Price Action w praktyce - Strategia Intraday + Longterm
Fx-Kris, co sądzisz o EURCAD? Cena na wykresie H1 chyba będzie lecieć w dół (S/R+38.2 Fibo+szpikulec / chyba engulfing + spadająca gwiazda na d1), na daily widać większą korektę tylko ciekawe gdzie jej koniec . Albo też poleci do poziomu mniej więcej 1.24907 i tam się odbije, możliwości jest wiele, może też odbić się od 50%fibo, albo cena wgl pójdzie w górę .;d
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witajcie,
Ja w dniu dzisiejszym będę obserwował następujące pary i miejsca na nich zaznaczone GBP USD, EUR JPY.
Proszę nie traktować tego jako sygnały kupna. Sygnał kupna formuje się podczas sesji i poprawność zajęcia pozycji zależy tylko i wyłącznie od Was.

Dodano po 7 minutach:
Miłego tradowania i proszę dbajmy o porządek na tym temacie.
Ja w dniu dzisiejszym będę obserwował następujące pary i miejsca na nich zaznaczone GBP USD, EUR JPY.
Proszę nie traktować tego jako sygnały kupna. Sygnał kupna formuje się podczas sesji i poprawność zajęcia pozycji zależy tylko i wyłącznie od Was.

Dodano po 7 minutach:
magot98 tak ten pinbar z piątku teoretycznie świadczy o spadkach. Natomiast cena obecnie jest w konsolidacji. Ja takich sygnałów staram się nie grać, ponieważ cena nadal może poruszać się w bok co powoduje, że jesteś uwięziony w tej pozycji. Zdecydowanie wole grać retest z pullbacku.magot98 pisze:Fx-Kris, co sądzisz o EURCAD? Cena na wykresie H1 chyba będzie lecieć w dół (S/R+38.2 Fibo+szpikulec / chyba engulfing + spadająca gwiazda na d1), na daily widać większą korektę tylko ciekawe gdzie jej koniec . Albo też poleci do poziomu mniej więcej 1.24907 i tam się odbije, możliwości jest wiele, może też odbić się od 50%fibo, albo cena wgl pójdzie w górę .;d
Miłego tradowania i proszę dbajmy o porządek na tym temacie.
Zapraszam do mojego dziennika który prowadzę na fx-forum
Ciekawe czy dadzą radę domknąć lukę. Wydaje mi się że może być problem, ale zobaczymy. Jeśli widzisz w tej parze potencjał to możesz grać.darko39 pisze:Witam ,Fx-Kris czy ta para nie nadaje się na intradey setup? Mamy LT,spadkowe,Fibo,domknięcie Luki.
Fx-Kris-oczywiście to tylko na wykresie tak ładnie wygląda ale chodzi mi bardziej oto czy technicznie jest ok?Fx-Kris pisze:Ciekawe czy dadzą radę domknąć lukę. Wydaje mi się że może być problem, ale zobaczymy. Jeśli widzisz w tej parze potencjał to możesz grać.darko39 pisze:Witam ,Fx-Kris czy ta para nie nadaje się na intradey setup? Mamy LT,spadkowe,Fibo,domknięcie Luki.
Witaj FX-Kris, ostatnio nie wspominacie na
forum o tej parze walutowej, która mnie zainspirowała i chciałbym żebyś mi po trosze wytłumaczył wczorajsze wybicie eur/usd, według oporów jakie zaobserwowałem na h4 i h12 powinien spadać natomiast na H1 powstała nawet formacja trójkąta, która zazwyczaj zapowiada spadki, pozatym utworzone świece engulfing, nie jestem pewien czy tez się do nich zaliczają ponieważ nie są idealne ale zakrywają się Obserwowałem to wczoraj to do 16 i ciężko mu szło przebicie lini oporu. Dlatego chciałem zapytać czy to jeden z
tych momentów, które poprostu się zdarzają czy ja coś przeoczyłem.
podsyłam fotkę z moim wykreśleniem.
Pozdrawiam
forum o tej parze walutowej, która mnie zainspirowała i chciałbym żebyś mi po trosze wytłumaczył wczorajsze wybicie eur/usd, według oporów jakie zaobserwowałem na h4 i h12 powinien spadać natomiast na H1 powstała nawet formacja trójkąta, która zazwyczaj zapowiada spadki, pozatym utworzone świece engulfing, nie jestem pewien czy tez się do nich zaliczają ponieważ nie są idealne ale zakrywają się Obserwowałem to wczoraj to do 16 i ciężko mu szło przebicie lini oporu. Dlatego chciałem zapytać czy to jeden z
Pozdrawiam
Rozmawiamy, widocznie musiałeś to przeoczyć http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 284#506284.devill666 pisze:Witaj FX-Kris, ostatnio nie wspominacie na
Pozdrawiam
Formacja trójkąta nic nie zapowiada. Określa obszar i granice w jakich cena kompresuje się i następuje wybicie - breakout. Wybicia z trójkąta konserwatywnie zagrywa się z trendem.
Dodano po 7 minutach:
Jeśli mówić o domykaniu luki to tak, ale przed tym jest opór i w tym przypadku jest to obszar 80.63 -80.70. Dodatkowo cena zrobiła swój dzisiejszy ADR high wiec poszukiwanie setupu wyżej na intraday mija się z celem. Obserwuj cenę cenę moim zdaniem powinna spadać już z tego poziomu. Tylko to nie jest miejsce do zagrywania.darko39 pisze:Fx-Kris napisał:
darko39 napisał:
Witam ,Fx-Kris czy ta para nie nadaje się na intradey setup? Mamy LT,spadkowe,Fibo,domknięcie Luki.
Ciekawe czy dadzą radę domknąć lukę. Wydaje mi się że może być problem, ale zobaczymy. Jeśli widzisz w tej parze potencjał to możesz grać.
Fx-Kris-oczywiście to tylko na wykresie tak ładnie wygląda ale chodzi mi bardziej oto czy technicznie jest ok?
Dane na GBP USD o 10:30 może poleci breakout.
Masz rację musiałem przeoczyć, ale mam jeszcze jedno pytanie tak dla pewności bo nałożyłęm na wykres jeszcze fibo i okazało się że wybicie mniej więcej nastapiło z 50% czyli można się było tego spodziewać?
od razu przypomniało mi się przysłowie "Polak mądry po szkodzie"
devill666
Nie wiem czy Kris mnie nie opietruszy za zaśmiecanie jego wątku, ale zaryzykuję
Według mnie linie, które narysowałeś na wykresie nic nie znaczą. Nie ma tam ani trójkąta, ani kanału - jest tylko obszar konsolidacji o szerokości trochę ponad 20 pipsów; no, można od biedy powiedzieć, że to kanał równoległy i jak ktoś lubi, może pograć w ping-ponga 
Ja nie widziałem tam żadnej formacji sygnalizującej wybicie w górę. Można to było założyć na podstawie analizy fundamentalnej, ale jeśli chodzi o analizę techniczną, to może wyłącznie na podstawie tego, że jesteśmy w korekcie wzrostowej (H4) trendu spadkowego na D1, ale to bardzo naciągane.
Jeśli chodzi o fibo, to na większym interwale ja zakładam je na krańcach ostatnego impulsu - w tym przypadku spadkowego - i cena jest gdzieś między 78,6% a 100% jego wartości.

Nie wiem czy Kris mnie nie opietruszy za zaśmiecanie jego wątku, ale zaryzykuję

Ja nie widziałem tam żadnej formacji sygnalizującej wybicie w górę. Można to było założyć na podstawie analizy fundamentalnej, ale jeśli chodzi o analizę techniczną, to może wyłącznie na podstawie tego, że jesteśmy w korekcie wzrostowej (H4) trendu spadkowego na D1, ale to bardzo naciągane.
Jeśli chodzi o fibo, to na większym interwale ja zakładam je na krańcach ostatnego impulsu - w tym przypadku spadkowego - i cena jest gdzieś między 78,6% a 100% jego wartości.

Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
devill666 na forexie można spodziewać się wszystkiego. Dlatego należy być czujnym.devill666 pisze:Masz rację musiałem przeoczyć, ale mam jeszcze jedno pytanie tak dla pewności bo nałożyłęm na wykres jeszcze fibo i okazało się że wybicie mniej więcej nastapiło z 50% czyli można się było tego spodziewać?
Wirus no problem, wszystko co jest związane z tematem należy tu poruszać. Zaangażowanie mile widziane. Czy jest źle czy dobrze to właśnie od tego jest ten temat. Tylko w taki sposób można się czegoś nauczyć, a do tego trzeba robić analizy samodzielnie. Tobie jak widać to wychodzi.
Dodam od siebie, że kanały, trójkąty S/R, LT są wszędzie tylko pytanie czy my chcemy na to wszystko zwracać uwagę czy zajmować się tymi najważniejszymi.
Tak jak napisałem już wcześniej, że w takich sytuacjach wole poczekać, aż cena wybije opór ( 1.25863 ) i zrobi pullback wtedy będzie to fajne miejsce do szukania Long. Oczywiście osoby mniej cierpliwe mogły szukać zagrania wcześniej, ale wiązało się to z większym ryzykiem.
Na wykresie opisałem bardzie szczegółowo. Przepraszam za bałagan, ale inaczej się nie dało.

Dodano po 5 minutach:
Cena kolejny raz testuje 1.25863
Dodano po 8 minutach:
za chwile zobaczymy kierunek