DM BZWBK - model ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
13%
Poza paroma minusami są ok
1
13%
Przeciętny
2
25%
Mają wiele wad
2
25%
Stanowczo odradzam:
2
25%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
InvestoronlineFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: InvestoronlineFX »

davor5 pisze:chce inwestowac na realu w bzbwk na forexie
jakie sa koszta tego
czy oprocz prowizji pobierane z transakcji tez sa jakies ukryte oplaty
z tytulu umowy z domem maklerskim albo cos takiego
mam konto juz w bzwbk i wiem ze bzwbk uwielbia wciskac oplaty
wszelkiej masci gdzie sie tylko da :-)

Dziękuje za odpowiedź :-)
Witam,

Konto Forex jest zawierane poprzez umowę maklerską i rachunek maklerski rozszerzony o Forex. Jeśli nie dokona Pan na tym rachunku tranzakcji na GPW to sam rachunek Forex jest bezpłatny. Jeśli Pan dokona transakcji na GPW to pobierana jest opłata roczna w wysokości 55pln.
Przelewy przychodzące - bez opłat
Przelewy wychodzące:
- na rachunki BZWBK bez opłat
- na rachunki w innym banku 1,5pln przez internet i 5pln przelew przez pracownika POK
szczegółowe opłaty znajdują się w tym linku:
http://forex.dmbzwbk.pl/_items/dmbzwbk. ... taryfa.pdf

Pozdrawiamy,

Dodano po 4 minutach:
chudy8827 pisze:Witam a kiedy bedzie platforma na ipada??
W tej chwili na Ipada instaluje się tą samą platformę co na Iphona. MetaQuotes nie wypuścił osobnej platformy na Ipada, a od pewnego czasu tylko oni udostępniają autoryzowane produkty mobilne do platformy Meta Trader 4.

Pozdrawiamy,
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK

Grabix
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Grabix »

Witam,

Obecnie testuję demo i zauważyłem, że nie można podczas składania zlecenia z Egzekucją Natychmiastową ustawić SL. Jest to dla mnie bardzo ważne bo nawet jak robię zlecenie natychmiastowe to ustawiam SL. Na forexie w ciągu minuty potrafi się z rzadka zdarzyć potężny ruch i nie chciał bym wtedy być bez SL.

Proszę o odpowiedź czy na realnym koncie mam możliwość ustawienia SL w trakcie robienia zlecenia z Egzekucją Natychmiastową.

Pozdrawiam,
Grabix

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Grabix pisze:Obecnie testuję demo i zauważyłem, że nie można podczas składania zlecenia z Egzekucją Natychmiastową ustawić SL. Jest to dla mnie bardzo ważne bo nawet jak robię zlecenie natychmiastowe to ustawiam SL.
Nie ustawisz, tylko jakiś EA lub skrypt, zanim założysz konto u STP czy ECN radziłbym zaznajomić się z zasadami realizowania zleceń u brokerów nie MM , z postu wynika że nie masz o tym pojęcia.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Grabix pisze: Proszę o odpowiedź czy na realnym koncie mam możliwość ustawienia SL w trakcie robienia zlecenia z Egzekucją Natychmiastową.
Nie ma takiej możliwości u wszystkich brokerów ECN/STP.
Ewentualnie można wcześniej wysłać zlecenia oczekujące BUY\SELL STOP lub użyć automatu który wyśle zlecenia błyskawicznie po złożeniu pierwszego.

Grabix
Bywalec
Bywalec

Esco pisze:
Grabix pisze: Proszę o odpowiedź czy na realnym koncie mam możliwość ustawienia SL w trakcie robienia zlecenia z Egzekucją Natychmiastową.
Nie ma takiej możliwości u wszystkich brokerów ECN/STP.
Ewentualnie można wcześniej wysłać zlecenia oczekujące BUY\SELL STOP lub użyć automatu który wyśle zlecenia błyskawicznie po złożeniu pierwszego.
Drodzy Panowie,

U brokera typu ECN a dokładnie Dukascopy mogę sobie ustawić SL domyślny zawsze np. 40 Pipsów i nie muszę się o nic martwić a tutaj nie mogę ? Więc nie jest to związane z typem brokera. Po części się zgadza ze w Duka jak mam egzekucję natychmiastową to nie mogę ustawiać dowolnego SL tylko domyślny ale go mam.

Microbi proszę nie oceniaj po pozorach bo się możesz bardzo pomylić.

Pozdrawiam,
Grabix

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Mówimy o MT4 nie o platformie dukasa.

Grabix
Bywalec
Bywalec

Hej Microbi,

W Twojej i Esco wypowiedzi było napisane ECN, więc dlatego się bardzo zdziwiłem Tym co napisaliście. Z tego co piszecie wnioskuje, że dla MT4/ECN brokerów nie da się zrobić SL w egzekucji natychmiastowej i wynikało by to z ograniczeń platformy. Dla ilu takich brokerów to sprawdziliście ?

InvestoronlineFX prosiłbym o potwierdzenie, że nie jest możliwe ustawianie SL dla zlecenia w egzekucji natychmiastowej z powodu ograniczeń platformy a jeżeli jednak można to inaczej skonfigurować to o informacje czy rozważają Państwo wprowadzenie takiej funkcjonalności.

Pozdrawiam,
Grabix

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Grabix , luktom czy OCT załatwia sprawę, nie mam problemów ze sl po uruchomieniu zlecenia. Ze znanych mi STP na MT4 u żadnego nie ustawisz.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Grabix pisze:Z tego co piszecie wnioskuje, że dla MT4/ECN brokerów nie da się zrobić SL w egzekucji natychmiastowej i wynikało by to z ograniczeń platformy.
wbrew pozorm,to jest to kluczowe pytanie o STP ryzka itd..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
davor5
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: davor5 »

Kiedy będą dostepne kontrakty CFD?

ODPOWIEDZ