Price Action - Asmodeus8 Journal
-
- Bywalec
-
- Bywalec
AUSUSD Set Up
To jest dobry set up na AUSUSD. Wejscie na przelamaniu H1 Bulish Outside Bar. First Trouble Area albo FTA to nasz poziom w ktorym obserwujemy cene. Daje nam to W razie dobrej bearish PA na tej samej TF zamykamy pozycje i odwracamy byc moze.
Istotna tutaj nie jest swieczka sama w sobie ale miejsce gdzie ona wystepuje plus konfluencja (niezly pivot i fibo) plus korelacja z innymi parami.
Zaraz ide spac wiec nie bede tego monitorowal. Zobaczymy rano co i jak. LO ustawiony. Live trade.
Istotna tutaj nie jest swieczka sama w sobie ale miejsce gdzie ona wystepuje plus konfluencja (niezly pivot i fibo) plus korelacja z innymi parami.
Zaraz ide spac wiec nie bede tego monitorowal. Zobaczymy rano co i jak. LO ustawiony. Live trade.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Bywalec
Czesc Exposerepoxer pisze:pinbar d1? na edku?
Edek to znaczy eur/usd przypuszczam. Moj plan na Daily wyglada jak na zalaczniku. Sklaniam sie ku oslabieniu usd raczej. Moze mi sie uda wejsc na H1 troszke nizej. Poki co ide spac. Rano jest nowy dzien

-
- Bywalec
Trade Management
Pare slow o zarzadzaniu ryzykiem tej pozycji. Mozna oczywiscie wziasc teraz nasz zysk i tyle. Ja mysle jednak ze warto ta pozycje trzymac i zobaczyc co sie bedzie dzialo dalej. SL jzostaje gdzie jest- poczekam do poludnia na zamnkniecie H4. Dolar slabnie i byc moze cena uformuje ladny Daily BUOB?? Korelacja to wazny element mojego podejscia do forexu. Dam znac jakie podjalem decyzje.
-
- Bywalec
Bardzo dobry trejd pablo. Gratulujepablo101 pisze:Zagranie z dzisiaj EUR/PLN
Pozycja short. Wejście sporo poniżej pinbara 4,16224( ze względu na tą konsolę przed pinem)
1. Pin na poziomie
2. dyweregencja
Pare pipsów na +

TP ustawiłemna 4,1210, wiem, żę RR to 1:1 ale z tego trejdu ciężko coś więcjej wyciągnąć( moim zdaniem).pavulon2007 pisze:Bardzo dobry trejd pablo. Gratulujepablo101 pisze:Zagranie z dzisiaj EUR/PLN
Pozycja short. Wejście sporo poniżej pinbara 4,16224( ze względu na tą konsolę przed pinem)
1. Pin na poziomie
2. dyweregencja
Pare pipsów na +Classic PA + wsparcia i oppory ! Jak masz zamiar go teraz zarzadzxac? Wziales juz jakis profit?
-
- Bywalec
Re: Trade Management
pavulon2007 pisze:Pare slow o zarzadzaniu ryzykiem tej pozycji. Mozna oczywiscie wziasc teraz nasz zysk i tyle. Ja mysle jednak ze warto ta pozycje trzymac i zobaczyc co sie bedzie dzialo dalej. SL jzostaje gdzie jest- poczekam do poludnia na zamnkniecie H4. Dolar slabnie i byc moze cena uformuje ladny Daily BUOB?? Korelacja to wazny element mojego podejscia do forexu. Dam znac jakie podjalem decyzje.
1/2 pozycji zamknieta, reszta Sl przesuniety na poziom czerwonej lini. Nie wiem czy jutrzejszy non farm payroll z rana pchnie nas do gory czy nie. Zobaczymy rano.
-
- Bywalec
Byc moze to by bylo na tyle z tym trendem. Przyznam sie ze nigdy nie gralem na tej parze i jej nie znam. 1:1to ok RR jesli masz przyzwoity stosunek wygrana/ porazki, prawda? Jeszcze raz gratulacjepablo101 pisze:TP ustawiłemna 4,1210, wiem, żę RR to 1:1 ale z tego trejdu ciężko coś więcjej wyciągnąć( moim zdaniem).pavulon2007 pisze:Bardzo dobry trejd pablo. Gratulujepablo101 pisze:Zagranie z dzisiaj EUR/PLN
1. Pin na poziomie
2. dyweregencja
Pare pipsów na +Classic PA + wsparcia i oppory ! Jak masz zamiar go teraz zarzadzxac? Wziales juz jakis profit?

PS. Niezly bullish PIN na Monthly na tej parze.