80 tys zl
-
- Bywalec
Re: 80 tys zl
Tak więc dzięki za rady.Odstawiam mój project "Z grubej rury".
Szybko sprowadzacie na ziemie panowie.
Wrzucę parę groszy na 4 miesięczny project "Test strategy "
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Wiesz, szczerze mówiąc to zalatuje arogancją. Uważasz się za profesjonalistę? Czy wierzysz, że jakoś to będzie?Opracowałem jakiś tam system
Próbując stanąć w szranki z profesjonalistami warto mieć dobre przygotowanie. Ludzie po drugiej stronie z pewnością będą takowe mieli.. a ponadto przewagę w innych obszarach.
Parę wskazówek:
cele
system
plan
strategia
analiza
kontrola ryzyka
psychika
predyspozycje mentalne
narzędzia
infrastruktura
zmienność
płynność
sentyment
timing
przepływ kapitału
orderflow
struktura rynku
uczestnicy rynku
Zapewne po przeczytaniu pomyślałeś: "po co mi to?", "bez sensu", "nie wiem o co chodzi", "to nie dotyczy mojego systemu"
Niepotrzebne skreślić

- Phoenix_phx
- Gaduła
pasleczanin pisze:Tak więc dzięki za rady.Odstawiam mój project "Z grubej rury".
Pozdrawiam
Prawidłowo. Spróbujesz - zobaczysz. Poczujesz dreszcz emocji i faktycznie czy uda się wypełniać założenia systemu, i jeśli już - czy działa on prawidłowo

Jakis tam system sie nigdy nie sprawdza bo w takcie zaminia sie na gownainy system a potem sie gra bez systemu.
Pytam wiec o strategie. Jak znam zycia takeigo myslenia jest nie wiele i na kocnie nie wiele tez zostaje.
Szczerze.. jesli odlozyles tyle kasy to.. heh.. moze zle ci sie nie powodzi.Ale jesli umiesz zarabiac to 15-25k i depo rosnie chyba ze STRATEGIA na target wymaga wiecej.. oczym tu mowy nie ma zato system.. Systemy moga zakladac target ale nie wymagac takiego depa,a co najwyzej target.
Nie omijaj pytan bo mnei to irytuje
A jesli nie chesz to rozumiem ale ciezko doradzac widzac skrawek swaita.
Jesli uwazasz ze to nie male pieniadze to mysle,ze szczesliwszy i zdrwszy bedziesz jak za 20k na swieta pokazesz rodzinie maledivy a nie ujemne saldo.. a noz.. odrobi sie jak mowie na zlocie
Teraz to poorstu czas na lowienie leszczy bo odkurzacze sa wlaczone.Czytnij tu jeszcze z kilka tematow ..np o sumie zerowej i grze
Pytam wiec o strategie. Jak znam zycia takeigo myslenia jest nie wiele i na kocnie nie wiele tez zostaje.
Szczerze.. jesli odlozyles tyle kasy to.. heh.. moze zle ci sie nie powodzi.Ale jesli umiesz zarabiac to 15-25k i depo rosnie chyba ze STRATEGIA na target wymaga wiecej.. oczym tu mowy nie ma zato system.. Systemy moga zakladac target ale nie wymagac takiego depa,a co najwyzej target.
Nie omijaj pytan bo mnei to irytuje

A jesli nie chesz to rozumiem ale ciezko doradzac widzac skrawek swaita.
Jesli uwazasz ze to nie male pieniadze to mysle,ze szczesliwszy i zdrwszy bedziesz jak za 20k na swieta pokazesz rodzinie maledivy a nie ujemne saldo.. a noz.. odrobi sie jak mowie na zlocie

Teraz to poorstu czas na lowienie leszczy bo odkurzacze sa wlaczone.Czytnij tu jeszcze z kilka tematow ..np o sumie zerowej i grze

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
-
- Bywalec
Tak więc na forum przebywam od początku przygody z forex jako gość,nie zadawałem pytań,nie miałem konta tylko czytałem.Profesjonalistą nie jestem,szanuję wszystkich forumowiczów,tak wiec sorry jeżeli ktoś odebrał mnie jako aroganta. Źle się określiłem jako samouk bo od was pobierałem wiedzę za co wam dziękuje.
Mój system oparty jest na formacjach harmonicznych trochę zmodyfikowanych by me.
Sztywne targety oraz Sl do każdej formacji
rr3
Skąd pomysł na fx,poprostu lubie wykresy,fx stał się moja obsesją.
otworze journal jak wpłacę kasę,zademonstruje co nieco.
Pozdrawiam
Mój system oparty jest na formacjach harmonicznych trochę zmodyfikowanych by me.
rr3
Skąd pomysł na fx,poprostu lubie wykresy,fx stał się moja obsesją.
otworze journal jak wpłacę kasę,zademonstruje co nieco.
Pozdrawiam
Noo..clear.
Zobaczysz,że rynek polubi i Twoje SL.
Pewien gość powiedział,że Instrumenty Pochodne to broń masowgo rażenia.. autorzy uznali,że znajdą sie kamikaze,któe to kupią hehe także wiesz.. jak nie rozumiesz to masz problem.Póki nie zrozumiesz a stracisz sporo zapomnij o rynkach.Poki co.. sam zobaczysz jak to jest ; )
Zobaczysz,że rynek polubi i Twoje SL.
Pewien gość powiedział,że Instrumenty Pochodne to broń masowgo rażenia.. autorzy uznali,że znajdą sie kamikaze,któe to kupią hehe także wiesz.. jak nie rozumiesz to masz problem.Póki nie zrozumiesz a stracisz sporo zapomnij o rynkach.Poki co.. sam zobaczysz jak to jest ; )
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
-
- Bywalec
hmm
-- Dodano: 28 wrz 2012, 23:05 --
Co do SL-ponoć rzucając monetą można mieć dodatni profit. Tak więc czemu nie trzymać się sztywno swoich zasad?
-- Dodano: 28 wrz 2012, 23:05 --
Co do SL-ponoć rzucając monetą można mieć dodatni profit. Tak więc czemu nie trzymać się sztywno swoich zasad?
Bo to nic nie daje czytaj post wyzej.. (w zakresie systemu, MM tak)
Widzę, że kulturalny z Ciebie człowiekpasleczanin pisze:Profesjonalistą nie jestem,szanuję wszystkich forumowiczów,tak wiec sorry jeżeli ktoś odebrał mnie jako aroganta. Źle się określiłem jako samouk bo od was pobierałem wiedzę za co wam dziękuje.

Nie musisz przepraszać. Chodziło raczej o uświadomienie Ci, że "cośtam wiedzieć", "jakiśtam system", to może być za mało. Natomiast kapitał, który planowałeś zaangażować już raczej spory. Ale widzę, że rozważasz temat cały czas. Oby tak dalej

Myślę, że Reptile'owi chodziło o ochronę kapitału. Osobiście uważam to za najważniejsze.Mój system oparty jest na formacjach harmonicznych trochę zmodyfikowanych by me.
rr3
----------------------------
Witam
moja dobra rada - daj sobie na razie najmniejszą pozycję jaką daje Twój broker 0,1 lota lub 0,01 lota
i spróbuj jak to się gra w realu i jeszcze kilka rzeczy:
Opracuj system - naucz się go na pamięć, wiedz kiedy wchodzić a najważniejsze kiedy wychodzić i rejestruj wszystkie swoje zagrania i pisz jaki miałeś plan i czy go zrealizowałeś jeżeli nie to dlaczego, no i pod koniec dnia sprawdź czy były jakieś twoje setupy i czy je zagrałeś czy też nie - jeżeli nie to dlaczego.
To jest ogólny zbiór zasad ale uwierz mi Ci co zarabiają ich przestrzegają, Ci co tracą z reguły ich nie stosują "bo po co?".
A ja sam po sobie widziałem, że inaczej się zachowywałem na demo inaczej w realu.
80k PLN czyli 20k EUR - nawet dla przeciętnego zachodniego Europejczyka to jest sporo kasy i bez wstępnego doświadczenia nawet ja byłbym się bał tyle ryzykować.
Tak że podsumowując cierpliwość powoduje, że się zarabia na forex.
pozdrawiam i dużo pipsów życzę.
moja dobra rada - daj sobie na razie najmniejszą pozycję jaką daje Twój broker 0,1 lota lub 0,01 lota
i spróbuj jak to się gra w realu i jeszcze kilka rzeczy:
Opracuj system - naucz się go na pamięć, wiedz kiedy wchodzić a najważniejsze kiedy wychodzić i rejestruj wszystkie swoje zagrania i pisz jaki miałeś plan i czy go zrealizowałeś jeżeli nie to dlaczego, no i pod koniec dnia sprawdź czy były jakieś twoje setupy i czy je zagrałeś czy też nie - jeżeli nie to dlaczego.
To jest ogólny zbiór zasad ale uwierz mi Ci co zarabiają ich przestrzegają, Ci co tracą z reguły ich nie stosują "bo po co?".
A ja sam po sobie widziałem, że inaczej się zachowywałem na demo inaczej w realu.
80k PLN czyli 20k EUR - nawet dla przeciętnego zachodniego Europejczyka to jest sporo kasy i bez wstępnego doświadczenia nawet ja byłbym się bał tyle ryzykować.
Tak że podsumowując cierpliwość powoduje, że się zarabia na forex.

pozdrawiam i dużo pipsów życzę.