PAMM... w Polsce prawo czy bezprawie

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

andy11 pisze:trzeba wspolpracowac z najlepszymi prawnikami a nie z wrozbitami...
Tak to oczywista oczywistość. Tyle, że jest to ciut kosztowne, musisz też, w razie czego być przygotowany, że będziesz mógł zapłacić ewentualne kary i potem spokojnie o nie zaczniesz się sądzić.
Czyli jednym słowem musi to być działalność na dużą skalę. Coś jak ... Amber Gold ? :)

Mam wrażenie, że sobie raczej tutaj teoretycznie sprawę rozważamy, bo takich co potrafią osiągać zyski na tyle duże, by myśleć o zarządzaniu dodatkowym kapitałem raczej wielu tu nie ma .....
Sam jakiś czas temu szukałem rachunków PAMM (w Alpari) o sensownych wg. mnie wynikach i było z tym cieniuśko ....
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

green7 pisze:
andy11 pisze:trzeba wspolpracowac z najlepszymi prawnikami a nie z wrozbitami...
Tak to oczywista oczywistość. Tyle, że jest to ciut kosztowne, musisz też, w razie czego być przygotowany, że będziesz mógł zapłacić ewentualne kary i potem spokojnie o nie zaczniesz się sądzić.
Czyli jednym słowem musi to być działalność na dużą skalę. Coś jak ... Amber Gold ? :)

Mam wrażenie, że sobie raczej tutaj teoretycznie sprawę rozważamy, bo takich co potrafią osiągać zyski na tyle duże, by myśleć o zarządzaniu dodatkowym kapitałem raczej wielu tu nie ma .....
Sam jakiś czas temu szukałem rachunków PAMM (w Alpari) o sensownych wg. mnie wynikach i było z tym cieniuśko ....
1) z reguly prawnicy to kosztowna impreza.... jakie kary...? nie zapedziles sie troszeczke...? i po co te porownania...? maja sie sie one nijak...

2) sadze ze nikt ci nie da gotowego produktu... "dostajesz przepis na ciasto a upiec sobie musisz sam lub oddac do cukiernika ..."

3) co to znaczy zyski na tyle duze..?

4)nie wypowiadam sie za innych i nie posiadam takiej wiedzy aby stwierdzic czy inni sa przygotowani do gry duzym kapitalem badz do zarzadzania nim...
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

green7
Maniak
Maniak

andy11 pisze:1) z reguly prawnicy to kosztowna impreza.... jakie kary...? nie zapedziles sie troszeczke...? i po co te porownania...? maja sie sie one nijak...
Kary ewentualne - przecież piszę :) Czyżbyś nie słyszał o 5 mln grożących za zarządzanie środkami bez licencji ? Przykład A.G może sugerować, że kara ta jest "ciut mityczna" - ale pamiętam niedawno były inne przypadki (gość ze śląska), kiedy chyba tak łatwo nie poszło.
A porównanie do A.G. było ironiczne.
andy11 pisze:3) co to znaczy zyski na tyle duze..?
Sam sobie odpowiedz co to dla Ciebie znaczy. I ile może kosztować taki wspomniany prawnik, kiedy się zwróci itd.
andy11 pisze:4)nie wypowiadam sie za innych i nie posiadam takiej wiedzy aby stwierdzic czy inni sa przygotowani do gry duzym kapitalem badz do zarzadzania nim..
Słusznie, słusznie. Z tym, że ja już conieco widziałem: zarówno na tym forum i w realu. O paru "aferach" do mnie dotarło, śledziłem też nie jedno konto tych którzy obiecywali krociowe zyski. I wiem, jak to się kończy (nie piję tu w tym momencie do Ciebie czy kogoś konkretnego)

Możemy sobie poteoretyzować o PAMM, i co by było gdyby. Gdyby ktoś potrafił osiągać stabilne zyski z małym ryzykiem przez długi okres. A właśnie z tym jest największy kłopot a nie z tym czy PAMM jest legalne czy nie. Jak znajdziesz takiego co potrafi - to reszta jest prosta. Kapitał znajdzie się od ręki, sposób działania zgodnie z prawem też. Bo ostatecznie jakiż to problem, założyć firmę na Cyprze i odstać odpowiednie licencje. Przecież to raptem kilkadziesiąt tys. EUR.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

1) za bardzo wychodzis do przodu z tymi karami , poniewaz kary sa po to aby je stosowac do osob ktore dzialaja niezgodnie z prawem....

2) ja nie musze poniewaz zadalem to pytanie tobie...
a to ile moze kosztowac prawnik i kiedy ci sie on zwroci to powinnes sobie zadac te pytanie sobie a nie mi...

3)ja tez nie malo widzialem i obilo mi sie o uszy to i owo...
wydaje mi sie ze dla wiekszosci bedzie problem z:

a) legalizacja konta PAMM
b)osiaganie zyskow non stop..

rzucasz kwotami jakby to byly kamienie badz guziki a to daje sporo do myslenia...

green7
Maniak
Maniak

andy11 pisze:1) za bardzo wychodzis do przodu z tymi karami , poniewaz kary sa po to aby je stosowac do osob ktore dzialaja niezgodnie z prawem....
Problem w tym, że możesz działać zgodnie z prawem przyjdzie urzędas i stwierdzi swoje. Wtedy musisz grzecznie zapłacić to czego się domagają, a dopiero później udowadniać swoją rację.
andy11 pisze:2) ja nie musze poniewaz zadalem to pytanie tobie...
a to ile moze kosztowac prawnik i kiedy ci sie on zwroci to powinnes sobie zadac te pytanie sobie a nie mi...
Pomysł z prawnikiem był Twój - nie mój :) Wg. mnie tanie to nie będzie. Ile dokładnie ? Nie wiem - trzeba by poszukać sensownych kancelarii rozumiejących temat i popytać. Ale ja tego pytania sobie nie muszę zadawać bo to nie ja pcham się w PAMM ....

andy11 pisze:rzucasz kwotami jakby to byly kamienie badz guziki a to daje sporo do myslenia...
Pomijając już fakt, że podałem rząd wielkości a nie kwotę (bo ta zależy w wypadku o jakim pisałem od kilku czynników) to nie pojmuję co masz na myśli. Jak według Ciebie mam podawać kwoty ? Z pietyzmem i namaszczeniem czy jeszcze jakoś inaczej ? :)
Tak czy inaczej: jeśli ktoś potrafi osiągać stałe i sensowne zyski to ta kwota nie będzie barierą.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

1)jezeli dzialasz zgodnie z litera prawa i placisz podatki to raczej nie przyjdzie urzedas , ktory chcialby zrobic kuku....

2)bo jesli nie potrafi sie rozwiazywac problemow samemu to trzeba wezwac na pomoc prawnikow... czy bedzie tanie czy drogie to rzecz wzgledna dla jednego xzl to tanio a dla innego to abstrakcja...

3)co to sa sensowne zyski...?

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

andy11 pisze:1)jezeli dzialasz zgodnie z litera prawa i placisz podatki to raczej nie przyjdzie urzedas , ktory chcialby zrobic kuku....
hahaha dobry kawał :]
Niestety możesz działać legalnie, płacić podatki itp itd, a US i tak się dopierniczy.
Spora cześc urzedników nadla wychodzi z założenia
" Nie ma niewinnych, są tylko źle przesłuchani"
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

MrYogi pisze:
andy11 pisze:1)jezeli dzialasz zgodnie z litera prawa i placisz podatki to raczej nie przyjdzie urzedas , ktory chcialby zrobic kuku....
hahaha dobry kawał :]
Niestety możesz działać legalnie, płacić podatki itp itd, a US i tak się dopierniczy.
Spora cześc urzedników nadla wychodzi z założenia
" Nie ma niewinnych, są tylko źle przesłuchani"
niby do czego mialby sie doczepic...?

ze dzialsz zgodnie z litera prawa..?
czy ze placisz podatki..?

green7
Maniak
Maniak

1)jezeli dzialasz zgodnie z litera prawa i placisz podatki to raczej nie przyjdzie urzedas , ktory chcialby zrobic kuku....
Taaa... jasne .... Obudź się ..... To tak naiwne stwierdzenie, że dyskusja o tym jest zakrawa o absurd ....
andy11 pisze:3)co to sa sensowne zyski...?
Czepiasz się słówek. Mam za każdym razem podawać definicję, kwoty itd ?
Czynników jest wiele - w zależności od strategii. Ale ogólnie dla mnie zyski są sensowne jeśli ponoszone ryzyko jest niewielkie, a rezultaty są 2 krotnie większe od tego co możesz dostać na rynku bez ryzyka.
Czyli np. 15% rocznie z dd 1-2% dla mnie warte jest przyjrzenia się sprawie.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

W latach 2005-2010 średnio w 36% spraw z podatnikami fiskus przegrał.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

ODPOWIEDZ