dziennik zero line poczatkujacy

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
dulf
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dulf »

m.prymus pisze: p.s. jeszcze jedno zauwazylem, ze na foreksie trzeba rozpatrywac sytuacje dynamicznie, nie wchodzic w trejd tylko dlatego, ze jest ZL, musi byc jakies potwierdzenie.... cena musi obrac nasz kierunek
A co to znaczy ?Dla mnie to 1001 slogan jaki się pałęta po FX .Graj z trendem , pozwól zyskom rosnąć,rsi 30 to long ,rsi 70 s ,gram to co widzę ,a że źle widzę i to co widzę to już historia więc kolejny SL ... i inne PIERDOŁY , bo inaczej tego w praktyce nie można nazwać .
Przez 2 lata nie zauważyłem żeby ktoś odkrył przed ruchem ceny jaki jest trend na DT, bo trend na DT to puste słowo.Cena często robi dobową zmienność w obu kierunkach .
Jak widać cena zjechała w przeciwnym kierunku ZL 40 pip , przebiła nawet Low ceny tworzącej momo , następnie zawróciła .Przy czym cena przed momentem silnego wybicia w górę pozostawała w konsolidacji nad Low pierwsze wybicie i kolejne już duże nad Open momo, bezruch kompletny .
Z obserwacji wiem że takie zachowanie jest dosyć częste , cena na H4 potrafi zjechać 30- 40 pip poniżej Low momo i jak się już wszyscy załapią na ruch z kierunkiem ceny, następuje bardzo gwałtowne odbicie .Czyli żeby wejść w taki ruch duży kapitał musi grać
w kierunku przeciwnym do chwilowego ruchu ceny .
Obrazek
I jak to w końcu jest jak gram z ceną to tracę,przeciw też .O ruszyło w górę to long , ruszyło w dół to S i dupa SL SL SL .Czyli wszystkie kombinacje ,analizy ,wskaźniki - na co mi to potrzebne -- o o o o ból i depresja ......
Wczoraj tak popatrzyłem na to wszystko i pomyslałem -ale k*a bezsens .Lata wszystko jak chce.Na H4 L na H1 S ,na M15 raz tak raz siak .Jak cena ruszyła rano do dołu zacząłem otwierać Longi pod prąd , delikatnie z SL po 15 - 10 pip ."Zarobiłem" -40 pip .Następna pozycja po korekcie gdzie wyglądało na dalszy Short zgodnie z kierunkiem i po takiej stracie gdy odczułem fizyczny i psychiczny przymus grania z ceną czyli S :lol: ,załadowałem kolejnego Longa i ta pozycja dała zysk +40 pip .
Czyli wyszedłem na 0 .
Ostatnią Long zagrałem już patrząc trochę na ZL +79 pip.
A dalej na rynku wiadomo , piękny mega FBO- masakra i graj tu z ceną lub pozwól zyskom rosnąć :lol:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .

m.prymus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: m.prymus »

Masz zupelna racje.... ja tez liczylem na S ale z tego co zauwazylem czesto sie tak dzieje, ze cena leci w ta strone gdzie pokazuja wskazniki i graja nowicjusze, a potem robi wicka w strone profesjonalistow, Przeciez mussza jakos zarabiac... Zaloze sie, ze duzo ludzi stracilo na tym wybiciu w gore, kto sie spodziewal tak malej korekty, zaloze sie tez, ze wskazniki nie podaly sygnalu na L w piwnicy, tylko dopiero po wybicu, gdzie wiekszy roch byl juz za nami i znow mozma sie spodziewac korekty....
To,ze my czegos nie widzielismy nie znaczy, ze tego nie bylo, kwestia wprawy i techniki, sa inni lepsi ktorzy to zauwazyli, musimy cwiczyc, z czasem nadejdzie to cos, co da nam przewage nad innymu.

m.prymus
Gaduła
Gaduła

Dzis tylko jedno zagranie wejscie troszke przyspieszone, ale musialem wyjsc do pracy, wyjscie spoznione, wydawalo mi sie, ze ustawilem tp, niestey nie bylo wiec wyszedlem z palca kiedy do domu wrocilem. Wazne, ze do przodu. Nic nie opisywalem bo padniety jestem, dzis kupe km za mna....

m.prymus
Gaduła
Gaduła

Wydaje mi sie, ze pojdziemy jeszcz up dw okolice 24008, a pozniej mocno down.

m.prymus
Gaduła
Gaduła

long 30,07 opisany
Edit: wydaje mi sie , ze na h1 rysuja pozycje na schort za 28 minut(koniec swiecy h1 wszystko sie okarze)
edit: H4 jak by chcial isc up :/

m.prymus
Gaduła
Gaduła

mylse , ze niedlugo down, wjde dopiero kiedy nadazy sie okazja na schorta, moim zdaniem longi sa bardzo ryzykowne w miejscu gdzie sie obecnie znajdujemy

m.prymus
Gaduła
Gaduła

Dzisiaj bardzo ciezki rynek, kompletnie nic nie widzialem, nie zauwazalem zadnych sygnalow, i nie widzialem w ktora strone chca isc.

dulf
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dulf »

Bo przy takim g* rynku jest trudno, oprócz tego że zawsze jest trudno :lol:
Ja miałem S , ale za długo wałkowali wałkowali temat więc kij im w oko .
Proponuję ci olać trochę samo ZL .Zwróć może uwagę na to że momo tworzy "break" czyli przebija poprzedni poziom ceny .Cena często wraca do poziomu przebicia i reaguje na niego tworząc FBO , to myślę dobry moment na zajęcie pozycji .
Nie polecam wróżenia, ale popatrz sobie jak cena reaguje na te poziomy na D1 H4 H1 i nawet M15 .
Oczywiście kiedyś te poziomy polegną ,ale póki cena się odbija ,można zgodnie z kierunkiem momo zająć pozycję .
Pozostaje opanowanie strachu ,bo patrząc na H1 i H4 zajmujemy pozycję L na świecy spadkowej i odwrotnie , ale na M15 i M15 widać czasami jak cena wielokrotnie testuje poziom .Dzisiaj był taki czad że nawet nie było pierwszego testu 2295 tylko cena odpaliła w górę.
Te żółte ptaszki to FBO poszczególnych linii break .
Zdaje się Thorez pisał że właściwie cena porusza się od BO do FBO - czyli właściwie poprzedniego BO wczoraj mnie olśniło :shock: i stosował technikę bez zbytniego wnikania w dokładne wyznaczanie ZL i inne bzdety .
Strach tak grać , ale pacze i widzę potencjał ....
Obrazek :shock:
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .

m.prymus
Gaduła
Gaduła

Ja to widze, tak, a moze raczej powinienem to widziec :/ Bo taka analize zrobilem
dopiero na twoim wykresie:/ a wedlug zalozen, (oczywiscie nie widac co dzialo sie na mniejszych TF), te pozycje powinny dla mnie profitowac...
;/ Coz na foreksie jestem 6 miesiecy wiec nie czuje sie rozczarowany...

Edit: jak robisz, ze twoje wykresy sa widoczne bez pobierania..

m.prymus
Gaduła
Gaduła

Dziwne ale wydaje sie, ze kierunek moze byc up, znaczy sie na wykresie widze up ale glowa mysli down :/

ODPOWIEDZ