przychylam sie do pytania bo testuje platforme real a na CFD dalej na starej gram a ciekwy jestem jakie warunki beda i jakie instrumentydavor5 pisze:Kiedy będą dostepne kontrakty CFD?
DM BZWBK - model ECN
- InvestoronlineFX
- Gaduła
Re: DM BZWBK - model ECN
Moje pytanie jest skierowane do InvestoronlineFX ale będę wdzięczny każdemu kto na nie odpowie.
Sprawa dotyczy okna Terminal (częściowo opisanego w Pomocy MT4 na stronie 80 - Wyniki).
Otóż zakładając hipotetycznie, że z konta krajowego BZ WBK wpłacę 1.000 zł na konto Forex'owe i transakcji będę dokonywać na parze walutowej EUR/USD to w jakich walutach: PLN, USD, EUR będą wyświetlane następujące pozycje (niezależnie od zysku bądź straty):
- Balance,
- Prowizja,
- Zysk.
Sprawa dotyczy okna Terminal (częściowo opisanego w Pomocy MT4 na stronie 80 - Wyniki).
Otóż zakładając hipotetycznie, że z konta krajowego BZ WBK wpłacę 1.000 zł na konto Forex'owe i transakcji będę dokonywać na parze walutowej EUR/USD to w jakich walutach: PLN, USD, EUR będą wyświetlane następujące pozycje (niezależnie od zysku bądź straty):
- Balance,
- Prowizja,
- Zysk.
Nie wiem czy coś się zmieniło ale dotychczas rachunki były prowadzone tylko w PLN i w tej walucie będą wyświetlane wszystkie pozycje.macgul pisze:Moje pytanie jest skierowane do InvestoronlineFX ale będę wdzięczny każdemu kto na nie odpowie.
- Balance,
- Prowizja,
- Zysk.
Gdyby była opcja wyboru w jakiej walucie chcesz aby rachunek był prowadzony to analogicznie wszelkie pozycje byłyby wyświetlane w wybranej walucie.
Przepraszam za post pod postem ale mam kolejne pytanie.
Jaka kwota będzie widniała w PIT-8C wystawionym przez Dom Maklerski BZ WBK w przypadku uzyskania dochodu na rynku Forex:
- czy będzie to kwota z programu MT4 (stan na 31 grudnia roku poprzedniego),
- czy będzie to suma kwot wypłaconych z programu MT4 na konto/konta bankowe (stan na 31 grudnia roku poprzedniego).
Jaka kwota będzie widniała w PIT-8C wystawionym przez Dom Maklerski BZ WBK w przypadku uzyskania dochodu na rynku Forex:
- czy będzie to suma kwot wypłaconych z programu MT4 na konto/konta bankowe (stan na 31 grudnia roku poprzedniego).
Będzie to łączny wynik transakcji za cały rok podatkowy. Czy jest to dochód czy strata oraz czy robisz wpłaty i wypłaty nie ma to znaczenia.macgul pisze:Przepraszam za post pod postem ale mam kolejne pytanie.
Mam pytanie techniczne, co do platformy.
Byłem klientem Aliora, co za tym idzie nie do końca znam MT4.
W ProT. miałem tam funkcję dzięki, której zaznaczałem sobie na wykresie poziom ceny, przy której włączał mi
się alarm (sygnał/komunikat), wiem że w MT4 też takie coś jest mianowicie chodzi prawdopodobnie o skrypty,
ale nie do końca mogę to znaleźć, czy skrypt do tego jest już w platformie, czy muszę go sobie ściągnąć?
Byłem klientem Aliora, co za tym idzie nie do końca znam MT4.
W ProT. miałem tam funkcję dzięki, której zaznaczałem sobie na wykresie poziom ceny, przy której włączał mi
się alarm (sygnał/komunikat), wiem że w MT4 też takie coś jest mianowicie chodzi prawdopodobnie o skrypty,
ale nie do końca mogę to znaleźć, czy skrypt do tego jest już w platformie, czy muszę go sobie ściągnąć?
Jean-Jacques Rousseau "Pieniądze, które mamy, są narzędziem wolności. Pieniądze, za którymi gonimy - narzędziem niewoli."
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
patrosFX w oknie o nazwie TERMINAL masz zakladke Alarmy, mozesz ustawiac tam poziomy na ktorych maja byc sygnaly dzwikowe, nie jest to forma graficzna ale moze wystarczy 

z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Pierz Andrzej pisze:patrosFX w oknie o nazwie TERMINAL masz zakladke Alarmy, mozesz ustawiac tam poziomy na ktorych maja byc sygnaly dzwikowe, nie jest to forma graficzna ale moze wystarczy
Dzięki wielkie, właśnie tego szukałem.
Byłem dziś na Twojej stronie i ściągnąłem OCT - ciekawa aplikacja.
DM BZWBK twierdzi, że już niedługo w końcu będzie można stawiać SL/TP od razu przy składaniu zleceń.
Jean-Jacques Rousseau "Pieniądze, które mamy, są narzędziem wolności. Pieniądze, za którymi gonimy - narzędziem niewoli."