Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

Witam. Ostatnio szwankuje mi platforma w taki oto sposób:
1. Nie widać linii (innych obiektów też) w czasie rysowania. Gdy obiekt jest zaznaczony, też znika z wykresu, zostają tylko punkty "zaczepu" tych obiektów. Obiekt jest widoczny dopiero po skończeniu rysowania i po odznaczeniu.

2. Po kliknięciu prawym klawiszem wyskakuje menu kontekstowe lecz żadne z poleceń menu się nie uruchamia. Tego nie mam jak przedstawić na scr więc obrazki prezentują tylko pierwszy problem.

Obrazek

Obrazek

Javę aktualizowałem kilka dni temu. System Win7 64 bity. Do tej pory nie miałem podobnych kłopotów.
ech...

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Potwierdzam istnienie błędu z punktu 1; też tak mam.
Dodatkowo, niektóre półproste wyznaczone poziomo, wyświetlają mi się na D1 w pionie ;)
Windows XP, Java 6.

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

U mnie jak zwykle wszystko działa. Nic nowego.
A tak w ogóle - po co tu to zgłaszacie ? Broker tego nie czyta. Od tego ma opcje zgłaszania błędów.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

1. Nie widać linii (innych obiektów też) w czasie rysowania. Gdy obiekt jest zaznaczony, też znika z wykresu, zostają tylko punkty "zaczepu" tych obiektów. Obiekt jest widoczny dopiero po skończeniu rysowania i po odznaczeniu.
Też kiedyś się z tym spotkałem ale ostatnio nie. Obaj używacie Java 6? Jeśli tak to sugeruję spróbować z Java 7.
Jak problem nadal będzie występował to proszę dać znać, a przekażę uwagi brokerowi.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Raposo, pamiętam, że były jakieś problemy z Javą 7, radziłeś nie aktualizować.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Raposo, pamiętam, że były jakieś problemy z Javą 7, radziłeś nie aktualizować.
Pisałem też, że zostały rozwiązane ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

Cyb pisze:po co tu to zgłaszacie ?
Tu odpowie raposo albo Ty. Może też odpowiedzieć inny użytkownik, który miał podobny problem i być może go rozwiązał. Wyluzuj.

PS. Reinstalka Javy pomogła.
O, jak ktoś będzie miał taki problem to już wie gdzie szukać rozwiązania.
Pozdrawiam, pipsów życzę.

Edit:
Jednak jest inaczej.
Wirus widziałem, że korzystasz ze strategii pokazującej czas do końca świeczki. Otuż ja też z niej korzystam z tym, że na moją prośbę Luktom połączył ją ze swoją strategią pokazującą linię Ask. Jeśli ta strategia jest uruchomiona to dzieją się właśnie takie szopki. Do póki strategia nie była uruchomiona wszystko rysowało się dobrze. Wyłączyłem strategię połączoną i włączyłem oryginalną Luktoma pokazującą linię Ask i aktualny spreed. Niestety rysowanie wtedy staje się problematyczne tak jak to opisałem w punkcie 1.
Wniosek: Coś jest nie tak w sytuacji gdy na wykresie uruchomiona jest strategia.
ech...

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Cyb pisze: A tak w ogóle - po co tu to zgłaszacie ? Broker tego nie czyta. Od tego ma opcje zgłaszania błędów.
Upiorny ostatnio jestes..

Bledy sa juz dobry czas.. broker nigdzie tego nie czyta.. nawet na swoich forach.
A co mowi suport w odpowiedizach na temat bledow? Hahah :lol: Mamy inne zmartwienia.Jakiez to?
Nie chce mi sie grzebac.. ale od dawno sie mowilo ze broki "ECN" w nosie maja klienta..zreszta wszystkie.. sawaj prowizje i spier..

http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... 516#p66516

Wiec.. zglaszajcie bledy.. buduje sie opinie.
Przeciez java jest uniwersalna...

No tak.. dawniej z platformy nikt nie korzystal to była jak diament hehe :lol:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Camaro69

Nieprzeczytany post autor: Camaro69 »

To że ECN (o giełdowych nie wspomnę to tragedia )nie odpowiadają na temat błędów wynika raczej z ich ukierunkowania na duzych i aktywnych klientów,przeciętni raczej ich tylko denerwują...

Muszę przychylić się do powyższych opinii- ta platforma jest fatalna, nawet do gry na wykresie czy innego ,,one click trade'' kompletnie się nie nadaje z racji nieczytelności wykresów (chociaż to może być sprawa indywidualna).Dodatkowo platforma wszystko zapisuje mi na dysku kompletnie mi zamulając komp (pisałem o tym już w maju wtedy bylo to demo)w tydzień zajmując powyżej 1GB i ciągle musze to ręcznie czyścić.

Jak dla mnie jest to broker któremu nie można nic zarzucić-doskonała realizacja transakcji,sama platforma jest bardzo prosta,kontakt z obsługa wyśmienity...jednocześnie jest to broker u którego nie jestem w stanie grać.Wrrrr

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

W menu był "raport pozycji" czy jakoś tak. Teraz nie widzę. Czyżby kolejne "usprawnienie" platformy? Konto demo.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2012, 19:34 przez Wirus, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ