MT4 - email history

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
CoVal
Gaduła
Gaduła

MT4 - email history

Nieprzeczytany post autor: CoVal »

Witam,

zwyczajowo aby wiedziec o wszystkich zamykanych przez EA pozycjach na jednym z wykresikow stoi sobie prosty systemik ktory po kazdej zamknietej pozycji wysyla mi maila.

Wszystko to od paru lat dzialalo bez zadnych problemow az do zeszlego tygodnia, kiedy to wprowadzona innowacja spowodowala, ze EA od ok. 3 w nocy do rana ustawial pendinga po czym go kasowal, po czym po zmianie wielkosci spreadu znowu go ustawial i kasowal - i tak bez konca :) .
No trudno - czlowiek uczy sie na bledach - wprowadzilem odpowiednie zabezpieczenia na przyszlosc taki wypadek, ale... te 450 email-i wyslanych sprawilo, ze MT4 nie chce juz wiecej wysylac i wywala mi taki blad:
2012.10.01 07:09:27 Mail: not enough space for 'Adm-Pro, zysk: 33.26, EURUSD-Pro, otwarto: 2012.09.30 23:53:54, zamkn.: 2012.10.01 00:06:53'
i oczywiscie nie wysyla tego maila.
Nie wiem gdzie mam szukac tej "przestrzeni" ktora zostala zapchana - w katalogu w mt4 w zakladce 'mails' wlasciwie nie ma nic - pare kB. zadne logi tez nie sa jakos szczegolnie zapchane....

Czy ktos mial juz tego typu przypadek ? gdzie moga byc przechowywane wysylane maile i jak moge je usunac ?

Rozwazam przeinstalowanie systemu - ale nie wiem czy i to moze pomoc...

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: MT4 - email history

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

Awatar użytkownika
CoVal
Gaduła
Gaduła

Andrzej - dzieki za linka - no niestety, ta pani tez nie umiala rozwiazac problemu tego klienta.
Probowala go splawic - piszac mu, ze jak ma problemy z wysylaniem emaili to... najlepiej po prostu ... ich nie wysylac.

Pobawie sie dzisiaj troche z terminalem....

myyyt
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: myyyt »

spróbuj uruchomić w tej samej instalce, inne konto lub to samo konto i EA ale na innej instalacji ;)

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

A czy to przypadkiem nie ma zapchanej poczty? Jeszcze obstawialbym cache i jakis licznik - czyli skasował lub wczesniej skopiowal i porownal probojac jeszcze raz zapchac poczte.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
CoVal
Gaduła
Gaduła

pobawie sie wieczorkiem jak wroce do domu....
poczta raczej nie jest zapchana, w katalogu jest tylko pare kB.
ale sprobuje po prostu wywalic z tego katalogu wszystko co tam jest i zobacze czy cos sie zmienilo.
nie wiem czy jak sprobuje uruchomic inne konto na tej instalce, to nie nadpisze mi danych historycznych ktore tam mam ?
bo nie chcialbym ich stracic...

-- Dodano: pn 01-10-2012, 20:26 --

hmmm, chyba znalazlem odpowiedz - problem nie lezy po stronie mt4, tylko... po stronie mojego providera poczty internetowej ktorej dotychczas uzywalem jako SMTP: tlen.pl
teraz, aby wyslac maila z tego konta trzeba odpowiedziec na jakies dodatkowe glupie pytanie, czyli chyba raczej juz sie nie da tlen.pl uzywac w mt4.... :(

z jakich serverow wy korzystacie ? gdzie taka usluga jeszcze hula bez problemow ?

-- Dodano: wt 02-10-2012, 16:05 --

czy komukolwiek obecnie dziala wysyslanie maili z MT4 ?
bo z tego co widze, to cos jest nie tak u mnie na wszystkich kontach i z tego co sie zorientowalem u innych tez pokazuje sie blad 530.

Wiec moze to jakis nowy problem z mt4 ??

Jesli komus chodzi, to prosze o info jakiego uzywa servera SMTP...

myyyt
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: myyyt »

moze sprawdź gmail.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Mi działa, ale ja korzystam z płatnej skrzynki...

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

CoVal pisze:pobawie sie wieczorkiem jak wroce do domu....
poczta raczej nie jest zapchana, w katalogu jest tylko pare kB.
ale sprobuje po prostu wywalic z tego katalogu wszystko co tam jest i zobacze czy cos sie zmienilo.
nie wiem czy jak sprobuje uruchomic inne konto na tej instalce, to nie nadpisze mi danych historycznych ktore tam mam ?
bo nie chcialbym ich stracic...

-- Dodano: pn 01-10-2012, 20:26 --

hmmm, chyba znalazlem odpowiedz - problem nie lezy po stronie mt4, tylko... po stronie mojego providera poczty internetowej ktorej dotychczas uzywalem jako SMTP: tlen.pl
teraz, aby wyslac maila z tego konta trzeba odpowiedziec na jakies dodatkowe glupie pytanie, czyli chyba raczej juz sie nie da tlen.pl uzywac w mt4.... :(

z jakich serverow wy korzystacie ? gdzie taka usluga jeszcze hula bez problemow ?

-- Dodano: wt 02-10-2012, 16:05 --

czy komukolwiek obecnie dziala wysyslanie maili z MT4 ?
bo z tego co widze, to cos jest nie tak u mnie na wszystkich kontach i z tego co sie zorientowalem u innych tez pokazuje sie blad 530.

Wiec moze to jakis nowy problem z mt4 ??

Jesli komus chodzi, to prosze o info jakiego uzywa servera SMTP...
u mnie hula. jutro postaram się opisac jakie mam ustawienia. Jeśli chodzi o "zapychanie" skrzynki mailowej, to miałem czasem taki problem. teraz juz nie pamiętam bo to stara sparawa. ale na pewno problem był po stronie MT4. na 99% pomagało podmienienie pliku terminal.exe. takie zwykle copy/paste z jakiejś innej instancji. bez zadnej ponownej instalacji :roll:

ODPOWIEDZ