Nic, że droga wyboista; ważne, że kierunek słuszny!

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Wirus Jak Twoje Youtubowe analizy? Będzie coś z tego? :wink:
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Cadermo

Ciężko to idzie, technika mnie przerasta ;) Czy coś będzie - zależy od Was. Jeśli będzie zainteresowanie większej liczby osób, to będę nagrywał nowe odcinki; jeśli tylko Cadermo - to możemy sobie pogadać na Skypie ;)
Dorzuciłem lepszą wersję części I, ale chochlik uciął mi ostatnie 2-3 minuty nagrania, więc nie ma zakończenia ;) W sumie nie było tak istotne.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Interesujący komentarz XTB:
Wszyscy czekają już na czwartek

Od kilku dni na rynkach obserwujemy nerwowe wyczekiwanie. Obietnica prezesa EBC, iż Bank zrobi wszystko aby uratować wspólną walutę, a potem wskazówka, iż może to oznaczać zakupy hiszpańskich i włoskich obligacji były bezdyskusyjnie tematem wakacji, skutecznie przysłaniając słabe dane makro i nową odsłonę greckich problemów. Na poprzednim posiedzeniu Draghi nie przedstawił szczegółowych planów, ale powiedział wystarczająco aby podtrzymać nadzieje inwestorów. Teraz jednak nadchodzi czas na wypełnienie obietnic. Zwykle przed taką decyzją rynki wiedzą już czego mniej więcej oczekiwać. Tym razem jest jednak inaczej. Co prawda ostatnie wypowiedzi prezesa sugerują, iż plan jest przygotowywany i że będzie koncentrował się na długu do 3 lat, znaków zapytania jest znacznie więcej. Przede wszystkim nikt nie wie o jakiej skali interwencji myśli szef EBC, a na jaką zgodzą się konserwatywni przedstawiciele Bundesbanku. Biorąc pod uwagę, iż Bank już wcześniej skupił ok. 150 mld długu tych krajów i nie przyniosło to trwałego rezultatu, rynek ma nadzieję, iż tym razem plan byłby jeszcze szerzej zakrojony. Mniej mówi się o kwestiach technicznych związanych z uruchomieniem planu, a to tu może dojść do rozczarowania. Na konferencji po sierpniowym posiedzeniu Draghi wyjaśniał, iż najpierw będący w kłopotach kraj musiałby się zgłosić z prośbą o interwencję do EFSF, a także zaakceptować plan naprawczy. Bundesbank w zamian za zgodę na interwencje EBC może zażądać daleko posuniętej kontroli nad finansami publicznymi krajów, które miałyby na pomocy Banku skorzystać.
Całość: http://www.xtb.pl/strefa-analityczna/ko ... 905,091100

Cadermo

Wirus pisze:Ciężko to idzie, technika mnie przerasta Wink Czy coś będzie - zależy od Was
Ja będę oglądał z czystej ciekawości Twoich poglądów i sposobów analizy. Naprawdę mi się ostatni filmik miło oglądało ,więc następne też obejrzę . Ale jak już mówiłem ,nie pod kątem edukacyjnym ,ale z czystej ciekawości :wink:
Wirus pisze:Jeśli będzie zainteresowanie większej liczby osób, to będę nagrywał nowe odcinki
To ile osób będzie zainteresowanych sprawdzisz dopiero jak powrzucasz kilka filmików i nagłośnisz sprawę choćby tu na forum . Nie masz nic do stracenia przecież :wink:
Wirus pisze:Dorzuciłem lepszą wersję części I, ale chochlik uciął mi ostatnie 2-3 minuty nagrania, więc nie ma zakończenia
Obejrzę jak skończę robotę :mrgreen:
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Wiem, że nie potrzebujesz szkoleń; tym bardziej miło mi, że obejrzałeś ;)

No to ruszamy ;)

Zamieściłem próbne filmiki pokazujące mój sposób czytania wykresu, czyli moją wersję analizy technicznej ;)
http://www.youtube.com/user/WirusFX
Zapraszam do obejrzenia i skomentowania; jeśli będzie zainteresowanie - rozwinę temat; jeśli nie - pogadam sobie do lustra ;)

Cadermo

Wirus pisze:rozwinę temat; jeśli nie - pogadam sobie do lustra Wink
Dokładnie ,nawet jak nie będzie widzów to rób to dla siebie :wink: Ja na pewno będę oglądał ! To zaczynam ,bo na dziś koniec roboty.

Poprzedni filmik miał 111 wyświetleń ,także na początek nie jest źle !

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Cadermo pisze:[...]na dziś koniec roboty.
Mogę spytać o powody? ;)

Cadermo

Wirus pisze:Mogę spytać o powody? Wink
Na głównym koncie gram 8-12 .
Mam ustalony maksymalny zysk na dzień i maksymalną stratę .
Jeśli przed 12 zarobię tyle ile maksymalnie oczekuję na dzień to kończę ,analogicznie do straty .

Pewnie padnie pytanie :czemu?
Grając wcześniej do 16 miałem wyniki podobne lub nie raz gorsze . Po prostu rynek nie zawsze da zarobić i często siedzenie dłużej przed monitorem jest bez sensu.

A jak nie mam co robić i nie mam sił po treningu to pykam na innym koncie ,tak dodatkowo. Ale to rzadkość :D

BTW
Obejrzałem drugi filmik ,ale jest on prawie identyczny co ten próbny :D Kiedy część druga?

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Dobre zasady. Ja, niestety, przeważnie nudzę się jak mops, więc siedzę przy foreksie. I przy forum ;) Mam dokładnie to samo, co Ty: im dłużej siedzę, tym gorsze wyniki ;) Rynek wakacyjny nie podobał mi się, więc nie grałem na realu. Niestety, nic się nie zmieniło. Czekam na wyklarowanie i dopiero wtedy wejdę na real.

Filmik prawie identyczny, miał być zamieniony, jako poprawiona wersja. Pierwszy, próbny, trzeba będzie wyrzucić. Ale już dostałem info na PW, że smęcę, jak stary analityk :D

Awatar użytkownika
dbrodziej
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: dbrodziej »

Wirus,
filmik jest spoko, dobrze że się w końcu odważyłeś :) .
Czekam niecierpliwie na część drugą o ZL,
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej. Nigdy też nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej.

ODPOWIEDZ