DM BZWBK - model ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
13%
Poza paroma minusami są ok
1
13%
Przeciętny
2
25%
Mają wiele wad
2
25%
Stanowczo odradzam:
2
25%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

davor5 pisze:Kiedy będą dostepne kontrakty CFD?
przychylam sie do pytania bo testuje platforme real a na CFD dalej na starej gram a ciekwy jestem jakie warunki beda i jakie instrumenty

Awatar użytkownika
InvestoronlineFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: InvestoronlineFX »

Witam,

W tej chwili koncentrujemy się na modelu ECN i rynku walutowym.
Myślimy o wdrożeniu CFD jeszcze w tym roku ale nie chcemy póki co zdradzać dokładnych szczegółów.

Pozdrawiam,
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK

macgul
Bywalec
Bywalec

Re: DM BZWBK - model ECN

Nieprzeczytany post autor: macgul »

Moje pytanie jest skierowane do InvestoronlineFX ale będę wdzięczny każdemu kto na nie odpowie.

Sprawa dotyczy okna Terminal (częściowo opisanego w Pomocy MT4 na stronie 80 - Wyniki).

Otóż zakładając hipotetycznie, że z konta krajowego BZ WBK wpłacę 1.000 zł na konto Forex'owe i transakcji będę dokonywać na parze walutowej EUR/USD to w jakich walutach: PLN, USD, EUR będą wyświetlane następujące pozycje (niezależnie od zysku bądź straty):

- Balance,
- Prowizja,
- Zysk.
Obrazek

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

macgul pisze:Moje pytanie jest skierowane do InvestoronlineFX ale będę wdzięczny każdemu kto na nie odpowie.

Sprawa dotyczy okna Terminal (częściowo opisanego w Pomocy MT4 na stronie 80 - Wyniki).

Otóż zakładając hipotetycznie, że z konta krajowego BZ WBK wpłacę 1.000 zł na konto Forex'owe i transakcji będę dokonywać na parze walutowej EUR/USD to w jakich walutach: PLN, USD, EUR będą wyświetlane następujące pozycje (niezależnie od zysku bądź straty):

- Balance,
- Prowizja,
- Zysk.
Nie wiem czy coś się zmieniło ale dotychczas rachunki były prowadzone tylko w PLN i w tej walucie będą wyświetlane wszystkie pozycje.
Gdyby była opcja wyboru w jakiej walucie chcesz aby rachunek był prowadzony to analogicznie wszelkie pozycje byłyby wyświetlane w wybranej walucie.

macgul
Bywalec
Bywalec

Dzięki kris007, twoja odpowiedź pomogła mi zrozumieć całe okno Terminal.
Obrazek

macgul
Bywalec
Bywalec

Przepraszam za post pod postem ale mam kolejne pytanie.

Jaka kwota będzie widniała w PIT-8C wystawionym przez Dom Maklerski BZ WBK w przypadku uzyskania dochodu na rynku Forex:
- czy będzie to kwota z programu MT4 (stan na 31 grudnia roku poprzedniego),
- czy będzie to suma kwot wypłaconych z programu MT4 na konto/konta bankowe (stan na 31 grudnia roku poprzedniego).
Obrazek

MOCKBA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MOCKBA »

macgul pisze:Przepraszam za post pod postem ale mam kolejne pytanie.

Jaka kwota będzie widniała w PIT-8C wystawionym przez Dom Maklerski BZ WBK w przypadku uzyskania dochodu na rynku Forex:
- czy będzie to kwota z programu MT4 (stan na 31 grudnia roku poprzedniego),
- czy będzie to suma kwot wypłaconych z programu MT4 na konto/konta bankowe (stan na 31 grudnia roku poprzedniego).
Będzie to łączny wynik transakcji za cały rok podatkowy. Czy jest to dochód czy strata oraz czy robisz wpłaty i wypłaty nie ma to znaczenia.

Awatar użytkownika
patrosFX
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: patrosFX »

Mam pytanie techniczne, co do platformy.
Byłem klientem Aliora, co za tym idzie nie do końca znam MT4.
W ProT. miałem tam funkcję dzięki, której zaznaczałem sobie na wykresie poziom ceny, przy której włączał mi
się alarm (sygnał/komunikat), wiem że w MT4 też takie coś jest mianowicie chodzi prawdopodobnie o skrypty,
ale nie do końca mogę to znaleźć, czy skrypt do tego jest już w platformie, czy muszę go sobie ściągnąć?
Jean-Jacques Rousseau "Pieniądze, które mamy, są narzędziem wolności. Pieniądze, za którymi gonimy - narzędziem niewoli."

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

patrosFX w oknie o nazwie TERMINAL masz zakladke Alarmy, mozesz ustawiac tam poziomy na ktorych maja byc sygnaly dzwikowe, nie jest to forma graficzna ale moze wystarczy ;)
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

Awatar użytkownika
patrosFX
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: patrosFX »

Pierz Andrzej pisze:patrosFX w oknie o nazwie TERMINAL masz zakladke Alarmy, mozesz ustawiac tam poziomy na ktorych maja byc sygnaly dzwikowe, nie jest to forma graficzna ale moze wystarczy ;)

Dzięki wielkie, właśnie tego szukałem.
Byłem dziś na Twojej stronie i ściągnąłem OCT - ciekawa aplikacja.
DM BZWBK twierdzi, że już niedługo w końcu będzie można stawiać SL/TP od razu przy składaniu zleceń.
Jean-Jacques Rousseau "Pieniądze, które mamy, są narzędziem wolności. Pieniądze, za którymi gonimy - narzędziem niewoli."

ODPOWIEDZ