Super Dobre Trejdy!

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Wirus nie przesadzaj, np. przeznaczasz na zagranie 1 lot, nie wchodzisz całym lotem, tylko dzielisz , powiedzmy na 10 części , jak nie robisz tego na pałę to wbrew pozorom nie jest to głupia metoda, a jak zamykasz na minusie to zamykasz tego lota w sumie tylko że nie jedna pozycją. Nie dramatyzuj.

Awatar użytkownika
maserati
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maserati »

Panowie spokojnie. Każdy z was ma racje. Na mój sposób gry jaki teraz stosuje pracowałem 1,5 roku, bez odpowiedniego marginu nie polecam. Mały myk, że pozcję zajmuje z wyprzedzeniem czasowym i jak przed wyznaczonym poziomem podąża jeszcze to dokładam pozycje. Śliska sprawa fakt... ale kilka tysięcy tranzakcji na plus to potwierdza aha i bez S/L. Zamykam temat i wypowiedź.
Improwizuje, gram na przypał, nie zastanawiam się... Zwykle podejmuję błędne decyzję. Gram już tak 10lat i nadal żyję.
http://www.forexfactory.com/maserati

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

Microbi pisze:przeznaczasz na zagranie 1 lot, nie wchodzisz całym lotem, tylko dzielisz , powiedzmy na 10 części , jak nie robisz tego na pałę to wbrew pozorom nie jest to głupia metoda
Widać w mojej metodzie czegoś brakowało bo dwa razy tak popłynąłem. Grałem wtedy na SD. Rynek leciał i leciał..... i leciał. A jak był zysk to był od razu po otwarciu jednej dziesiątej. Czyli strata 10 razy większa od zysku. Może talentu nie mam.
ech...

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Fesiek pisze:Widać w mojej metodzie czegoś brakowało bo dwa razy tak popłynąłem. Grałem wtedy na SD. Rynek leciał i leciał.
Fesiek, SL musi być, czy to w postaci ileś tam pips czy jak widzisz ze ewidentnie się pomyliłeś zamykasz, liczenie że zawróci jest bez sensu.

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

overall, pięknie żeś wytrwał, szkoda trochę tych eSek ale i tak rzadko spotyka się na tym forum tak długie trade'y ;)
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

VinciPro pisze:szkoda trochę tych eSek
taki urok tej strategii. moglem zamknac juz 2 razy wczesniej ale chcialem cos sprawdzic ;)

Co do piramidowania stratnych pozycji to wbrew pozorom ma sens, gdyby nie to w ostatnim roku na usdjpy gdy byla cofka przed interwencja - pewnie zaliczyl bym mc a tak spokojnie dokladalem kolejna - suma sumarow wyszlo na to samo a zarazem zrobilem o wiele wiekszy plus niz gdybym od razu wszedl cala pozycja nie rozbita na czesci. microbi dobrze prawi.

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

:o
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

expedient warzywniaka

maserati pisze:Agresywna gra, taką preferuje 8)

Rynek można wyczuć na takie zagrania... ale zamiast jednego wejścia kilkoma lotami rozbijam na mniejsze i decyduje ile zamknąć a ile zostawić na później. Pozdro :wink:
Rzeźnik. Gratsy

expedient warzywniaka

Właśnie zrealizowany... technicznie, a jak...
no a euraud jeszcze nie zrealizowany ale kto powiedzial ze tu maja byc zamkniete trejdy/to juz jest dobry trade

Awatar użytkownika
michosz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: michosz »

EUR USD - 240 pipsów : ))

ODPOWIEDZ