reptile -reptile pisze:Jak jest żle to do dolara,ale widzac pompowanie w USA kto bedzie chcail zostac z tym Zielonym Velvetem ?
USA pompuje defakto indeksy, EBC gwarantuje przez komercyjne lpynnosc na dluzszy okres.Mimo bajerow zua EU i EUR sporo krajow ma EUR i z nimi pozostanie.. czas na jakis czas wybic z glowy filozofie bezwartosciowego EUR. Wiec jesli ojawi się wiecej EUR to w sumie lepij dla EUR bo przybedzie plynnosci,a dzie to banki wepchaja to inna baja.
Czas tez przypomnic ze kryzys jest od dawna i ma teraz fazy o węzszych okresach a okresy ku koncu roku to chyba juz tradycja swiateczna![]()
Glowie sie czy kiedy FEd zechce wiecej kasy to czy znow nie poluzuja sie marginy na gold ;]

Sorki, mnóstwo komentarzy mi się ciśnie na usta bo poruszyłeś wiele wątków i żaden z nich nie jest tak/nie ale chyba to powyższe jest chyba jest najlepszą kwintesencją

Zwłaszcza, że już tradycyjnie mam na koncie przynajmniej ze trzy i mam takie niejasne wrażenie, że nie tylko ja

Co bynajmniej nie umniejsza celności myśli
Z tego co wiem niejaki Churchill, Winston, z zawodu premier musiał się też ratować pewnymi napojami żeby tak zwyczajnie wytrzymać...