Nic, że droga wyboista; ważne, że kierunek słuszny!

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Fx-Kris »

Cadermo pisze:Na głównym koncie gram 8-12 .
Dokładnie - najciekawsze godziny. Ja jeszcze dodatkowo czasami na otwarcie NY czekam. London niestety jest lepszy :)
Zapraszam do mojego dziennika który prowadzę na fx-forum

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Wirus pisze:Ciężko to idzie, technika mnie przerasta Wink Czy coś będzie - zależy od Was. Jeśli będzie zainteresowanie większej liczby osób, to będę nagrywał nowe odcinki; jeśli tylko Cadermo - to możemy sobie pogadać na Skypie Wink
Dorzuciłem lepszą wersję części I, ale chochlik uciął mi ostatnie 2-3 minuty nagrania, więc nie ma zakończenia Wink W sumie nie było tak istotne.

Może zmontujemy jakąś grupę właśnie na posesyjne analizy z dzieleniem ekranu czy jakoś tak. Ja jestem chętny jakby co.

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Wszedłem na kabelku agresywnie z M1

Obrazek

Tu już trade na BE

Obrazek

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Kabel szaleje, poszedłem zrobić sobie coś do jedzenia wracam, a tu pozostawiona połowa pozycji została zmasakrowana na BE świeczką z M1, ale power. Ogólnie newralgiczne miejsce, cena reaguje piorunująco.

Poziom 1.5900 nadal trzyma

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Powiem tak kolokwialnie, że mi to osobiście śmierdzi. Też otwierałem kabla i zamknąłem z ręki na około -1pips. Może pobujać jeszcze i tak na prawdę trzeba czekać na kierunek. Jutro wszystko będzie się decydować - teoretycznie rynki czekają od ponad tygodnia na 06.09 - pobuja troszkę i może nadać jakiś logiczny kierunek.

Swoją drogą są na prawdę ładne trendy np na AUD od jakiegoś czasu i dzisiaj mamy niesamowite osłabienie CAD.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Akhh pisze:Powiem tak kolokwialnie, że mi to osobiście śmierdzi. Też otwierałem kabla i zamknąłem z ręki na około -1pips. Może pobujać jeszcze i tak na prawdę trzeba czekać na kierunek. Jutro wszystko będzie się decydować - teoretycznie rynki czekają od ponad tygodnia na 06.09 - pobuja troszkę i może nadać jakiś logiczny kierunek.

Swoją drogą są na prawdę ładne trendy np na AUD od jakiegoś czasu i dzisiaj mamy niesamowite osłabienie CAD.

Ja się nie nastawiam na cuda. Powoli realizuje swój plan tygodniowy. :).
Jutro może być ciekawa sesja bo danych jest sporo.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Fx-Kris pisze:Może zmontujemy jakąś grupę właśnie na posesyjne analizy z dzieleniem ekranu czy jakoś tak. Ja jestem chętny jakby co.
Czemu nie; chociaż szczerze mówiąc nie rozumiem o co chodzi z tym dzieleniem się ekranem ;)
A może jakieś bezpłatne spotkanio-szkolenie dla początkujących?

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

DZień dobry-wieczór,

Fajnie, że wątek sie rozwija, mam pytanie o Wasze doświadczenia z VPS- ami, kto testował i jak się to zachowują ??? Dla nie zających tematu chodzi o serwery wirtualne często oferowane w ramach konta u brokera . Przydatne chociażby do tego, że można kontrolować pozycję bez włączonego własnego komputera, chociażby przy niedawno poruszanym temacie "hidden SL/TP" czy TS, gdzie przy wylogowaniu z konta nie możemy nic zrobić.

Trochę poza tematem, ale być może dla niektórych ciekawe.

Pozdrawiam.
Objective perspective, just businiess...

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

Cadermo pisze:Na głównym koncie gram 8-12 .
Mam ustalony maksymalny zysk na dzień i maksymalną stratę .
Jeśli przed 12 zarobię tyle ile maksymalnie oczekuję na dzień to kończę ,analogicznie do straty .
Ja najlepsze wyniki notuję między 8-12, po 12 najwięcej stratnych wejść, nie wiem co jest powodem, ale statystyka z ponad 2 lat tak pokazuje. W tej chwili to zrobił się dla mnie z tego prawie przesąd :)
Objective perspective, just businiess...

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Wirus pisze:Fx-Kris napisał:
Może zmontujemy jakąś grupę właśnie na posesyjne analizy z dzieleniem ekranu czy jakoś tak. Ja jestem chętny jakby co.

Czemu nie; chociaż szczerze mówiąc nie rozumiem o co chodzi z tym dzieleniem się ekranem Wink
A może jakieś bezpłatne spotkanio-szkolenie dla początkujących?
Dzielenie ekranu to są takie programy gdzie możesz gadać i pokazywać coś na swoim lub cudzym ekranie. Potem zmiana itd każdy może zaprezentować swoją wizję. Zapewne takie rozwiązanie jest dużo szybsze niż pisanie i wklejanie obrazków.

Takie spotkanie ma na celu szkolenie samego siebie :)

Faktycznie jest sporo osób które zadają masę pytań i trudno jest odpowiedzieć na wszystkie pisząc, czasami nawet trudno to wytłumaczyć za pomocą literek. Łatwiej się gada. Jeśli uzbiera się kilka osób z chęcią pogadam.

ODPOWIEDZ