A co to znaczy ?Dla mnie to 1001 slogan jaki się pałęta po FX .Graj z trendem , pozwól zyskom rosnąć,rsi 30 to long ,rsi 70 s ,gram to co widzę ,a że źle widzę i to co widzę to już historia więc kolejny SL ... i inne PIERDOŁY , bo inaczej tego w praktyce nie można nazwać .m.prymus pisze: p.s. jeszcze jedno zauwazylem, ze na foreksie trzeba rozpatrywac sytuacje dynamicznie, nie wchodzic w trejd tylko dlatego, ze jest ZL, musi byc jakies potwierdzenie.... cena musi obrac nasz kierunek
Przez 2 lata nie zauważyłem żeby ktoś odkrył przed ruchem ceny jaki jest trend na DT, bo trend na DT to puste słowo.Cena często robi dobową zmienność w obu kierunkach .
Jak widać cena zjechała w przeciwnym kierunku ZL 40 pip , przebiła nawet Low ceny tworzącej momo , następnie zawróciła .Przy czym cena przed momentem silnego wybicia w górę pozostawała w konsolidacji nad Low pierwsze wybicie i kolejne już duże nad Open momo, bezruch kompletny .
Z obserwacji wiem że takie zachowanie jest dosyć częste , cena na H4 potrafi zjechać 30- 40 pip poniżej Low momo i jak się już wszyscy załapią na ruch z kierunkiem ceny, następuje bardzo gwałtowne odbicie .Czyli żeby wejść w taki ruch duży kapitał musi grać
w kierunku przeciwnym do chwilowego ruchu ceny .

I jak to w końcu jest jak gram z ceną to tracę,przeciw też .O ruszyło w górę to long , ruszyło w dół to S i dupa SL SL SL .Czyli wszystkie kombinacje ,analizy ,wskaźniki - na co mi to potrzebne -- o o o o ból i depresja ......
Wczoraj tak popatrzyłem na to wszystko i pomyslałem -ale k*a bezsens .Lata wszystko jak chce.Na H4 L na H1 S ,na M15 raz tak raz siak .Jak cena ruszyła rano do dołu zacząłem otwierać Longi pod prąd , delikatnie z SL po 15 - 10 pip ."Zarobiłem" -40 pip .Następna pozycja po korekcie gdzie wyglądało na dalszy Short zgodnie z kierunkiem i po takiej stracie gdy odczułem fizyczny i psychiczny przymus grania z ceną czyli S

Czyli wyszedłem na 0 .
Ostatnią Long zagrałem już patrząc trochę na ZL +79 pip.
A dalej na rynku wiadomo , piękny mega FBO- masakra i graj tu z ceną lub pozwól zyskom rosnąć