10:30 GBP Purchasing Manager Index Construction (AUG) 50.0 50.9
11:00 EUR Euro-Zone Producer Price Index (YoY) (JUL) 1.6% 1.8%
11:00 EUR Euro-Zone Producer Price Index (MoM) (JUL)0.2% -0.5%
12:30 EUR EU's Van Rompuy Meets Germany's Merkel in Berlin
13:00 EUR French President Hollande Meets Italian PM in Rome
14:58 USD Markit US PMI Final (AUG) 51.9
16:00 USD ISM Manufacturing (AUG) 50 49.8
16:00 USD Construction Spending (MoM) (JUL) 0.4% 0.4%
16:00 USD ISM Prices Paid (AUG) 46.5 39.5
23:00 USD Domestic Vehicle Sales (AUG) 11.00M 11.00M
23:00 USD Total Vehicle Sales (AUG) 14.17M 14.05M
Z nedzy do pieniedzy ..:)
Dane dzisiaj
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...
gbp/usd H4
czas na mala korekte po rajdzie
HH 1.5531 (szczyt, cena prawie 3 razy odbila sie od tego poziomu)
HH 1.5356 ( sadze ze do tego poziomu cena zejdzie, i tutaj szukalbym z powrotem LL, gdyby cena przebila cieniem ten poziom to powinna sie zarzymac na 1.5320 gdzie ponizej tego poziomu byla HL 1.5300 (okragly poziom)...
tak to widze na chwile biezaca gdzie cena obecnie jest 1.5453 (szczyt 1.5531)
tak jak pisalem (oraz zaznaczylem na wykresie) cena odbila sie od 1.0222 (dzisiaj w nocy byly publikowane dane oraz nad ranem podane stopy% ,) cena ma mozliwy zasieg do poziomu 1.0328 gdzie byla HH na wykresie D1
cena krazy miedzy 1.5188 a 1.5099 (HH z 16.05) silne S/R,cena odbijala sie pare razy jak pilka , na tym poziomie szukal bym LL ( mniej wiecej pokrywa sie z LT an D1) oczywiscie moze lekko cieniem przejsc i wrocic lub przejsc i polecicec w dol jak kamien..
czas na mala korekte po rajdzie
HH 1.5531 (szczyt, cena prawie 3 razy odbila sie od tego poziomu)
HH 1.5356 ( sadze ze do tego poziomu cena zejdzie, i tutaj szukalbym z powrotem LL, gdyby cena przebila cieniem ten poziom to powinna sie zarzymac na 1.5320 gdzie ponizej tego poziomu byla HL 1.5300 (okragly poziom)...
tak to widze na chwile biezaca gdzie cena obecnie jest 1.5453 (szczyt 1.5531)
tak jak pisalem (oraz zaznaczylem na wykresie) cena odbila sie od 1.0222 (dzisiaj w nocy byly publikowane dane oraz nad ranem podane stopy% ,) cena ma mozliwy zasieg do poziomu 1.0328 gdzie byla HH na wykresie D1
cena krazy miedzy 1.5188 a 1.5099 (HH z 16.05) silne S/R,cena odbijala sie pare razy jak pilka , na tym poziomie szukal bym LL ( mniej wiecej pokrywa sie z LT an D1) oczywiscie moze lekko cieniem przejsc i wrocic lub przejsc i polecicec w dol jak kamien..
Coś nie ma ciśnienia na spadki. Stopy pozostawili bez zmian, jeszcze jakieś niespodzianki się szykują w Australii?andy11 pisze:aud/usd H4
Postawiłem oczekującego shorta w połowie ostatniej luki no i mnie nie zabrało. Otwarłem z palca na 1.2060, SL tuż pod luką, więc ryzyka zbyt wielkiego nie ma.
Teraz męczą się z 1.0220, zobaczymy co pokażą.
Wspominaliście o GBPAUD stronę albo dwie temu. Fajna para, sam chciałem się załapać na rajd w górę, ale oczekujące miałem w połowie momentum na W1 (1.4950) i przez tydzień mnie w domu nie było. teraz cena jest na 1.5527...
Tak czy siak poczekam na większą korektę, albo na okazję do shorta, do sufitu jeszcze dobre 500pipsów.
Przeczytałem cały wątek, andy11, pełen podziw za konsekwencję w graniu i relacjonowaniu tego na forum, tak trzymaj

aud/usd dzisiaj w nocy dane ktore beda mialy wplyw na cene aud...Freddie pisze:Coś nie ma ciśnienia na spadki. Stopy pozostawili bez zmian, jeszcze jakieś niespodzianki się szykują w Australii?andy11 pisze:aud/usd H4
Postawiłem oczekującego shorta w połowie ostatniej luki no i mnie nie zabrało. Otwarłem z palca na 1.2060, SL tuż pod luką, więc ryzyka zbyt wielkiego nie ma.
Teraz męczą się z 1.0220, zobaczymy co pokażą.
Wspominaliście o GBPAUD stronę albo dwie temu. Fajna para, sam chciałem się załapać na rajd w górę, ale oczekujące miałem w połowie momentum na W1 (1.4950) i przez tydzień mnie w domu nie było. teraz cena jest na 1.5527...
Tak czy siak poczekam na większą korektę, albo na okazję do shorta, do sufitu jeszcze dobre 500pipsów.
Przeczytałem cały wątek, andy11, pełen podziw za konsekwencję w graniu i relacjonowaniu tego na forum, tak trzymaj
01:30 AUD AiG Performance of Service Index (AUG)46.5
03:30 AUD Gross Domestic Product (QoQ) (2Q) 0.8% 1.3%
03:30 AUD Gross Domestic Product (YoY) (2Q) 3.7% 4.3%
04:30 CNY HSBC Services PMI (AUG)53.1
gbp/aud
bardzo fajna parka do grania, dzisiaj cena zjechala w dol cirka 80piek a pozniej pojechala do gory cirka 100pipek... jedyny mankament to wysoki spread...ale cos za cos.. czula na aud/usd, gbp/usd,
musisz obserwwac jak sie bedzie cena zachowywac w tych poziomach czy przypadkiem nie bedzie falszywek,,etc...Freddie pisze:Moja "strefa śmierci" zaczyna się już na 79.85 i to właśnie jej się trochę obawiam bo może rzucać, dlatego czekam na rozwój sytuacji i nic nie dokładam do tej pary.