mForex ECN (wcześniej BRE Forex)
Re: BRE Forex ECN
Głupoty gadasz. Znowu....
Przepraszam Cyb,o upadku banku lehman brothers /// o takiej możliwości///oraz o upadku PFGBEST pisałem wcześniej, ..../// było dość czasu aby podjąć ochronę kapitału ,a że inwestorzy światowi i ich doradcy nie czytają naszego Forum to inna sprawa.....
Reasumując,zgadzam się z Akhh,należy się cieszyć że BRE Bank i Alior Bank // przynajmniej dwa banki w Polsce //podjęły temat.
Pozdrawiam.
Reasumując,zgadzam się z Akhh,należy się cieszyć że BRE Bank i Alior Bank // przynajmniej dwa banki w Polsce //podjęły temat.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Jeszcze BZWBK - trzeci bankzz pisze: Reasumując,zgadzam się z Akhh,należy się cieszyć że BRE Bank i Alior Bank // przynajmniej dwa banki w Polsce //podjęły temat.

Chodzi o to że polskie banki jedyne co mogą zrobić to uczyć się zza granicy. Ich oferta jest żenująca itd. A ty je promujesz jako nie wiadomo co. Żyjemy w świecie gdzie możesz założyć konto praktycznie gdziekolwiek. Po co pchać się w polskie bagno ?
Zgadzam się z Tobą że oferta Polskich banków jest żenująca...
Zgadzam się również z Akhh że uciekły nam lata świetlne.Tylko co z tego...?.
Uważam że KAŻDY bank w Polsce który próbuje wreszcie coś robić NORMALNEGO należy docenić.
Pozdrawiam.
Zgadzam się również z Akhh że uciekły nam lata świetlne.Tylko co z tego...?.
Uważam że KAŻDY bank w Polsce który próbuje wreszcie coś robić NORMALNEGO należy docenić.
Pozdrawiam.
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
zz ja tylko w kwestii formalnej to lata świetlne są miarą odległości a nie czasu.
Z Cybem akurat się do końca nie zgodzę.
Nasze banki może nie mają magicznych produktów jak zagraniczne ale pod wieloma względami są dużo lepsze niż np. w UK.
Oczywiście jest to moja subiektywna opinia i moich znajomych.
Do tego kręcą wały tak że nie masz pewności czy zaraz go nie zwiną o ile sam nie padnie.
Nie chce mi się wymieniać listy jak na przykład jeden z najstarszych banków w UK splajtował przez jednego tradera po przez libory aż do ostatnich ogromnych kar dla banków piorące pieniądze dla bliskiego wschodu i jego okolic.
Ja naprawdę boję się trzymać w angielskim banku pieniędzy. O ogromnej ilości fraudów na rachunkach detalicznych klientów nie będę wspominał.
Z drugiej strony jest to biznes spekulacyjny w którym chodzi o to żeby wyrąbać innych i to jak najwięcej więc pod tym kątem te banki mają duuuuże doświadczenie więc spekulant ma tutaj raj.
Z Cybem akurat się do końca nie zgodzę.
Nasze banki może nie mają magicznych produktów jak zagraniczne ale pod wieloma względami są dużo lepsze niż np. w UK.
Oczywiście jest to moja subiektywna opinia i moich znajomych.
Do tego kręcą wały tak że nie masz pewności czy zaraz go nie zwiną o ile sam nie padnie.
Nie chce mi się wymieniać listy jak na przykład jeden z najstarszych banków w UK splajtował przez jednego tradera po przez libory aż do ostatnich ogromnych kar dla banków piorące pieniądze dla bliskiego wschodu i jego okolic.
Ja naprawdę boję się trzymać w angielskim banku pieniędzy. O ogromnej ilości fraudów na rachunkach detalicznych klientów nie będę wspominał.
Z drugiej strony jest to biznes spekulacyjny w którym chodzi o to żeby wyrąbać innych i to jak najwięcej więc pod tym kątem te banki mają duuuuże doświadczenie więc spekulant ma tutaj raj.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
Masz może jakiś źródła? Chętnie bym zerknął na takie statystyki (im więcej brokerów tym lepiejAkhh pisze:Perłą jest tutaj XTB, które mieści się w 15 największych brokerów pod względem obrotu (bez Japonii)

daromanchester,dokładnie mi o to chodzi....
Każdy musi rozstrzygnąć,czy chce inwestować poprzez bank na produktach bankowych...
Czy chce inwestować poprzez bank na produktach które stanowią integralną własność klienta np. rynek dłużny,korporacyjny,kustoszowy ,ETF, futures lub FX spotowy.....
Pozdrawiam.
Każdy musi rozstrzygnąć,czy chce inwestować poprzez bank na produktach bankowych...
Czy chce inwestować poprzez bank na produktach które stanowią integralną własność klienta np. rynek dłużny,korporacyjny,kustoszowy ,ETF, futures lub FX spotowy.....
Pozdrawiam.
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
My próbujemy dogonić te banki a to jest nie możliwe.
Bo to oni wymyślają reguły gry i trzymają się w swoim gronie nie dopuszczając nowych.
Trochę to przypomina krykieta czyli grę w której można zmieniać zasady przed meczem z tym że tutaj może je zmieniać tylko jedna strona a my się będziemy musieli zawsze dostosować.
I nie ma szans żebyśmy to my rządzili w tej branży bo to jak z mafią.
Trzeba by zrobić przewrót wykończyć paru bosów i może wtedy by się z nami liczono.
Pozostaje nam mniej lub bardziej udolne naśladowanie innych lub ewentualnie pod kogoś się podpinać a tylko na swoim rynku używać swojej marki.
Bo to oni wymyślają reguły gry i trzymają się w swoim gronie nie dopuszczając nowych.
Trochę to przypomina krykieta czyli grę w której można zmieniać zasady przed meczem z tym że tutaj może je zmieniać tylko jedna strona a my się będziemy musieli zawsze dostosować.
I nie ma szans żebyśmy to my rządzili w tej branży bo to jak z mafią.
Trzeba by zrobić przewrót wykończyć paru bosów i może wtedy by się z nami liczono.
Pozostaje nam mniej lub bardziej udolne naśladowanie innych lub ewentualnie pod kogoś się podpinać a tylko na swoim rynku używać swojej marki.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
Panowie ale o jakich "nas" tu piszecie?
Bre bank - właściciel niemiecki
Bzwbk - hiszpański
Alior - włoski .....
Bre bank - właściciel niemiecki
Bzwbk - hiszpański
Alior - włoski .....