TwojaStara zbiera na Ferrari

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
TwojaStaraTrader
Gaduła
Gaduła

TwojaStara zbiera na Ferrari

Nieprzeczytany post autor: TwojaStaraTrader »

Hej. Jestem nowy na tym forum , choć od jakiegoś czasu czytam kilka wątków. Z forexem jestem w pewnej równowadze acz bardziej na nie niż tak, niestety. Z tego powodu zakładam ten dziennik. Głównym celem dziennika jest droga do, a jakżeby inaczej, tytułu wątku czyli Ferrari f12 Berlinetta Cel tyle piękny co ambitny. Oczywiście nie jestem idiotą i rozumie powiedzenie mierz siły na zamiary. Dlatego też, napisałem sobie małą mapę drogową moich celów do celu ostatecznego, jakim jest ta piękna osobliwość. I tak:

Celem A jest prowadzenie dziennika samo w sobie. Systematyczne i sumienne prowadzenie takiego dziennika może tylko pomóc, najlepszym przykładem jest dziennik klonmarcin (Marcin jesteś debeściak), więc celem jest by nie skoczył on w mulastych odmętach drugiej i dalszej strony tematów Forex Journal, gdzie zaglądają tylko pro i desperaci ;) Przynajmniej przez rok.

Celem B jest prezentacja wszystkich, absolutnie wszystkich, swoich zagrań. Nawet tych kompletnie z dupy, bo przecież nic tak nie uczy jak publiczne upokorzenie.

Celem C jest utrzymywanie bilansu dodatniego przez 3 miesiące, w myśl zasady, że jak się ograniczymy straty to zyski same się pojawią… oby.

Celem D jest uzyskiwanie profitu rzędu 50% miesięcznie w ciągu 3 miesięcy. Z tym też wiąże się kolejny cel:

Cel E wykształcenie w sobie umiejętności szybkiego pomnażania zysków i szybkiego ucinania strat. Na pewno każdy miał sytuacje w której ciułał prze dwa, trzy tygodnie i nagle przyszedł dzień, ten dzień i wszystko poszło w pizdu i jeszcze pół konta. Chciałbym nauczyć się odwrócić tą sytuacje.

Cel F jak Ferrari i 10% wartości na jakiś zbożny cel (ot, taki mały szantaż emocjonalny wobec karmy ;) )

Póki co sporządziłem sobie Trading plan opierający się na czystym wykresie ZL i S/R, na takiej grze będę się skupiał. Plan z pewnością nie jest doskonały, nawet w formie, ale jest dobra bazą do rozwoju. Oczywiście wszelkie uwagi teraz i w przyszłości mile widziane.
Tyle na razie. Hoghw!
albo bedzie słońce, albo bedzie dysc, hej!

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Konto real czy demo? Ferrari od dealera czy ze sklepu z zabawkami? ;)

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Wirus pisze: Ferrari od dealera czy ze sklepu z zabawkami?
A jakie to ma znaczenie , i jedno i drugie do zabawy . :D
Powodzenia .
Pozdrawiam .
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
TwojaStaraTrader
Gaduła
Gaduła

Wirus pisze:Konto real czy demo? Ferrari od dealera czy ze sklepu z zabawkami?
Konto Real. Ferrari prawdziwe, ale nie musi być od oficjalnego dealera. Nie bądźmy nadgorliwi. ;) Może być tanie, niebite, z Niemiec, od satergo dziadka co nim jeździł tyko do Kościoła w niedziele :wink:
rabit pisze:Powodzenia .
Dziękuję. :)

Na razie nic nie zagrałem :?

Awatar użytkownika
TwojaStaraTrader
Gaduła
Gaduła

pierwsze wejscie long na Eu 1.2541 byc moze troceh spozniony,
ale licze na to ze londyn robi sobie dobre miejsce do wejscie w gore. Zobaczymy jak sie zamknie H1 ;) SL na 12530

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Jak się uda to od dealera, jak się nie uda, to na pocieszenie ze sklepu z zabawkami :mrgreen:

Fajne podejście, zapowiada się dobry dziennik. Powodzenia!

PS. Motyw z karmą mi się podoba 8)

manygridi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: manygridi »

podoba mi się ten dziennik :)

dajesz dajesz TwojaStara!

Awatar użytkownika
TwojaStaraTrader
Gaduła
Gaduła

świeca h1 zamknęła sie fajnie wiec trzymamy dalej. SL przesuniety na 12535 Tp 12569

Heh.,Widze że już dosatłem ostrzeżenie :shock: szybko, nie ma to tamto. Będę nosił z pokorą, ale i dumą jako symbol mojego nonkonformizmu :P Domyślam się że chodzi o złamianie RFN rozdział II pkt.2

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

TwojaStaraTrader pisze:Może być tanie, niebite, z Niemiec, od satergo dziadka co nim jeździł tyko do Kościoła w niedziele
Takiego to bym nie polecał, cały silnik do remontu po takim użytkowaniu.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
TwojaStaraTrader
Gaduła
Gaduła

Stop przsuniety na 12543 woz albo przewóz.

Darkey

Heh, no dziadki z Niemiec to harkorowe są, ale jeszcze gorzej jak to pół roku temu był trzy Ferrari a teraz jest jedno ;)

Stforex manygridi
Dziękuje :)

ODPOWIEDZ