Price Action w praktyce - Strategia Intraday + Longterm

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy podoba Ci się mój dziennik?

Tak
405
95%
Nie
21
5%

Liczba głosów: 426

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Fx-Kris »

Wirus pisze:Już się za to wziąłem:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 851#509851
Wirus to nie uda się.
Słowniczek należy napisać w formie zwykłego pliku word i tyle.
W taki sposób jak zaproponowałeś będzie kolejny tasiemiec. Dodatkowo nie ma potrzeby umieszczać w słowniczku innych pojęć niż te które są używane w tym temacie, no chyba, że chcemy stworzyć słownik Forex dla całego świata, to wtedy musimy poprosić o to Chucka Norrisa
Zapraszam do mojego dziennika który prowadzę na fx-forum

merho
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: merho »

Co Wy na to? :-) To moja pierwsza analiza tutaj, tak że proszę o wyrozumiałość
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

merho pisze:Co Wy na to? :-) To moja pierwsza analiza tutaj, tak że proszę o wyrozumiałość
Ciekawa sytuacja. Dodaj linię trendu spadkowego i dodatkowo "wzmocni" się punkt potencjalnego odbicia.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Pszczola321
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Pszczola321 »

Zagranie wydaje się w miarę dobre chociaż wydaje mi się że akurat to jest korekta w trendzie wzrostowym więc tutaj akurat minus poza tym nie liczył bym na dojście do linii trendu którą narysowałeś bo jak włączysz sobie wykres D1 to zobaczysz że silny wsparcie znajduję się w okolicy 78,95 mniej więcej i tam powinno nastąpić odbicie jeśli twój short by się sprawdził.
Akhh pisze:Ciekawa sytuacja. Dodaj linię trendu spadkowego i dodatkowo "wzmocni" się punkt potencjalnego odbicia.
Dodaj linię trendu wzrostowego na wykresie D1 a zobaczysz że dzisiaj jak narazie przeszła pomyślny test więc uważałbym tutaj

merho
Stały bywalec
Stały bywalec

Nie uwzględniłem tutaj TP. Tak mi się narysowało, ale jeśli tak jak mówisz wsparcie jest 78,95 to i tak ładne pare pipsów :-) Jak to powiedział jeden z moich znajomych "lepszy mały zysk, niż duża strata" :-)

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Pszczola321 pisze:Zagranie wydaje się w miarę dobre chociaż wydaje mi się że akurat to jest korekta w trendzie wzrostowym więc tutaj akurat minus poza tym nie liczył bym na dojście do linii trendu którą narysowałeś bo jak włączysz sobie wykres D1 to zobaczysz że silny wsparcie znajduję się w okolicy 78,95 mniej więcej i tam powinno nastąpić odbicie jeśli twój short by się sprawdził.
Akhh napisał:
Ciekawa sytuacja. Dodaj linię trendu spadkowego i dodatkowo "wzmocni" się punkt potencjalnego odbicia.

Dodaj linię trendu wzrostowego na wykresie D1 a zobaczysz że dzisiaj jak narazie przeszła pomyślny test więc uważałbym tutaj
Brzydkie PA cena jest w konsolidacji.
Pszczola321 o którą linię masz na myśli ? Ja nie widzę tam potwierdzenia. Jak narysujesz LT przyśpieszone to jest przebite z D1.

Dodano po 1 minutach:
merho pisze:Nie uwzględniłem tutaj TP. Tak mi się narysowało, ale jeśli tak jak mówisz wsparcie jest 78,95 to i tak ładne pare pipsów Smile Jak to powiedział jeden z moich znajomych "lepszy mały zysk, niż duża strata" Smile
Potencjalny zysk musi być kilka razy większy niż zakładana strata - RR.

merho
Stały bywalec
Stały bywalec

Czyli lepszym rozwiązaniem będzie poczekanie, aż cena przebije opór i wejść Long na pullbacku, tak?

Pszczola321
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Pszczola321 »

U mnie jest przetestowana... wstawiam wykres, na D1 jest broni się drugi opór który zaznaczyłem ale istotny jest ten przy 78.95
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Pszczola321 pisze:U mnie jest przetestowana... wstawiam wykres, na D1 jest broni się drugi opór który zaznaczyłem ale istotny jest ten przy 78.95
U mnie wygląda to inaczej, ale mogę być w błędzie.

Obrazek

ODPOWIEDZ