Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

och wirus... wirus:)

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

Z tyloma sprawami chciałbym popolemizować...
ale , zrobię to wtedy, gdy nauczę się kręcić filmiki z analizą wykresu (just like Asmo). Jak wiecie, jak je robić, proszę o info..Ja w tym temacie nie wiem nic..

Ps. Pojedyncza świeca też nie jest dla mnie setupem.
I tak było też w przypadku trejdu (pewnie przegranego) na GPBUSD.
Decyduje również otoczenie rynkowe, poprzednie świece, poziom horyzontalny i potencjalny s/l, który w przypadku tego trejdu wyniósł 24 pipsy.
Jedynie, co mogłem sobie darować to zagranie w piątek po południu.. , ale nie odczuwam żadnych problemów z tym, że zagrałem na longa na GPBUSD.

Problem raczej mam z tym, że od dwóch tygodniu nie wziąłem 8 setupów, które widziałem , z czego 6 byłoby zwycięskich...
Jak poprawię ten aspekt tradingu - powinienem poprawić wyniki.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Zbyszku, żebyś wiedział ile wejść ja przepuściłem... Ale jestem poza domem i nie mam ochoty zajmować się foreksem; są przyjemniejsze rzeczy, a poza tym nie mógłbym poświęcić na analizę tyle uwagi, ile bym chciał. W dodatku powiedziałem sobie, że nie gram na ogórkach:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 698#496698
więc co najmniej do końca miesiąca nie będę grał na realnym koncie. Trochę bawię się na demo, żeby nie wyjść z wprawy ;) I tak np. na AUD/JPY ugrałem ostatnio 80 pipsów - klasyczne odbicie korekty trendu, aż żal, że demo, bo wejście 100% pewne ;)
Zbyszku, jeśli chcesz pogadać w realu i moja skromna osoba by Ci wystarczyła, to jak wrócę możemy spotkać się w Twoim mieście lub gdzieś obok, ale to już na PW albo na maila...
A jeśli chodzi o mój poprzedni wpis, to mówiłem właśnie o Twoim wejściu piątkowym - nie widzę sygnału.

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

Hej

Wirus,

jeżeli tylko kiedyś przyjdą lepsze czasy i będzie możliwość spotkania - zapraszam na kawę:wink:.
Póki co, mogę podzielić się pierwszym, niedokończonym filmikiem video (zbyt dużo czasu kosztowało mnie opanowanie technicznych spraw, by teraz od razu go skasować) Skasuje go za parę dni, ale póki co proszę o uwagi, czy ta forma jest właściwa i czy dzięki temu filmikowi moje spojrzenia na rynek jest bardziej czytelne.

http://www.youtube.com/watch?v=cNzqUjGi ... e=youtu.be

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Re: Hej

zbyszek_w pisze:Wirus,

jeżeli tylko kiedyś przyjdą lepsze czasy i będzie możliwość spotkania - zapraszam na kawę
Dziękuję. z przyjemnością skorzystam ;) Chociaż trochę za dużo tego jeżeli; może się zrobić święty nigdy ;)
Póki co, mogę podzielić się pierwszym, niedokończonym filmikiem video
Jakoś dziwnie się kończy, na słowach mamy dwa, po 6:53... I - jakby się dało - miło by widzieć lepszą jakość. Czym tworzysz film? Może i ja coś stworzę ;)
póki co proszę o uwagi, czy ta forma jest właściwa i czy dzięki temu filmikowi moje spojrzenia na rynek jest bardziej czytelne.
Jest fajnie, ale z jednym zastrzeżeniem: tradycyjnie, jak wszyscy, omawiasz historię; ja bym chętniej widział np. wrzucony w łykend film z analizą ostatnich świec i z podaniem możliwych scenariuszy oraz Twojej interpretacji.

miniek987
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: miniek987 »

Bardzo dobre miejsce do zagrania shorta. Co za tym przemawia? Opór, nagrobek (pin bar z praktycznie nieistniejącą główką), fibo 38,2. Sami oceńcie czy warto.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
george
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: george »

miniek987 pisze:Bardzo dobre miejsce do zagrania shorta. Co za tym przemawia? Opór, nagrobek (pin bar z praktycznie nieistniejącą główką), fibo 38,2. Sami oceńcie czy warto.
Witajcie,
widzę, że mój styl pokrywa się z tym który prezentujecie w tym wątku,
poniżej moje zagranie na tej parze (analizy dokonuję w Axitrader, transkacje real robię w AM)

Pozdrawiam spekulantów

Awatar użytkownika
george
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: george »

ciekawa sytuacja na eurjpy, h4, trend up, aktualnie się konsolidują pod oporem z d1 a to moim skromnym zdaniem jest zapowiedzią wybicia go, z targetem zaznaczonym właśnie na d1

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

EURUSD

Jones, dzięki za dobre słowo,

George, mam nadzieję, że wygrasz ten setup na GPBAUD i tak w ogóle witaj. .

Wirus,
oto moja próba odpowiedzi na część twoich pytań..

http://www.youtube.com/watch?v=ddcFfa4_ ... e=youtu.be

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Dzięki, Zbyszku, właśnie o to mi chodziło; podałeś możliwy według Ciebie rozwój sytuacji, powiedziałeś na co czekasz i kiedy wejdziesz. Pozostaje poczekać co zrobi rynek... i co Ty zrobisz ;) Dobrze, że są te filmy, nie usuwaj; porównanie oczekiwań z rzeczywistością na pewno będzie pouczające.

Generalnie zgadzam się z Tobą. Dodatkowo widzę na H4 możliwy RGR, co może zapowiadać spadek do ~1,2385 w przypadku realizacji.

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cancer0s »

Zbyszek nie wiem czemu się tak przejmujesz tym wszystkim ;) Ja kilka razy zabierałem się do kręcenia filmów, ale dużo z tego nie wyszło! Myślę, że jak na pierwszy raz to bardzo dobrze, te piny które pokazywałeś niektóre szczególnie kiedy rynek tworzył nowy LL, były po prostu nieproporcjonalnie małe i nie dochodziły ewidentnie do poziomu.

Patrząc na podany przykład to można by powiedzieć, że w sierpniu na AUD/USD sporo pipsów było do zarobienia, ale dobrze też rozstrzygać i robić sobie takie filmiki przed dla samego siebie i po dla wszystkich też na pewno pomaga.

Powodzenia przy następnych!
Zapraszam na moją nową stronę -> klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

ODPOWIEDZ