Price Action w praktyce - Strategia Intraday + Longterm
FX-Kris
piękny soczysty trejd - gratulacje.
Wzmocniony konfluencyjnie przez strefę SD .
Czy do analiz wykorzystujesz równiez strefy popytu/podaży?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej. Nigdy też nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej.
GBP USD i EUR JPY zapowiada się ciekawie
Dodano po 16 minutach:
Powiem tylko, że nie wszystkie strefy S/D działają. Należy je odpowiednio selekcjonować i używać odpowiednich TF oraz wielkości tych stref. Trzeba uważać, bo mogą nas zmylić. Muszą być ściśle połączone zasadami PA i spełniać odpowiednie warunki.
To co zaznaczyłeś nie jest dobrą strefą S/D. Zdecydowanie lepsza to ta która powstała dziś na samej górze tych spadków z H4 na poziomie około 0.99100.
Używam dodatkowo innych technik w połączeniu z PA. Tą którą opisuje w tym temacie jest najbardziej uniwersalna i jest podstawą do dalszego rozwoju tradera.
Dodano po 16 minutach:
dbrodziej tak używam czasami S/D. Dla mnie to dopalacz w połączeniu z PA. W tym temacie raczej nie będziemy tego mieszać.dbrodziej pisze:FX-Kris
Powiem tylko, że nie wszystkie strefy S/D działają. Należy je odpowiednio selekcjonować i używać odpowiednich TF oraz wielkości tych stref. Trzeba uważać, bo mogą nas zmylić. Muszą być ściśle połączone zasadami PA i spełniać odpowiednie warunki.
To co zaznaczyłeś nie jest dobrą strefą S/D. Zdecydowanie lepsza to ta która powstała dziś na samej górze tych spadków z H4 na poziomie około 0.99100.
Używam dodatkowo innych technik w połączeniu z PA. Tą którą opisuje w tym temacie jest najbardziej uniwersalna i jest podstawą do dalszego rozwoju tradera.
Zapraszam do mojego dziennika który prowadzę na fx-forum
.Fx-Kris pisze:dbrodziej tak używam czasami S/D. Dla mnie to dopalacz w połączeniu z PA. W tym temacie raczej nie będziemy tego mieszać.
Jasne, że nie wszystkie działają - podobnie jest z SR i LT, też nie wszystkie działają.
zgadzam się , strefa zaznaczona przeze mnie cechowała się znacznie większym niezdecydowaniem ceny przed powstaniem spadkowego momentum, w porównaniu do dzisiejszej strefy - zobaczymy czy ta zadziałaFx-Kris pisze:To co zaznaczyłeś nie jest dobrą strefą S/D. Zdecydowanie lepsza to ta która powstała dziś na samej górze tych spadków z H4 na poziomie około 0.99100.
Jasna sprawa. nie chciałem zaśmiecić Twojego wartościowego wątku. moją intencją było raczej pytanie/zajawka czy temat SD jest wg Ciebie warty podniesienia w tym temacie, pod kątem wzmocnienia sygnału wej/wyj w pozycję.Fx-Kris pisze:Używam dodatkowo innych technik w połączeniu z PA. Tą którą opisuje w tym temacie jest najbardziej uniwersalna i jest podstawą do dalszego rozwoju tradera.
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej. Nigdy też nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej.
Nie ma problemu nie zaśmiecasz tematu, to jest związane z PA.dbrodziej pisze:Jasna sprawa. nie chciałem zaśmiecić Twojego wartościowego wątku. moją intencją było raczej pytanie/zajawka czy temat SD jest wg Ciebie warty podniesienia w tym temacie, pod kątem wzmocnienia sygnału wej/wyj w pozycję.
S/D jest z pewnością warte poświęcenia uwagi. Tylko to kolejny etap dlatego myślę, że nie będziemy tego tu ze sobą łączyć , bo mogłoby trochę zniekształcić ten wątek.
Może w przyszłości założę kolejny temat i tam to opiszę

Dodano po 12 godzinach 18 minutach:
Witajcie,
Od razu zaznaczam, że dziś jest piątek. Dodatkowo poleci dużo danych na GBP, USD i CAD więc należy rozważyć za i przeciw tradowaniu w dniu dzisiejszym.
Będę obserwował GBP USD - czekamy na retest pomarańczowego wsparcia i odbicie long. Nie wykluczone że nastąpi to dopiero w przyszłym tygodniu
Kolejna para to EUR JPY podobnie jak GBP USD czekamy na pullback i odbicie long.
Ja w dniu dzisiejszym podchodzę bardzo ostrożnie ponieważ może bujać. W piątki zazwyczaj nie gram. Dziś również nie nastawiam się na tradowanie chyba, że trafi się okazja.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2012, 08:45 przez Fx-Kris, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam do mojego dziennika który prowadzę na fx-forum