dziennik zero line poczatkujacy

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
m.prymus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: m.prymus »

Wejscia z dziajaj, wiekszosc moich zagran to schorty, co wydaje mi sie dobrym kierunkiem, niestety wiekszosc zagran na pale, lamiacych podstawowa zasade, o sygnale z wyzszych interwalow :/ nie raz wejscia zbyt szybkie przed zamknieciem ostatniej swiecy...:/ (ostatnia nie zamnieta swieca to iluzja), miejmy nadzieje, ze dzieki dziennikowi znow bede wchodzil konsekwentnie, liczac sie z zasadami
Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
paparapa
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: paparapa »

Witaj
Kilka uwag.
Pierwsza wejście. Pośpieszyłeś sie i sprzedawałeś na nie przebitym wsparciu. Dopiero po przebiciu 1.2480 miałbyś wejście na skę.
Drugie wejście ten sam błąd. Cena przebiłą ładnie opór na 1.250 i powinieneś szukać teraz Lki. Ja sam byłem bliski wejścia ale nie wiedziałem jaki sl będzie doby i ostatecznie nie wszedłem. Twoja eska była także przeciw ZLh1.
Trzecie wejście. Całkiem dobre, też byłem bliski zagrania bo były potwierdzenia na m15 ale tylko przeczucie, że byki nie odpuszczą i będą przeć jeszcze do góry co powstrzymało mnie od gry i dziś bez pozycji.
Trzymaj się i pipsów życzę
Ostatnio zmieniony 28 sie 2012, 20:52 przez paparapa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

m.prymus pisze:Wejscia z dziajaj,
Pomyśl jak pięknie by było gdybyś tam gdzie sprzedawałeś kupował? - :D znam to uczucie gdy pojawia się takie myślenie. Ale w momencie wejścia w trade o wiele silniejsze jest przekonanie o tym, że cena odwróci niż to, że będzie kontynuować ruch. Znakomitym przykładem jest dzisiejszy dzień - ja nie należę tutaj do wyjątków.

Też złapałem się na takie myślenie "odwórceniowe". :wink:
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

dulf
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dulf »

No ,pięknie traderzy za dychę :lol: .
Ja też się popisałem , przeprowadziłem analizę w 15 sekund i zażyczyłem sobie że odbiją w dół ,tylko zapomniałem zadzwonić do Londynu .
Strzeliłem limita Sell :wall:
A potem jeszcze poprawiłem na górce -36 pip :shock: Sukces WIELKI sukces :lol:
Obrazek
A trzeba było patrzeć TU:
Obrazek
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .

m.prymus
Gaduła
Gaduła

Sprubowalem jeszcze raz S narazie -10 pips. zagranie z nocy po przebiciu S/R. jezeli ten tred nie wyjdzie a wszystko sie na to zanosi, zostawiam gre az do przebicia ZL NA D1, lub do pinbara na D1, objecia bessy D1 ( bez sygnalu na d1 nie wchodze). Widzialem duzo sygnalow na longa, ktore by super profitowaly, niestety gralem schorta po sygnalach z malego TF bez potwierdzenia na wiekszym. Moim zdaniem w obecnej sytuacji nie ma zbyt duzo miejsca na Longa.
Obrazek

NA WYKRESIE ZAZNACZYLEM GDZIE ZL MUSI ZOSTAC PRZEBITA ZEBYM SZUKAKL SHORT

m.prymus
Gaduła
Gaduła

Dodatkowo zaraz koniec miesiaca a cienia na Mn1 nie widac ....

m.prymus
Gaduła
Gaduła

Dzisiejsze zagrania, 2 Shorty, mowilem, ze nie bede gral tego drugiego, ale nie moglem sie powstrzymac, na pierwszym trejdzie wycieli mnie ostatkiem sil:/ szkoda bo poszli w moja strone, jutro prawdopodobnie tez bede szukal schorta.
Obrazek

m.prymus
Gaduła
Gaduła

Nie wstawiam wejsc, pogubilem sie wiekszosc trejdow stratnych, ostatnio nawet wszystkie, dopiero dzis przerwalem ta zla pasje, znow nic nie widze, wydaje mi sie, ze znow musze zaczac od nowa....:(( Dodam jeszcze, ze po pozniejszej analizie wiekszosc wejsc calkowicie niezgodna z zalozeniami :/

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

m.prymus pisze:dopiero dzis przerwalem ta zla pasje
Passę ;)
A z czym masz problem?
Bo dla mnie problem jest jeden: mamy konsolę z przypadkowymi wybiciami, więc łapy precz od foreksu ;) Strzelam sobie na demo, żeby nie wyjść z wprawy ;)

m.prymus
Gaduła
Gaduła

Ciezka sprawa ostanio moje wejscia to .. wchodze w longa oni ida w schorta... wchodze w schorta cena idze w longa :/ Tak jak na poczatku mojej edukacji, w pewnym momencie juz bylo calkiem faine , niestety historia kolem sie toczy, a ja znow stoje na strarcie :/ Ale sie nie dam,..... mam czas, przeczekam, popatrze :) , co nas nie zabije to nas wzmocni:)

ODPOWIEDZ