DM BZWBK - model ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
13%
Poza paroma minusami są ok
1
13%
Przeciętny
2
25%
Mają wiele wad
2
25%
Stanowczo odradzam:
2
25%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Wygląda jak innowacyjny BBO plugin :mrgreen:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

patrosFX pisze:Dema raz na jakiś czas tak mają, bez względu na brokera. Na realu się z tym nie spotkałem.
czy ja wiem jesli chodzi o mt4 to realizacje zlecen chyba lepiej testowac na specjalnym testowym serwerze, chyba ze sie go nie ma :D

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

MOCKBA pisze: Ale, żeby trzeci raz pod rząd...

Cytat z dzisiejszego maila od Domu Maklerskiego:
"Korzystając z wersji DEMO pamiętaj, że w 100% odzwierciedla ona wersję REAL. W obu wersjach masz dokładnie te same ceny oraz te same możliwości i parametry handlu."
I tego właśnie zacząłem się obawiać :?
Hehe. Coś w tym jest. Testowałem demo Noble MT5 ECN. Otworzyłem wiele różnych pozycji i min. 0.1 na Usd/Rub . Ustawiłem w celach testowych odległy TP. Odległy o 200 pipsów bo zauważyłem, że czasem występują na tej parze długie ticki i postanowiłem sprawdzić jak to wygląda. Pech chciał, że stawiając TP pomyliłem się przy wstawieniu przecinka. Zamiast 32.275 wpisałem 3.275 .
Nie lukałem na konto kilka dni aż wreszcie zajrzałem i ... nie od razu nawet zorientowałem się o co chodzi. Otóż to TP jakimś cudem się zrealizowało i "zarobiłem" wirtualnie 300 000 PLN . Tyle, że na wykresie nie było takiej ceny.
Wiem jedno - na realnym rachunku u nich będę omijał tę parę walutową.

Awatar użytkownika
InvestoronlineFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: InvestoronlineFX »

Witam,

Proszę podać jaką ma Pan wersję MT4, bo rzeczywiście wygląda to podejrzanie, iż na Pana koncie dochodzi do takich sytuacji. O ile myślałem, iż jest to spowodowane podmianą plug inów przy pierwszym razie, o tyle teraz problem może dotyczyć zupełnie czegoś innego.

Pozdrawiam,
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK

MOCKBA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MOCKBA »

InvestoronlineFX pisze:Witam,

Proszę podać jaką ma Pan wersję MT4, bo rzeczywiście wygląda to podejrzanie, iż na Pana koncie dochodzi do takich sytuacji. O ile myślałem, iż jest to spowodowane podmianą plug inów przy pierwszym razie, o tyle teraz problem może dotyczyć zupełnie czegoś innego.

Pozdrawiam,
Moja wersja:
Version: 4.00 Build 432 (31 May 2012)

Pozdrawiam

tommy_mm
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tommy_mm »

Czy jest szansa zeby na Panstwa platformie pojawil sie dolar index w postaci wykresu ceny?

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Może nie całkiem w temacie, ale szacuneczek dla BZWBK ;)
Zarządca [Amber Gold] zwrócił się o informacje i dokumenty do pięciu banków, z których usług korzystała spółka Marcina P. Cztery (BGŻ, Alior, Volkswagen Bank, Meritum Bank) już współpracują. Piąty bank, gdański oddział BZ WBK, uzależnił współpracę z zarządcą od przedstawienia przez Józefa Dębińskiego klauzuli prawomocności postanowienia sądu o ustanowieniu go zarządcą.
Przy okazji wiemy, które banki omijać...

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

To jest na plus dla BZWBK.

i3odzio
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: i3odzio »

Jaki plus? Resztka kasy która została z całej piramidy może jeszcze zostać "przesunięta" na inne konta bo bank nie współpracuje. Co więcej zapewne robi to niezgodnie z prawem gdyż zarządca przymusowy zgodnie z prawem nie musi czekać na uprawomocnienie - art 396 kodeksu postępowania cywilnego.

Mam pytanie z innej beczki - natknąłem się na nową reklamę Forexu z BZWBK i widziałem że reklamujecie tam ujemne spready. Nie dostrzegłem takowych na swojej platformie - jak je włączyć?

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

i3odzio pisze:[...]zarządca przymusowy zgodnie z prawem nie musi czekać na uprawomocnienie - art 396 kodeksu postępowania cywilnego.
Chyba mamy inne kodeksy...
Art. 396.
Sąd pierwszej instancji może wstrzymać wykonanie zaskarżonego postanowienia do czasu rozstrzygnięcia zażalenia. Postanowienie takie może zapaść na posiedzeniu niejawnym.
Ujemne spready możesz włączyć minusem na klawiaturze numerycznej.

ODPOWIEDZ