Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ArmadaMarkets »

Tak jak wspomina Andrzej Pierz - bezpośrednio po instalacji otwierają się 4 pary walutowe : EURUSD, GBPUSD, USDJPY oraz USDCHF.
Natomiast u Nas pary walutowe mają dopisek .arm ( przykładowo EURUSD.arm ).
Dlatego też te 4 pary walutowe nie aktualizują się.
Należy je zamknąć i otworzyć dowolny symbol od nowa.
Wirus pisze:Ja mam tak, gdy próbuję otworzyć np. wykres złota z XTB będąc zalogowany w AM ;)
Zapewne Admiral ma inną nazwę na złoto niż XTB - stąd ten problem.

Wszystko zależy właśnie od nazwy. Jeżeli jest ona inna niż nazwa z okna rynek to wykres nie pobierze się.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Czyli tak, jak pisałem - symbol nie od tego brokera ;)

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Pierz Andrzej pisze:
qwak pisze:Czy SL-e sa akceptowane po cenie, a nie zamyka np. srednio o 0.5 pipsa gorzej w 90% przypadkach - jak u innego brokera o podobnych warunkach, co nazwy nie zacytuje.
wiec tak to ze kwotowanie jest jest z krokeiem 0.1 pipsa nie oznacza ze cena tez tak chodzi ;)

wiec jezeli twoj sl(dla S) jest np na poziomie 1.00003 a kwotowanie przeskoczy z 1.00000 na 1.00006 to zamknie ze strata wieksza o 0.3 pipsa , wiec wyjdziesz gorzej ;) a czemu nie lepiej ??

wyobraz sobie sytuacje ze zamknelo Ci po tej wczesniejszej czyli 1.00000 i cena podazyla dalej w dol w kierunku twojego TP ;) , co bys zrobil pewnie reklamowal ze zmknelo Ci zawczesnie a mogles miec TP .

a dleczego nie zamyka Ci po 1.00003 ?? bo nie moze zamknac po kwotowaniu ktorego nie bylo ;)

jak skoki zaczna przekraczac 1.0 pipsa notorycznie to wtedy bym sie martwil ;)

pozdrawiam
Andrzej Pierz
A dlaczego w XTB takich sytuacji nie ma, iż jakiegoś kwotowania nie ma i zamyka po innych cenach?
Jeszcze w ECN to jakoś można chyba tak tłumaczyć, ale tutaj?
Wychodzi na to iż broker nie ma wystarczającej płynności, a o to posądzane jest XTB. Więc jak to jest??

Dodano po 3 minutach:
Pierz Andrzej pisze:To ja tez sobie pozwole pochwalic :)

Realizacja zleceń naprawde jest niesamowita :) jak na brokera MT4 , przerobiłem ich sproą ilośc i to jest pierwszy ktory praktycznie 99,9% transakcji realizuje niemalze natychmiastowo i mam nadzieje ze nic sie nie zmieni :D
Widać sprawa indywidualna. Wydawało by się że nie, a jednak.
Pierz Andrzej pisze:no i support tez jest niesamowity godzina 22 a dostalem odpowiedz na pytanie w ciagu kilku minut :) podziekowal :)
Klientów jak na razie zbyt wielu nie ma to oczywiste, iż na to można liczyć.
Zapewne powód szybkości zleceń jest ten sam.

Dodano po 1 minutach:
fxlamer pisze:Testuję real Exchange od 2 tygodni. Jak dotychczas najlepszy broker pod względem szybkości zakładania konta (za pomocą karty trwało to kilkanaście minut), realizacja zleceń wyśmienita, skalp staje się przyjemnością.
Pamiętam takie początki innego brokera wchodzącego na nasz rynek kilka lat temu. Po pewnym czasie wszystko "wróciło do normy", czyli poślizgi, rekwoty, rozjechane spready itp.
Mam nadzieję, że Armada utrzyma poziom. Czekamy na pierwsze wypłaty, miejmy nadzieję, że będą bezproblemowe.
Póki co jest dobrze, oby to nie była ta "nowa miotła" co zawsze na początku dobrze zamiata.
W rzeczy samej. Taki wabik jak w Amber Gold, mam nadzieję, że finał aż tak zły nie będzie. Póki co można korzystać i nie polecać znajomym!

Dodano po 7 minutach:
ArmadaMarkets pisze:
Swoją drogą - jest jakaś minimalna wypłata, wpłata
Z tego co się orientujemy nie ma czegoś takiego.
Muszę przyznać, iż oryginalna wypowiedź, jak na oficjalnego pracownika ArmadaMarkets.
Normalnie to chyba jest tak, że albo Pan wie i mówi jak jest, albo nie wie i nic nie mówi (pomijając fakt, iż chyba nikt jak ten Pan tego lepiej wiedzieć nie powinien, a Pan się tylko orientuje jak może być lub nie :?).
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2012, 16:53 przez ForexTig3r, łącznie zmieniany 2 razy.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

ForexTig3r jestem dzisiaj padniety i nie mam ochoty sie wdwac w dyskusje :)
mam w Aramada konto Real i nie mam poslizgow ;)

pozdrawiam
Andrzej
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

mm75
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mm75 »

Na koncie demo, tym bez prowizji, linie Ask i Bid na wykresie pokazują spread z konta Exchange, podczas gdy w rzeczywistości jest on o 0,6 pipsa większy. Rynek (widok->rynek) pokazuje właściwe notowania, tak samo jak wskaźnik Spread. Radziłbym to poprawić, zanim konkurencja odkryje "oszustwo i spisek" :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Drogi ForexTig3r

Z zasady nie odpowiadamy na posty w których ktoś szuka zaczepki, ale w tym przypadku, ze względu na porównanie Nas do oszustów, zrobimy wyjątek.
A dlaczego w XTB takich sytuacji nie ma, iż jakiegoś kwotowania nie ma i zamyka po innych cenach?
Jeszcze w ECN to jakoś można chyba tak tłumaczyć, ale tutaj?
Wychodzi na to iż broker nie ma wystarczającej płynności, a o to posądzane jest XTB. Więc jak to jest??
Poniżej już Andrzej Ci odpisał, że poślizgi na w "normalnych" warunkach nie występują lub są bardzo małe. Widocznie źle zrozumiałeś jego słowa, ale skąd taki atak na Nas to nie za bardzo wiem. Jesteś naszym klientem? Miałeś jakieś problemy z egzekucją zleceń lub poślizgami? Żadnych zgłoszeń nie mieliśmy. Mieliśmy natomiast od Ciebie kilka pytań, na które odpowiedzieliśmy szybko i konkretnie, nieprawda?
Klientów jak na razie zbyt wielu nie ma to oczywiste, iż na to można liczyć.
Zapewne powód szybkości zleceń jest ten sam.
Armada Markets jest dostępna dla klientów detalicznych od około roku. Przez ten czas zdążyliśmy zebrać dużą ilość klientów - przejrzyj chociażby zagraniczne fora, zobacz ile ludzi pozytywnie o Nas pisze. Jeśli dysponujesz jakimiś statystykami odnośnie naszych klientów, które uprawniają Cię do takich osądów to chętnie je poznamy. A co do szybkości egzekucji to będzie ona utrzymywana na takim samym poziomie, o to nie musisz się martwić.

W rzeczy samej. Taki wabik jak w Amber Gold, mam nadzieję, że finał aż tak zły nie będzie. Póki co można korzystać i nie polecać znajomym!
Masz jakiś szczególny powód dla którego porównujesz Nas do tej instytucji? Spotkałeś się gdzieś z niewypłacaniem przez nas środków klientów czy tak tylko sobie napisałeś?
Muszę przyznać, iż oryginalna wypowiedź, jak na oficjalnego pracownika ArmadaMarkets.
Normalnie to chyba jest tak, że albo Pan wie i mówi jak jest, albo nie wie i nic nie mówi (pomijając fakt, iż chyba nikt jak ten Pan tego lepiej wiedzieć nie powinien, a Pan się tylko orientuje jak może być lub nie ).
Nie wiem o co Ci tutaj chodzi, ale odpowiedź została udzielona. Jest ona prawdziwa, wiążąca. Jeśli przeszkadza Ci zwrot "z tego co się orientujemy" to była to tylko forma przekazu. Osoba pytająca nie zgłaszała więcej uwag, więc chyba przekaz został odebrany w sposób prawidłowy.
mm75 pisze:Na koncie demo, tym bez prowizji, linie Ask i Bid na wykresie pokazują spread z konta Exchange, podczas gdy w rzeczywistości jest on o 0,6 pipsa większy. Rynek (widok->rynek) pokazuje właściwe notowania, tak samo jak wskaźnik Spread. Radziłbym to poprawić, zanim konkurencja odkryje "oszustwo i spisek" :D
Jak już kiedyś wspominaliśmy wszelkie zlecenia wędrują na LMAX. Tak więc nie możemy manipulować wykresem. Dlatego konto Classic posiada wykres z konta Exchange, +0,3 pipsa w każdą ze stron ( w sumie na sztywno dopisane 0,6 pipsa ). Jest to w zamian za commision.
Wskaźnik spreadu na takim koncie będzie działał poprawnie ( będzie pokazywał faktyczny spread - nie ten z wykresu ).

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Myślałem, iż to Polski broker, PIT-ów do US nie wysyła??
Naprawdę pokrywa połowę kosztów przy SHA??
Może ktoś wie, czy FxPro również??
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Wszystko było już w wątku poruszone:
Myślałem, iż to Polski broker, PIT-ów do US nie wysyła??
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 382#502382
Naprawdę pokrywa połowę kosztów przy SHA??
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 739#503739

Od tego czasu kilka innych osób wpłaciło przelewami, więc może ktoś się jeszcze w tej kwestii wypowie.
Może ktoś wie, czy FxPro również??
Z tym pytaniem proponuję udać się do wątku o FxPro lub bezpośrednio do Raposo, który oferuje wsparcie na najwyższym poziomie i którego również z tego miejsca serdecznie pozdrawiamy :)
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

ArmadaMarkets pisze:Poniżej już Andrzej Ci odpisał, że poślizgi na w "normalnych" warunkach nie występują lub są bardzo małe.
dokaldnie ja nie powiedzialem (napisalem) ze w u Was wystepuja :) , chodzilo mi o to ze ja jako trader z kilkuletnim doswiadczeniem ( tak mi sie wydaje ze mam jakies doswiadczenie :D) jestem wstanie zaakceptowac co jakis czas poslizgi ponizej 1 pipsa i nie widze nic w tym dziwnego .Zaniepokoily by mnie notoryczne poslizgi powyzej 1 ppisa w sytuacji gdy rynek jest spokojny ;)

jezeli ktos inaczej mmnie odebral to bardzo przepraszam jak wspomnialem jestem troche zmeczony i moglem cos niezrozumiale napisac :)

pozdrawiam
Andrzej

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

ArmadaMarkets pisze:Dlatego konto Classic posiada wykres z konta Exchange, +0,3 pipsa w każdą ze stron ( w sumie na sztywno dopisane 0,6 pipsa ). Jest to w zamian za commision.
Czy przypadkiem nie dlatego dla kolegi zamyka 0.3 pipsa gozej ?

Obiecaliscie naprawienie wykresu zlota ale jak bylo tak i jest ...
Co prawda nie spieszy mi sie bo srodkow jeszcze nie wplacilem ale prawdopodobnie zrobie to jutro .
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

ODPOWIEDZ