Price Action w praktyce - Strategia Intraday + Longterm

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy podoba Ci się mój dziennik?

Tak
405
95%
Nie
21
5%

Liczba głosów: 426

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Fx-Kris »

george pisze:tak gram tylko większe ruchy, h4/d1, co do GBPAUD to rzeczywiście zagranie z tych bardziej ryzykownych bo przeciwko krótkoterminowemu trendowi, ale nie ryzykuje więcej niż 2-3% w transakcji, dlatego jestem spokojny

będę starał się na bieżąco wstawiać propozycje zagrań tu albo na Asmodeus Journal
Super, dobre propozycje zagrań konserwatywnych zawsze mile widziane. Tak trzymaj MM - najważniejsze.
Zapraszam do mojego dziennika który prowadzę na fx-forum

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

Fx-Kris, zgadzam się ale miałem na myśli raczej zagranie jednosesyjne, moim zdaniem powinni wrócić w okolice 79.10-15 i dopiero stamtąd masz na północ.
Sky is the limit

btbftr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: btbftr »

A jaki Pan ogarnia 26 par jednoczesnie :)?? jakies notatki, tabelki?

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

mryko pisze:Fx-Kris, zgadzam się ale miałem na myśli raczej zagranie jednosesyjne, moim zdaniem powinni wrócić w okolice 79.10-15 i dopiero stamtąd masz na północ.
Mryko to co proponujesz to zagranie agresywne. Nie zajmujemy pozycji w powietrzu oraz nie sprzedajemy przy wsparciu i nie kupujemy przy oporze.

Po drugie zobacz jak porusza się cena - w bok samego od rana. Dopiero jutro zacznie się coś dziać, dziś jest flauta. Lepiej dać sobie spokój.

Dodano po 10 minutach:
A jaki Pan ogarnia 26 par jednoczesnie Smile?? jakies notatki, tabelki?
btbftr - jaki Pan mówmy sobie na Ty jest prościej.

Co do ogarniania nie mogę tego zdradzić to mój sekret czary i magia.:lol:

Tak na poważnie, każdy robi to inaczej i nie 26 tylko 28 podstawowych crossów. Jedni piszą, inni zapamiętują, niektórzy robią tabele, filmy, zdjęcia, itd wiele by tu pisać. Każdy jest inny i inaczej zapamiętuje. Ja po prostu mam naniesione poziomy i je koryguje. Do obserwacji wybieram na dany dzień kilka setupów przesuwam sobie zakładki w Mt4 z tymi ważnymi parami blisko siebie, żeby nie skakać i już. Reszty nie dotykam. Tak na prawdę po jakimś czasie zrobienie analizy danej pary trwa dosłownie chwilę nie trzeba tęgiej głowy tylko wprawnego oka. Czasami na pierwszy rzut już widać, że nie ma dalej oglądać bo jest brzydkie PA i nic się nie wymyśli. Najlepiej wyszukiwać klarownych ruchów ceny.

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

Kabel dzisiaj też póki co flauta ..... nuda konsolidacja
Objective perspective, just businiess...

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

mryko pisze:Fx-Kris, zgadzam się ale miałem na myśli raczej zagranie jednosesyjne, moim zdaniem powinni wrócić w okolice 79.10-15 i dopiero stamtąd masz na północ.
Zerknij teraz na CAD JPY są dwa pinbary jeden w górę drógi w dół :) Do póki cena nie wyjdzie z tej konsolidacji nie będzie wiadomo w którym pójdzie kierunku. Szkoda analizować takie miejsca bo wprowadzają duże zamieszanie i można się zgubić z kierunkiem gry.

Wpadłem na fajny pomysł na nowy materiał. Opiszę dokładnie jak rozpoznawać tak zwaną wolną przestrzeń ( free room) dla ceny i określać jego poprawność.

Dodano po 1 minutach:
_/_/Dariusz_/_/ pisze:Kabel dzisiaj też póki co flauta ..... nuda konsolidacja
Londyn ma wolne - święto i dlatego tak się kisi . Ja i tak staram się omijać poniedziałki.
Ostatnio zmieniony 27 sie 2012, 16:27 przez Fx-Kris, łącznie zmieniany 1 raz.

btbftr
Stały bywalec
Stały bywalec

Fx-Kris pisze: btbftr - jaki Pan mówmy sobie na Ty jest prościej.

Co do ogarniania nie mogę tego zdradzić to mój sekret czary i magia.:lol:

Tak na poważnie, każdy robi to inaczej i nie 26 tylko 28 podstawowych crossów. Jedni piszą, inni zapamiętują, niektórzy robią tabele, filmy, zdjęcia, itd wiele by tu pisać. Każdy jest inny i inaczej zapamiętuje. Ja po prostu mam naniesione poziomy i je koryguje. Do obserwacji wybieram na dany dzień kilka setupów przesuwam sobie zakładki w Mt4 z tymi ważnymi parami blisko siebie, żeby nie skakać i już. Reszty nie dotykam. Tak na prawdę po jakimś czasie zrobienie analizy danej pary trwa dosłownie chwilę nie trzeba tęgiej głowy tylko wprawnego oka. Czasami na pierwszy rzut już widać, że nie ma dalej oglądać bo jest brzydkie PA i nic się nie wymyśli. Najlepiej wyszukiwać klarownych ruchów ceny.
:) ja uzywam 2 lapkow i 2 ipadow i ledwo ogarniam 12 par :p chyba zrobie jakas tabele :) ogolnie na pary ze spreedem wiekszym niz 5 nie zagladalem, ale teraz to juz nie jest problem, wiec mysle o poszerzeniu horyzontow :)

dobry setup do PA to AudCad ;) warto obserwowac

EurGbp tez polecam obserwowac- chodzi o makro, ale w PA dobrze sie wpasuje :)
Ostatnio zmieniony 27 sie 2012, 16:28 przez btbftr, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

btbftr pisze:Smile ja uzywam 2 lapkow i 2 ipadow i ledwo ogarniam 12 par n chyba zrobie jakas tabele Smile ogolnie na pary ze spreedem wiekszym niz 5 nie zagladalem, ale teraz to juz nie jest problem, wiec mysle o poszerzeniu horyzontow Smile

dobry setup do PA to AudCad Wink warto obserwowac
Aud Cad ale w którą stronę ?

12 par i tyle elektroniki :shock: ja wszystko mam na jednym kompie, a w domu tylko dodatkowo duży monitor bo więcej widać.

2 lapki to ok, ale jak poszerzysz się o kolejne 12 par to będziesz musiał mieć 4 kompy i 4 ipady. W takim zagajniku można się pogubić. Kiedyś robiłem to na 2-3 kompach. Denerwowało mnie to, że linie w każdym miałem inaczej.
Jeden komp i kilka monitorów to ok. Po drugie łatwiej zarządzać pieniędzmi z jednego kompa czasami wszystko dzieje się tak szybko, że nie ma czasu przejść na kolejną stację roboczą.

btbftr
Stały bywalec
Stały bywalec

Fx-Kris pisze: Aud Cad ale w którą stronę ?
poludnie :) s/r 1,0302 + nienajlepsze makro dla AUD
Fx-Kris pisze:12 par i tyle elektroniki :shock: ja wszystko mam na jednym kompie, a w domu tylko dodatkowo duży monitor bo więcej widać.

2 lapki to ok, ale jak poszerzysz się o kolejne 12 par to będziesz musiał mieć 4 kompy i 4 ipady. W takim zagajniku można się pogubić. Kiedyś robiłem to na 2-3 kompach. Denerwowało mnie to, że linie w każdym miałem inaczej.
Jeden komp i kilka monitorów to ok. Po drugie łatwiej zarządzać pieniędzmi z jednego kompa czasami wszystko dzieje się tak szybko, że nie ma czasu przejść na kolejną stację roboczą.
tez zaczyna mi to przeszkadzac :/ coz bede musial pomyslec na solucja

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

btbftr pisze:poludnie Smile s/r 1,0302 + nienajlepsze makro dla AUD
Ja mam ustawiony S/R na poziomie 1.0290 bynajmniej poczekałbym na zamknięcie świecy dziennej. Jesteśmy na wsparciu i nie wiadomo czy to jest Fake czy też faktycznie breakout. Na H4 nawet jest pullback jednoświecowy.
Sugeruje zachować ostrożność. Jesteśmy po pierwsze na wsparciu, a po drugie fibo 50. Najbezpieczniej jest w tej sytuacji czekać na pullback który nastąpi po silniejszym przebiciu wsparcia i będzie testował je jako opór i wtedy składać zlecenia. Nie wykluczone, że będzie to ruch na 300 pips i to jest właśnie ta wolna przestrzeń dla ceny (free room).

ODPOWIEDZ