Nie jest to mało spotykane. Jest to nieodzowny element tradowania tak jak i zabezpieczenie SL. Jeśli ktoś zadał sobie choć trochę trudu i przeczytał cokolwiek na temat Forex i składania pozycji to tam jest to opisane. Bynajmniej na forum odnośnie BE aż huczy.Mikeold pisze:Mało jest dobrych książek o prowadzeniu pozycji
BE jest to jedna z technik lub element techniki - dlatego może mało spotykane pojęcie w popularnych książkach o giełdzie lub o foreksie.
Skończmy te dywagacje.
Po MM i RR postaram się stworzyć jakiś skromny plan prowadzenia pozycji. Przechodzenia na BE oraz wyznaczania i zamykania odpowiedniego % pozycji na danym TP1,2,3.
Dodano po 1 minutach:
Kabel 110 pipsmandrejk pisze:Fx-Kris
gratuluję dzisiejszego wyniku, dzięki za ten materiał ,który tutaj Wrzucasz,
co do kabla , uważam,że kabel powiedział A ale nie powiedział B, edek wystrzelił do góry ponad 100p a kabel tylko 70p jak na kabla to mało , myślę,że kabelek ma potencjał przynajmniej do 1.5910, no ale jak zwykle wszystko okaże się po czasie Smile
pozdr.

Co do zagrania nie ma co gratulować. Grałem z trendem na wsparciu. Wyszło to fajnie. Gdyby nie wyszło to byłbym na zero.
Za to GBP CAD przez noc mi skasowali 80 pipków.
Dodano po 20 minutach:
Dla mnie liczą się inne linie. Bardzie ważnym poziomem obecnie będzie ta czarna linia z mojego wykresu. Jak narysujesz raz zewnętrzną LT możesz dodawać LT przyśpieszone. Ja osobiście nie praktykuje podnoszenia LT zewnętrznego czyli spowalniania trendu.Akhh pisze: Ciekawi mnie FxKris jak traktujesz tą linię trendu na kablu: