witam
1. czy moje EA moze grać na wielu instrumentach na raz?
jaki kod musze mieć żeby z poziomu jednego EA realizować zlecenia z kilku mini systemow ?
Kod: Zaznacz cały
if(Hour()>7&&Hour()<9)
{
if (Volume[0] == 1)
{
if(Close[0]>Close[6])
{
buy = OrderSend(Symbol(),OP_BUY,1,Bid,3,Bid-15*Point,Ask+15*Point);
}
}
}
2. grajac na interwale 1h "Hour()>7&&Hour()<9" czy nie moge tego kodu zamienic na Hour()==8 ?
3. jaki powinienem dopisać kod żeby w momencie wejscia na pozycje tak jak w powyższym przykładzie włączyło sie odliczanie czasowe wyjscia z pozycji. np. wyjscie po 6h od wejscia transakcji.
4.jeszcze jedna prośba. czy mógłby ktoś podać przykład EA gotowego do gry, zawierajacego wszystkie potrzebne ustawienia które bardziej od strony logistycznej zabezpieczą mnie przed błedami które moga uniemozliwic realizacje zlecen?
nigdy nie robilem wlasnego EA w mt4 i nie wiem czego moge sie spodziewać przy realizacji strategi na zywo,
na co powinienem zwrócić uwage?
z góy dziekuję
Dodano po 36 minutach:
w jaki sposob zapisać o danej godzienie np. 14 , max cene z np. 6 godzin ktora nie bedzie sie mzieniala do nastepnej 14?
w jaki sposob na interwale godzinnym pobrać dane z wyzszego interwalu np. dziennego cene high/low z wczoraj?
Dodano po 14 minutach:
chciałbym zamiast standardowych kratek na wykresach wyswietlac pianowe linie konkretnej godziny np. swiecy o 12. jak to zrobic?
w jaki sposób ustawić domyślny wykres zeby przy otwarciu nowego waloru otwierał automatycznie moje ustawienia np. wykres czarne swiece biale tle, i te linie o konkretnej godzinie?
Dodano po 1 godzinach 46 minutach:
kolejne pytanie co powinno byc zawarte w cześci init() i deinit() dla EA do gry real?