Price Action w praktyce - Strategia Intraday + Longterm

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy podoba Ci się mój dziennik?

Tak
405
95%
Nie
21
5%

Liczba głosów: 426

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Fx-Kris pisze:Jakoś na emeryturę trzeba zarobić Laughing na Zus nie ma co liczyć.
Ja w tym celu ćwiczę roboty. Małą łyżeczką są w stanie naprawdę zarabiać. Tylko to znowu tyle czasu wymaga. :/

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Fx-Kris »

Witam,

Jestem początkującym na rynku fx, zamierzam wypróbować proponowany przez FX-Krisa sposób gry, czy zda egzamin w moim przypadku, życie pokaże. Dużo lepiej by się czytało, gdyby nie było kłótni i uszczypliwości. Mam pytanie: jeśli cena przebije LT knotem lub korpusem i wróci do trend to poprawiasz LT czy uznajesz to za błędne wybicie i zostawiasz LT bez zmian, po staremu. Który z poziomów Fibo uznajesz za najważniejszy, 38,2; 50,0 czy 61,8 a może jeszcze inny.
Z LT trzeba na przykładach to pokazać. Jeśli wybiło i wróciło to jest fałszywe wybicie i nie poprawiam. Jeśli stało się to w dalszej przeszłości, a cena robi nowe dołki i szczyty to teoretycznie po przebiciu dołka lub górki można to naprostować, ale nie zawsze jest to pomocne i przydatne. wszystko zleży od danego przykładu.

To nie ja uznaje poziomy fibo tylko cena. Ja tylko szukam w rejonie od 38.2 -61.8 końca korekty i dodatkowych konfluencji. Bynajmniej najlepiej koncentrować się w okolicach 50%.

Dodano po 3 minutach:
JAREK67 pisze:Ja w tym celu ćwiczę roboty. Małą łyżeczką są w stanie naprawdę zarabiać. Tylko to znowu tyle czasu wymaga. n
Ja na to już czasu nie marnuje. Zarabiają tylko w pewnych okresach a potem tracą. Rynek forex zmienia się i nie jest taki sam. Zobacz jak pozmieniały się wielkości ADR od kilku lat. Nie wierze w roboty zdecydowanie bardziej ufam sobie.

Jeśli Tobie przynoszą pozytywny wynik to dobrze. Ja już się nie skuszę. :)
Zapraszam do mojego dziennika który prowadzę na fx-forum

Awatar użytkownika
c_e_r_v_u_s
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: c_e_r_v_u_s »

rozwijając temat s/r + fibo pozwolę dorzucić coś od siebie. jak to wygląda z mojego punktu widzenia ... aktualnie kabel
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
...podążaj za swoją ciekawością

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

c_e_r_v_u_s pisze:rozwijając temat s/r + fibo pozwolę dorzucić coś od siebie. jak to wygląda z mojego punktu widzenia ... aktualnie kabel
Mamy trend up. Raczej należy spodziewać się wybicia górą. Granie short zbyt ryzykowne. Było wybicie z trójkąta. Jesteśmy pod oporem. Bezpiecznie jest poczekać na wybicie oporu i grać z pullbacku longa. Obawiam się, że ten breakout może nastąpić w nocy. Ewentualnie cena zejdzie do LT wzrostowego i z tego miejsca będzie atakować opór. Jutro się przekonamy.

KajFX
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: KajFX »

oprócz poziomów fibo na h4 mamy do czynienia z formacją harmoniczną "W" coś na kształt gartley pattern jak faktycznie stestuje szczyt,, to można zagrać shorta z przyzwoitym SL i TP na 1.5850, ale ogólnie to się zgadzam, że duże ryzyko z gry pod prąd i konserwatywnie lepiej czekać na pullback od góry.
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2012, 17:37 przez KajFX, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

KajFX pisze:oprócz poziomów fibo na h4 mamy do czynienia z formacją harmoniczną "W" coś na kształt gartley pattern jak faktycznie stestuje szczyt,, to można zagrać shorta z przyzwoitym SL
Może i można tylko to kontrtrendowe zagranie. Ja osobiście nie gram gartleyi motyli pająków i innych gadów. :) jeśli Wam przynosi to pozytywny wynik to czemu nie. Ja popatrzę i poczekam na wybicie oporu :)

KajFX
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: KajFX »

pozytywne rezultaty przynosi mi osobiście gra tylko wtedy kiedy fala CD = XA i nie nastawiam się na zyski, które wynoszą 100% ruchu, raczej większość staram się realizować na wysokości fali AB

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Kris, czy mówiąc o trendzie mógłbyś podawać o jakim interwale myślisz? Jeśli chodzi o GBP/USD to moim zdaniem na D1 ta para jest w kanale wzrostowym, jednak na H1 mamy konsolidację. Co prawda 40-pipsową, ale dla mnie to nie bardzo jest trend. Z otwarciem pozycji poczekałbym na jaśniejszą sytuację - jak piszesz chociażby wybicie.
W tej chwili nie widzę sensownego wejścia na żadnym z obserwowanych przeze mnie instrumentów.

Awatar użytkownika
arkoni
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: arkoni »

Gartleya to tam po prostu nie było, ale nietoperza można się było od biedy dopatrzyć.
Tyle, że figury te, to formacje kontynuacji trendu, a zagrania kontrtrendowe są dość ryzykowne.

Tak dla zainteresowanych link:
http://www.harmonictrader.com/

A tak w ogóle, to nudy dzisiaj na chyba wszystkich parach okrutne.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Mam prośbę odpuśćmy sobie w tym wątku ten problem. Jedni widzą nietoperza inni gartleya. Figury muszą być wyrysowane precyzyjnie i mieć odpowiednie proporcje. Wszystkich miłośników harmonic trading zapraszam do istniejącego tematu na forum http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... php?t=3431

Nudy bo dziś :

Obrazek

ODPOWIEDZ