Droga do zwycięstwa - part 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
manygridi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: manygridi »

No ja nie miałem tyle szczęścia, pojechałem do znajomego na parę dni, w niedziele zainstalowałem mt4, templaty itd. W poniedziałek rano ustawiłem oczekujące i go na spacerek z dzieciakami. Ponieważ grałem stałą wielkością pozycji nie zauważyłem że defaultowo MT4 ustawił 1 lota na każdej pozycji....
po spacerze wróciłem a rachunek wyzerowany :D :D :D :D

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kuguar »

manygridi pisze:po spacerze wróciłem a rachunek wyzerowany
:lol: zdarza się i tak ;D ja osobiście nie polecam grać po pijaku bo dziwne rzeczy się wtedy robi :D
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

klonmarcin pisze:Dołożyłem 1/4 S na 30295 tp tak sam - sl dla obu na 30390.
No i skończyło się na sl - łącznie -22,3p

Czekamy dalej - może coś na audi - zobaczymy - na razie -1,86% straty dzisiaj.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Dałem szansę eu:

Nie zawiódł:

Obrazek
anonymous picture upload
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

tp na 30970 przed zl weekly.
No pain - No gain

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

klonmarcin pisze:
klonmarcin pisze:Dołożyłem 1/4 S na 30295 tp tak sam - sl dla obu na 30390.
No i skończyło się na sl - łącznie -22,3p

Czekamy dalej - może coś na audi - zobaczymy - na razie -1,86% straty dzisiaj.
Ogólnie zakładam odwrót w okolicach 1.3150. Ale to raczej nie w jednym podejściu.

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

Marcinie, jakiego TF teraz do wejść wykorzystujesz? Chyba zszedłeś na niższy niż m15? Pytam bo kiedyś (chyba to byłeś Ty) napisałeś, że wszystko "rozgrywa się na m15" :) Ostatnio patrzę na wszystkie TF, gdzie najlepiej wejść i na niższych niż m15 można się załapać na lepszy ruch ale na m15 jest chyba czystszy sygnał. Co o tym myślisz?
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Obrazek
anonymous picture upload

DonForex:-) pisze:Marcinie, jakiego TF teraz do wejść wykorzystujesz? Chyba zszedłeś na niższy niż m15?
Używam głównie m15 - ale coraz częściej zaglądam na M1 aby wyznaczać miejsca do ewentualnego przesuwanie sl i zabezpieczania zysków.

Wejścia staram się mieć na początkach h1 - także tutaj TF raczej nie jest ważny.

Tak od kilku dni sobie obserwuję M1 i widzę, że tam dzieją się ciekawe rzeczy - w AM tf m1 był tragiczny.

Ładnie wyglądają ZL na M1 - ładnie widać wtedy akcję i reakcję ceny - ale wszystko trzeba jeszcze bardziej dopracować - bo stać mnie na więcej niż te 3-4% dziennie - oczywiście mógłbym nadal stosować starą metodę gry - ale trzeba się rozwijać i nie wolno osiadać na lurach.

Ktoś kiedyś pisał, że ładnie wykorzystuję przechodzenie ceny z mniejszych tf na większe - streścić można to w ten sposób, że każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku - tzn. każdy ruch ma gdzieś początek - zawsze jest tak, że aby np. świeca h1 była wzrostowa -jak np. dzisiaj było ich sporo - TF mniejsze składające się na h1 muszą też być wzrostowe - przykład - dzisiejsze moje Longi - ładnie to widać.

Oczywiście może być tak, że mamy 59 świec m1 spadkowych a ostatnia 60m1 kasuje je i jest wzrostowa. Ale tak cena się nie zachowuje - cena lubi stopniowo wspinać się coraz wyżej i kontynuować tam gdzie już większość szuka odwrotu - tak jak ja dzisiaj z tymi S. :D

cdn..

Obrazek
where can i host image for free
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Oczywiście statystyki i wykres balance nie są już tak efektowne jak wcześniej prezentowane z demo - ale jeden z najważniejszych parametrów - DD jest na razie na dobrym poziomie 2,62%.

Poszło dopiero 10 transakcji na real i skuteczność wynosi 6 do 4 - czyli 60% zyskownych zagrań. :wink:

Cel coraz bliżej - :)) - nie wiem ile czasu zajmie dojście do niego i czy w ogóle uda się go osiągnąć - ale po nabytych doświadczeniach jestem dobrej myśli.
Dzisiaj miałem przyjemność "przejechać" się M5 :)) - i sobie chwalę.

Nie chcę wchodzić w dyskusję - czy ten czy inny samochód jest dobry/zły - mnie się taki podoba :).

ps. z góry przepraszam, że nie odpowiadam na wszystkie PM i email - postaram się w weekend odpisać. 8)
No pain - No gain

mabe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mabe »

klonmarcin pisze:Ktoś kiedyś pisał, że ładnie wykorzystuję przechodzenie ceny z mniejszych tf na większe - streścić można to w ten sposób, że każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku - tzn. każdy ruch ma gdzieś początek - zawsze jest tak, że aby np. świeca h1 była wzrostowa -jak np. dzisiaj było ich sporo - TF mniejsze składające się na h1 muszą też być wzrostowe - przykład - dzisiejsze moje Longi - ładnie to widać.

Oczywiście może być tak, że mamy 59 świec m1 spadkowych a ostatnia 60m1 kasuje je i jest wzrostowa. Ale tak cena się nie zachowuje - cena lubi stopniowo wspinać się coraz wyżej i kontynuować tam gdzie już większość szuka odwrotu - tak jak ja dzisiaj z tymi S. Very Happy
Oto właśnie chodzi, do tego zwróćcie uwagę że świece H1 jest SRem dla świec z M1. Zresztą takie grupowanie świec w jedna można potraktować jako filtr.
Jeśli będziesz ciężko pracował nad swoim zajęciem, zarobisz na życie.
Jeśli będziesz ciężko pracował nad sobą, zarobisz fortunę. (Jim Rohn)

ODPOWIEDZ