do pracy :?

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Ja caly czas pracuje :p ..głową :D ..mam inne zmartwienia niz praca ; )

Ink. ja znajde na ciebie metode.. Przeceic chodzi o inicjatywe a nie formalność
Był toy toy trading ale to nie to samo.. daj link bo nie czesto ten dzial czytam

kowal
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kowal »

Ten wątek jest bez sensu. A na jakiej podstawie taki system miałby przynieść korzystne wyniki jak tylko nie przez fart?
Ten system z założenia skazany jest na porażkę. Gdzie jest chociaż jedna mocna strona tego systemu, która mogłaby wskazać powodzenie?

Do tego piszesz, że "Z EA ciagle mi to nie pasuje..bo puscimy losowo bactest n razy i wyjdzie n wynikow" - ale jak będziesz miał n ludzi, którzy będą testować ten system to również będziesz miał n wyników...

Zresztą co ja tam wiem... Jak są chętni i macie nadmiar gotówki to śmiało... :]

ODPOWIEDZ