Price Action w praktyce - Strategia Intraday + Longterm

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy podoba Ci się mój dziennik?

Tak
405
95%
Nie
21
5%

Liczba głosów: 426

unitra

Nieprzeczytany post autor: unitra »

Wirus poprowadź sobie równoległą linie kanału w dół dla niższej linii a później zrób to samo z linią, która proponuje FX-Kris.

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Fx-Kris »

EUR JPY breakout czekamy czy potwierdzony, a potem oczywiście oczekiwanie na pullback :)
Zapraszam do mojego dziennika który prowadzę na fx-forum

unitra

Nieprzeczytany post autor: unitra »

No jest, ale pytanie co się stanie podczas konferencji ECB :P

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

USD CAD już nie daleko do TP.

Obrazek

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Jen niesamowicie się osłabia i właściwie wszystkie pary z nim pokazują przełamania.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

USD CAD zamknięty z ręki

Obrazek

Dodano po 6 minutach:
Akhh pisze:Jen niesamowicie się osłabia i właściwie wszystkie pary z nim pokazują przełamania.
W przyszłym tygodniu powinny być fajne stupy na jenie.

Awatar użytkownika
dbrodziej
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: dbrodziej »

FX-Kris
piękny soczysty trejd - gratulacje.
Wzmocniony konfluencyjnie przez strefę SD .
Czy do analiz wykorzystujesz równiez strefy popytu/podaży?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej. Nigdy też nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej.

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

GBP USD i EUR JPY zapowiada się ciekawie

Dodano po 16 minutach:
dbrodziej pisze:FX-Kris
piękny soczysty trejd - gratulacje.
Wzmocniony konfluencyjnie przez strefę SD .
Czy do analiz wykorzystujesz równiez strefy popytu/podaży?
dbrodziej tak używam czasami S/D. Dla mnie to dopalacz w połączeniu z PA. W tym temacie raczej nie będziemy tego mieszać.

Powiem tylko, że nie wszystkie strefy S/D działają. Należy je odpowiednio selekcjonować i używać odpowiednich TF oraz wielkości tych stref. Trzeba uważać, bo mogą nas zmylić. Muszą być ściśle połączone zasadami PA i spełniać odpowiednie warunki.

To co zaznaczyłeś nie jest dobrą strefą S/D. Zdecydowanie lepsza to ta która powstała dziś na samej górze tych spadków z H4 na poziomie około 0.99100.

Używam dodatkowo innych technik w połączeniu z PA. Tą którą opisuje w tym temacie jest najbardziej uniwersalna i jest podstawą do dalszego rozwoju tradera.

Awatar użytkownika
dbrodziej
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: dbrodziej »

Fx-Kris pisze:dbrodziej tak używam czasami S/D. Dla mnie to dopalacz w połączeniu z PA. W tym temacie raczej nie będziemy tego mieszać.

Powiem tylko, że nie wszystkie strefy S/D działają. Należy je odpowiednio selekcjonować i używać odpowiednich TF oraz wielkości tych stref. Trzeba uważać, bo mogą nas zmylić. Muszą być ściśle połączone zasadami PA i spełniać odpowiednie warunki.
.

Jasne, że nie wszystkie działają - podobnie jest z SR i LT, też nie wszystkie działają.
Fx-Kris pisze:To co zaznaczyłeś nie jest dobrą strefą S/D. Zdecydowanie lepsza to ta która powstała dziś na samej górze tych spadków z H4 na poziomie około 0.99100.
zgadzam się , strefa zaznaczona przeze mnie cechowała się znacznie większym niezdecydowaniem ceny przed powstaniem spadkowego momentum, w porównaniu do dzisiejszej strefy - zobaczymy czy ta zadziała:wink:

Fx-Kris pisze:Używam dodatkowo innych technik w połączeniu z PA. Tą którą opisuje w tym temacie jest najbardziej uniwersalna i jest podstawą do dalszego rozwoju tradera.
Jasna sprawa. nie chciałem zaśmiecić Twojego wartościowego wątku. moją intencją było raczej pytanie/zajawka czy temat SD jest wg Ciebie warty podniesienia w tym temacie, pod kątem wzmocnienia sygnału wej/wyj w pozycję.
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej. Nigdy też nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej.

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

dbrodziej pisze:Jasna sprawa. nie chciałem zaśmiecić Twojego wartościowego wątku. moją intencją było raczej pytanie/zajawka czy temat SD jest wg Ciebie warty podniesienia w tym temacie, pod kątem wzmocnienia sygnału wej/wyj w pozycję.
Nie ma problemu nie zaśmiecasz tematu, to jest związane z PA.
S/D jest z pewnością warte poświęcenia uwagi. Tylko to kolejny etap dlatego myślę, że nie będziemy tego tu ze sobą łączyć , bo mogłoby trochę zniekształcić ten wątek.

Może w przyszłości założę kolejny temat i tam to opiszę :) a może zrobi to ktoś inny.

Dodano po 12 godzinach 18 minutach:

Witajcie,
Od razu zaznaczam, że dziś jest piątek. Dodatkowo poleci dużo danych na GBP, USD i CAD więc należy rozważyć za i przeciw tradowaniu w dniu dzisiejszym.

Będę obserwował GBP USD - czekamy na retest pomarańczowego wsparcia i odbicie long. Nie wykluczone że nastąpi to dopiero w przyszłym tygodniu

Kolejna para to EUR JPY podobnie jak GBP USD czekamy na pullback i odbicie long.

Ja w dniu dzisiejszym podchodzę bardzo ostrożnie ponieważ może bujać. W piątki zazwyczaj nie gram. Dziś również nie nastawiam się na tradowanie chyba, że trafi się okazja.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2012, 08:45 przez Fx-Kris, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ