Kiepsko na Edku wyglądają ostatnie 4 świeczki 1H. Czy zjedziemy trochę przed wypowiedzią Mario? Tylko nie mówię na 2 min przed tylko od 12-13 godziny :]
Kundziu pisze:Kiepsko na Edku wyglądają ostatnie 4 świeczki 1H. Czy zjedziemy trochę przed wypowiedzią Mario? Tylko nie mówię na 2 min przed tylko od 12-13 godziny :]
jak to mowia konsolka zrobila sie...
ale przeciez sa lepsze parki niz edek...
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...
Wiem ale zostanę przy tej. Kiedyś próbowałem innych jednak nie szło tak jak bym chciał. Wydajność mi spada wraz ze wzrostem zainteresowania innymi parami i instrumentami :]
Hmm, ja nieprzerwanie patrzę jak zaklęty w wykres W1 starają się dostrzec analogię z poprzednim okresem zawirowań na złocie. Są oczywiście tacy, którzy uważają, że nie należy dopatrywać się analogii w formacjach na wykresie jeśli nie są sobie równe 1:1. Ja uważam inaczej, ale to nie miejsce i czas na filozofowanie.
Odnośnie złota to:
1. Mamy pierwszy strzał za nami, ale ja czekam na korektę, bo mały SL, a potencjalnie dużo można zyskać.
2. Później znowu będzie strzał, pewnie do poziomów 1750-1790.
3. Później znowu korekta, tak z 80-100 dolców.
4. A później osiągniemy wynik zbliżony do najwyższych poziomów (1850-1950).
Sorry, że tak ogólnie, ale ja wstrzymuję się od grania na złocie od jakichś 2-3 tygodni, bo przyglądam się sytuacji. Takie czasy, że możliwe interwencje płynnościowe przed nami, a wtedy ruchy kapitału mogą być znaczne, zanim wejdziemy w jakiś sensowny trend.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....
cena powoli przebija ten poziom (zielona kreska) zatrzymuje srednia 200 napoziomie 1.0229 ciekawe czy przebije ..? druga rzecz to nastepny opor /wsparcie (w zaleznosci kto na jakiej pozycji jest ) wynosi 1.0176 (jest to dolny knot swiecy HL z dnia 25.07 , pozniej mamy poziom swiecy LL z dnia 12.07 1.0098
zaznaczam ze dzisiaj w nocy i nada rane sa wazne dane ktore beda mialy wplyw na cene
03:30 AUD Current Account Balance (Australian Dollar) (2Q)-12200M 14892M
03:30 AUD Australia Net Exports of GDP (2Q) 0.6 -0.5
06:30 AUD Reserve Bank of Australia Rate Decision (SEP 4) 3.5% 3.5%
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...
Patrz Pan, mamy podobne spojrzenie na sytuację, tyle, że ja bym zignorował ten HL z 25.07 (nie, że akurat wtedy są moje imieniny )
Patrząc na to, co cena robiła w okresie 17.06 - 16.07 pozwolę sobie na wróżbę, że po przebiciu poziomu 1,0222 polecimy aż do 1,0107. Być może z przystankami, ale raczej aż tam.
See ya.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....