Price Action w praktyce - Strategia Intraday + Longterm

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy podoba Ci się mój dziennik?

Tak
405
95%
Nie
21
5%

Liczba głosów: 426

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Fx-Kris »

Akhh pisze:Panowie tylko ze świecami H4 jest tak, że u każdego może zamykać się o innej porze - dlatego patrzenie na zamknięcia akurat H4 może być zgubne. Najlepiej opierać się jednak na H1 bo wszyscy uczestnicy rynku widzą je tak samo.
Zgadza się. Tylko H4 ma inną wymowę. Dobrze robić analizy na takich samych świecach. Zagrywać można na innym koncie tylko to trochę upierdliwe.

Darko39 z tego co rozmawialiśmy na PW to przeniósł się właśnie na takie świece.

Dodano po 5 minutach:

Wejście na USD CAD

Obrazek
Zapraszam do mojego dziennika który prowadzę na fx-forum

KajFX
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: KajFX »

ja mam propozycję grania GOLD, tylko o 7-8 zrobili akcję i mnie nie było, a teraz wobec strategii Fx-Krisa czekam na pullback do 1691, albo przebicie 1716 i powrót do tej właśnie linii
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2012, 10:38 przez KajFX, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
darko39
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: darko39 »

Tak przeniosłem się na inna platforme ,EUR-AUD warto obserwowac

unitra

Nieprzeczytany post autor: unitra »

FX-Kris: mam pytanie - w jakich sytuacjach ustawiasz SS/BS a w jakich SL/BL (chodzi oczywiście o zlecenia)?

Założyłem (być może błędnie), że na USDCAD użyłeś właśnie SS.

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

unitra pisze:FX-Kris: mam pytanie - w jakich sytuacjach ustawiasz SS/BS a w jakich SL/BL (chodzi oczywiście o zlecenia)?

Założyłem (być może błędnie), że na USDCAD użyłeś właśnie SS.
Tak SS.

Takie podstawy proponuje u wujka googla poszukać. Np tu : http://bossa.pl/index.jsp?layout=2&page ... cat_id=990

Krótko i na temat np Sell Stop to zleceni oczekujące poniżej poziomu ceny, a Sell Limit to zlecenie oczekujące na Sell powyżej poziomu ceny.

W tej technice używa się Sell stop i Buy stop dopiero jak cena zareaguje.

unitra

Nieprzeczytany post autor: unitra »

Źle się zrozumieliśmy: ma wiedzę na temat rodzajów zleceń, chodziło mi raczej w jakich sytuacjach używasz SS/SL, bo w tym wypadku jak mniemam użyłeś SS aby dodatkowo potwierdzić odbicie. Dlaczego np. nie zagrałeś SL w pobliżu LT?

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Źle się zrozumieliśmy: ma wiedzę na temat rodzajów zleceń, chodziło mi raczej w jakich sytuacjach używasz SS/SL, bo w tym wypadku jak mniemam użyłeś SS aby dodatkowo potwierdzić odbicie. Dlaczego np. nie zagrałeś SL w pobliżu LT?
Jak już wspomniałem tylko zlecenia SS, BS. Wszystko jest opisane w temacie. SL jest bardziej agresywny. nigdy nie wiadomo czy Lt nie zostanie przebite. Czekamy na sygnały odbicia i dodatkowe ich potwierdzenie.
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2012, 10:39 przez Fx-Kris, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

Fx-Kris pisze:Wejście na USD CAD
To było odbicie od LT na D1? C sprawiło, że wszedłeś pomimo poprzedzającego pina na H1? Mógłbyś pokazać na niższym TF gdzie wchodziłeś? Na m15 bym coś znalazł ale daleko mi do wchodzenia po takich ruchach ceny.
ech...

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Fesiek pisze:To było odbicie od LT na D1? C sprawiło, że wszedłeś pomimo poprzedzającego pina na H1? Mógłbyś pokazać na niższym TF gdzie wchodziłeś? Na m15 bym coś znalazł ale daleko mi do wchodzenia po takich ruchach ceny.
Fx-Kris pisze:Na H4 jest trójkąt obecnie mamy odbicie od oporu na H1
Ustawiłem zlecenie z H1 nie z M15. Odbicie było w nocy. Tak też można zagrywać. Jest jeszcze bezpieczniej tylko czasami SL jest duży tu jak widać nie jest tak źle z RR.
Obecnie połowę ściąłem i ustawiłem SL na 6 pips.

Dodano po 17 minutach:

USD CAD jeśli wróci powyżej 0.98931 i przebije 0.99000 może być niebezpiecznie. Trzeba być czujnym

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

Wstyd się przyznać ale nie mogę się doszukać oporu na H1. ZL widzę jak byk z H4, górne ograniczenie trójkąta, na H4 SR też widzę ale na H1 jakoś nie mogę. Możesz to pokazać?
Czy takie wejście nie wydaje Ci się ryzykowne? Wchodzenie tuż pod konsolidacją może skutkować uwięzieniem ceny między Wejściem a SL.
ech...

ODPOWIEDZ