po spacerze wróciłem a rachunek wyzerowany

manygridi pisze:po spacerze wróciłem a rachunek wyzerowany
No i skończyło się na sl - łącznie -22,3pklonmarcin pisze:Dołożyłem 1/4 S na 30295 tp tak sam - sl dla obu na 30390.
Używam głównie m15 - ale coraz częściej zaglądam na M1 aby wyznaczać miejsca do ewentualnego przesuwanie sl i zabezpieczania zysków.DonForex:-) pisze:Marcinie, jakiego TF teraz do wejść wykorzystujesz? Chyba zszedłeś na niższy niż m15?
Oto właśnie chodzi, do tego zwróćcie uwagę że świece H1 jest SRem dla świec z M1. Zresztą takie grupowanie świec w jedna można potraktować jako filtr.klonmarcin pisze:Ktoś kiedyś pisał, że ładnie wykorzystuję przechodzenie ceny z mniejszych tf na większe - streścić można to w ten sposób, że każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku - tzn. każdy ruch ma gdzieś początek - zawsze jest tak, że aby np. świeca h1 była wzrostowa -jak np. dzisiaj było ich sporo - TF mniejsze składające się na h1 muszą też być wzrostowe - przykład - dzisiejsze moje Longi - ładnie to widać.
Oczywiście może być tak, że mamy 59 świec m1 spadkowych a ostatnia 60m1 kasuje je i jest wzrostowa. Ale tak cena się nie zachowuje - cena lubi stopniowo wspinać się coraz wyżej i kontynuować tam gdzie już większość szuka odwrotu - tak jak ja dzisiaj z tymi S. Very Happy