Na samą cenę nie wpływa chyba, bo przecież zawsze rysowana jest po bidzie. Rozwiniesz to? bo być może nie do końca ogarniam temat...Stforex pisze:Wg mnie exchange, ponieważ opłata dodana do spreadu wpływa na cenę i tym samym nasz SL....i pytanie do Użytkowników tych duchów kont, które konto dla Was jest lepsze i dlaczego?
Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Na cenę nie wpływa, ale na realizację zleceń.
EUR USD spread 0.0 pips, BID 1.30667 ASK 1.30667
EUR USD spread 0.6 pips, BID 1.30667 ASK 1.30673
Cena rysowana jest po bid, ale zlecenia kupna wchodzą po ASK, w tym Stop orders. Oczywiście, zamiast 15 pips SL mogę zawsze wpisywać 15,6... albo najlepiej 16. Po co rozmieniać się na drobne
EUR USD spread 0.0 pips, BID 1.30667 ASK 1.30667
EUR USD spread 0.6 pips, BID 1.30667 ASK 1.30673
Cena rysowana jest po bid, ale zlecenia kupna wchodzą po ASK, w tym Stop orders. Oczywiście, zamiast 15 pips SL mogę zawsze wpisywać 15,6... albo najlepiej 16. Po co rozmieniać się na drobne

No nie do końca. Przyjmijmy do obliczeń że 1 pips to 10 PLN
Zamykamy trejd po 10 pipsach licząc od startu.
Przyjmujemy że spread wynosi 0, czyli dla classic będzie 0,6 p
Classic - po 10 pipsach bedzie miał 9,4 pips = 94 PLN - od tego płacimy podatek.
Exchange - po 10 pipsach będzie miał 100 PLN, ale 5 PLN koszów. Płacimy podatek od 95 PLN.
Jedyna różnica jest taka że classic ma te warunki o 0,1p gorsze.
Gdyby warunki były takie same - podatek byłby identycznie ten sam.
Classic - po 10 pipsach bedzie miał 9,4 pips = 94 PLN - od tego płacimy podatek.
Exchange - po 10 pipsach będzie miał 100 PLN, ale 5 PLN koszów. Płacimy podatek od 95 PLN.
- ForexTig3r
- Maniak
Tak, naprawdę jeśli grasz na otwartym rynku to musisz być przygotowany iż norma "na spokojniejszym" rynku może wynieść około 3 pipsów.ArmadaMarkets pisze:Przy normalnym rynku (nie około danych) duże poślizgi nie powinny występować. Nie możemy dokładnie określić, od jakich wielkości pozycji to zależy, gdyż jest to zmienne, ciągu sekundy "płynność" potrafi zmienić się kilka razy. Osobiście graliśmy pozycjami do 5 lot i na spokojnym rynku poślizg powyżej 0.2 pipsa był rzadkością.
Wczoraj wieczorem po 20 zamykało mi pozycje o 1.6 pipisa od ceny na małej pozycji.
Przed posiedzeniami ECB i Bena w ogóle bym zamykał pozycje dla bezpieczeństwa.
To co pozornie wydaje się lepsze naprawdę może takim nie być i naprawdę trzeba sobie to uświadomić, bez kierowania się opiniami dostawców usług.
Jak ktoś odpowiada własnym dupskiem (brokerzy MM) wtedy możesz uznać słowa brokera za bardziej wiarygodne.
Nie znam się na prawie podatkowym, ale tak na zdrowy rozum w wypadku gdy płacimy prowizję (konto Exchange) zdecydowanie można by uznać to za koszt uzyskania przychodu.Cyb pisze:No nie do końca. Przyjmijmy do obliczeń że 1 pips to 10 PLN
W Wypadku konta Classic już bardziej wydaje mi się to wątpliwe.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线