Droga do zwycięstwa - part 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
ewen
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ewen »

czerwinek pisze:
klonmarcin pisze:tp na 29770
Ja bym uważał na 3003 tam zrobili BO

Ja już właśnie swoje zagranie zakończyłem teraz szukam okazji do longa ale możliwe że może jeszcze spadać najlepiej jakby odbili od przebitej LT robiąc FBO na BO
czerwinek czy mógłbyś napisać dlaczego akurat w tym shorcie wchodziłeś na drugiej świeczce? Niestety ogólnie mam problem ze sprecyzowaniem miejsca wejscia :cry:
królowa jest tylko jedna... :D

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

klonmarcin pisze:Weszło 1/4 S po 30379 tp na 29770
No to Marcin miałeś nosa jeżeli prztrzymałeś, ja to zawsze ograniczam zyski :)
ewen pisze:czerwinek czy mógłbyś napisać dlaczego akurat w tym shorcie wchodziłeś na drugiej świeczce? Niestety ogólnie mam problem ze sprecyzowaniem miejsca wejscia
Wiesz to jest ogólnie ciężki temat do zgryzienia, akurat wszedłem na drugiej świeczce bo tak chciałem, innym razem może wejdę na pierwszej a jeszcze innym na trzeciej.
Ogólnie doszliśmy do jakiejś tam ZL z H4, cena odrzuciła ten poziom robiąć lekkie FBO i dzięki temu próbowałem wejść, SL nie był duży więc trzemu miałbym nie spróbować, akurat udało się ale to jest FX i nie wiemy gdzie cena pójdzie tak naprawdę. Ale co do wejść nie mam jasnych zasad szukam obserwuję, gram na czuja, staram sie grać to co widzę co cena robi a ja szukam jakeiś reakcji na dobrym poziomie i patrzę jak cena siętam zachowuje i to tyle...
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Jak ten poziom wyznaczyles jesli mozna wiedziec . Choc spadlo troche nizej to bylo to dla mnie zaskoczenie bo bardziej nastawialem sie na 1.3002 wspomniane przez Czerwinka ?
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

czerwinek pisze:Ja bym uważał na 3003 tam zrobili BO
Dlatego grałem 2 x 1/4 dzisiaj - tzn. te późniejsze wejścia -
Tutaj dołożyłem łącznie na 1/2 S po 30406 i TP na 30030 - obie pozycje zakończone na TP :D :D
czerwinek pisze:Ja już właśnie swoje zagranie zakończyłem teraz szukam okazji do longa ale możliwe że może jeszcze spadać najlepiej jakby odbili od przebitej LT robiąc FBO na BO
Bardzo dobre zagranie - dałeś TP na bezpiecznym poziomie - jak najbardziej zrozumiałe - natomiast to moje TP na 29770 wynikało z tego, że w tych okolicach (29718) było zl m15 - przed bardzo silnym momentum - dlatego dla jednej pozycji dałem tp bezpieczne a dla drugiej mniej prawdopodobne to, że zostało by osiągnięte w jednym strzale tzn. tutaj liczyłem się z tym, że poziom (zl M15) zostanie osiągnięty ale po wcześniejszej korekcie od tego wyższego TP (zl H1).
A tutaj miła niespodzianka - :D niższe tp weszło bez większych korekt na m15 (niecałe 9p).

W dzienniku nie było podanych zagrań z wtorku - natomiast w poniedziałek nie było żadnego.

Obrazek
up pic

czerwinek pisze:No to Marcin miałeś nosa jeżeli prztrzymałeś, ja to zawsze ograniczam zyski
Dzięki - wytłumaczyłem wyżej dlaczego takie a nie inne TP - zasadę tp na razie nie zamierzam zmieniać.

rabit pisze:Jak ten poziom wyznaczyles jesli mozna wiedziec . Choc spadlo troche nizej to bylo to dla mnie zaskoczenie bo bardziej nastawialem sie na 1.3002 wspomniane przez Czerwinka ?
TP jest zawsze PRZED jakimś poziomem - nigdy na nim samym - i zawsze na poziomie kończącym się na 3 lub 7 - jeśli wyznaczam z dużego TF typu h4 i wyżej daję w drugiej dziesiątce odległości od danego zl lub s/r - tzn. im tp wyznaczane na wyższym tf tym powinno być bardziej "przed" niż na niskim TF - a to z powodu, że mogą zawsze zawrócić - to niższe tp było brane m15 dlatego było tylko nieznacznie przed zl m15.

Co do wejścia - to tak jak rano pisałem - doszli tam gdzie mieli dojść (zl h1 i h4) - w ściśle określonym czasie było to dojście - tzn. idealnie przed końcem świecy o 10 - tym samym robiąc mocną pełną h1 UP a tym samym dając do zrozumienia, że nie będą tak łatwo kontynuować UP. Gdyby na tej h1 wzrostowej przed końcem odbili w dół o jakieś 10-15p - to poważnie bym się zastanowił nad tym czy wchodzić - a raczej bym nie wchodził.

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

klonmarcin pisze: natomiast to moje TP na 29770 wynikało z tego, że w tych okolicach (29718) było zl m15 - przed bardzo silnym momentum - dlatego dla jednej pozycji dałem tp bezpieczne a dla drugiej mniej prawdopodobne to, że zostało by osiągnięte w jednym strzale tzn. tutaj liczyłem się z tym, że poziom (zl M15) zostanie osiągnięty ale po wcześniejszej korekcie od tego wyższego TP (zl H1).
A tutaj miła niespodzianka - niższe tp weszło bez większych korekt na m15 (niecałe 9p).
To wszystko wyjasnia , dzieki za odpowiedz .
klonmarcin pisze:TP jest zawsze PRZED jakimś poziomem - nigdy na nim samym - i zawsze na poziomie kończącym się na 3 lub 7 - jeśli wyznaczam z dużego TF typu h4 i wyżej daję w drugiej dziesiątce odległości od danego zl lub s/r - tzn. im tp wyznaczane na wyższym tf tym powinno być bardziej "przed" niż na niskim TF - a to z powodu, że mogą zawsze zawrócić - to niższe tp było brane m15 dlatego było tylko nieznacznie przed zl m15.
Jak nie gram DT i odchodze od kompa to robie dokladnie to samo , lepiej zeby zaliczylo mniejsze TP niz odbilo tuz pod /nad .
Zadalem to pytanie poniewaz mimo ze nie czytam tego dziennka regularnie to czasem jak zajze to bardzo czesto mamy dokladnie takie same targety , pomimo ze ja nie gram ZL tylko LT i S/R . Dzisiaj zagladam a tu takie TP ustawiles , pomyslalem ze pewnie wczesniej zamkniesz . Mozesz sie domyslic jakie bylo moje zdziwienie kiedy sie zrealizowalo . :shock:
Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Super zagranie Marcin tak trzymać. Ja jak zwykle dałem dupy liczyłem na więcej w kolejnym zagraniu zamiast brać co moje. Ale człowiek uczy się cały czas :)
Najgorzej wkurza mnie że widzę że zawracają a ja niepotrafiłem wyjść, fakt że nie byłem przy kompie ale mogłem z komórki wycofać zlecenie, przynajmniej BE na jakimś tam plusie się udało.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

dulf
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dulf »

Odważne wejście , podziwiam :roll: .Też tam byłem ,ale zabrakło mi odwagi żeby to trzymać , zawsze jak tak kręcą rynkiem to zaczynam wątpić czy obowiązują jeszcze jakieś reguły .
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

czerwinek pisze:Super zagranie Marcin tak trzymać. Ja jak zwykle dałem dupy liczyłem na więcej w kolejnym zagraniu zamiast brać co moje. Ale człowiek uczy się cały czas Smile
Najgorzej wkurza mnie że widzę że zawracają a ja niepotrafiłem wyjść, fakt że nie byłem przy kompie ale mogłem z komórki wycofać zlecenie, przynajmniej BE na jakimś tam plusie się udało.
Wczorajsze zachowanie ceny na eu był dość rzadko spotykane - także nie ma co się dziwić, że nie udało się Ci więcej z tego wyciągnąć.

dulf pisze:Odważne wejście , podziwiam Rolling Eyes .Też tam byłem ,ale zabrakło mi odwagi żeby to trzymać , zawsze jak tak kręcą rynkiem to zaczynam wątpić czy obowiązują jeszcze jakieś reguły .
Piękne wejście - na reakcji od zl - szkoda tylko, że nie przetrzymałeś przynajmniej do kolejnej zl - ale to dopiero po fakcie widać - niestety.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

klonmarcin pisze:Wczorajsze zachowanie ceny na eu był dość rzadko spotykane - także nie ma co się dziwić, że nie udało się Ci więcej z tego wyciągnąć.
Przecież chodzi idealnie jak w zegarku na H4 :)
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

dulf
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dulf »

E tam chodziło , totolotek , poziomów to było kilka które mogły być zaliczone .Jak ktoś trafił to fajnie .Zresztą H4 i D1 na różnych platformach ma inny OHLC .
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .

ODPOWIEDZ