andy11 pisze:1) z reguly prawnicy to kosztowna impreza.... jakie kary...? nie zapedziles sie troszeczke...? i po co te porownania...? maja sie sie one nijak...
Kary ewentualne - przecież piszę

Czyżbyś nie słyszał o 5 mln grożących za zarządzanie środkami bez licencji ? Przykład A.G może sugerować, że kara ta jest "ciut mityczna" - ale pamiętam niedawno były inne przypadki (gość ze śląska), kiedy chyba tak łatwo nie poszło.
A porównanie do A.G. było ironiczne.
andy11 pisze:3) co to znaczy zyski na tyle duze..?
Sam sobie odpowiedz co to dla Ciebie znaczy. I ile może kosztować taki wspomniany prawnik, kiedy się zwróci itd.
andy11 pisze:4)nie wypowiadam sie za innych i nie posiadam takiej wiedzy aby stwierdzic czy inni sa przygotowani do gry duzym kapitalem badz do zarzadzania nim..
Słusznie, słusznie. Z tym, że ja już conieco widziałem: zarówno na tym forum i w realu. O paru "aferach" do mnie dotarło, śledziłem też nie jedno konto tych którzy obiecywali krociowe zyski. I wiem, jak to się kończy (nie piję tu w tym momencie do Ciebie czy kogoś konkretnego)
Możemy sobie poteoretyzować o PAMM, i co by było gdyby. Gdyby ktoś potrafił osiągać stabilne zyski z małym ryzykiem przez długi okres. A właśnie z tym jest największy kłopot a nie z tym czy PAMM jest legalne czy nie. Jak znajdziesz takiego co potrafi - to reszta jest prosta. Kapitał znajdzie się od ręki, sposób działania zgodnie z prawem też. Bo ostatecznie jakiż to problem, założyć firmę na Cyprze i odstać odpowiednie licencje. Przecież to raptem kilkadziesiąt tys. EUR.