Super, dobre propozycje zagrań konserwatywnych zawsze mile widziane. Tak trzymaj MM - najważniejsze.george pisze:tak gram tylko większe ruchy, h4/d1, co do GBPAUD to rzeczywiście zagranie z tych bardziej ryzykownych bo przeciwko krótkoterminowemu trendowi, ale nie ryzykuje więcej niż 2-3% w transakcji, dlatego jestem spokojny
będę starał się na bieżąco wstawiać propozycje zagrań tu albo na Asmodeus Journal
Price Action w praktyce - Strategia Intraday + Longterm
Zapraszam do mojego dziennika który prowadzę na fx-forum
Mryko to co proponujesz to zagranie agresywne. Nie zajmujemy pozycji w powietrzu oraz nie sprzedajemy przy wsparciu i nie kupujemy przy oporze.mryko pisze:Fx-Kris, zgadzam się ale miałem na myśli raczej zagranie jednosesyjne, moim zdaniem powinni wrócić w okolice 79.10-15 i dopiero stamtąd masz na północ.
Po drugie zobacz jak porusza się cena - w bok samego od rana. Dopiero jutro zacznie się coś dziać, dziś jest flauta. Lepiej dać sobie spokój.
Dodano po 10 minutach:
btbftr - jaki Pan mówmy sobie na Ty jest prościej.A jaki Pan ogarnia 26 par jednoczesnie Smile?? jakies notatki, tabelki?
Co do ogarniania nie mogę tego zdradzić to mój sekret czary i magia.

Tak na poważnie, każdy robi to inaczej i nie 26 tylko 28 podstawowych crossów. Jedni piszą, inni zapamiętują, niektórzy robią tabele, filmy, zdjęcia, itd wiele by tu pisać. Każdy jest inny i inaczej zapamiętuje. Ja po prostu mam naniesione poziomy i je koryguje. Do obserwacji wybieram na dany dzień kilka setupów przesuwam sobie zakładki w Mt4 z tymi ważnymi parami blisko siebie, żeby nie skakać i już. Reszty nie dotykam. Tak na prawdę po jakimś czasie zrobienie analizy danej pary trwa dosłownie chwilę nie trzeba tęgiej głowy tylko wprawnego oka. Czasami na pierwszy rzut już widać, że nie ma dalej oglądać bo jest brzydkie PA i nic się nie wymyśli. Najlepiej wyszukiwać klarownych ruchów ceny.
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Zerknij teraz na CAD JPY są dwa pinbary jeden w górę drógi w dółmryko pisze:Fx-Kris, zgadzam się ale miałem na myśli raczej zagranie jednosesyjne, moim zdaniem powinni wrócić w okolice 79.10-15 i dopiero stamtąd masz na północ.

Wpadłem na fajny pomysł na nowy materiał. Opiszę dokładnie jak rozpoznawać tak zwaną wolną przestrzeń ( free room) dla ceny i określać jego poprawność.
Dodano po 1 minutach:
Londyn ma wolne - święto i dlatego tak się kisi . Ja i tak staram się omijać poniedziałki._/_/Dariusz_/_/ pisze:Kabel dzisiaj też póki co flauta ..... nuda konsolidacja
Ostatnio zmieniony 27 sie 2012, 16:27 przez Fx-Kris, łącznie zmieniany 1 raz.
Fx-Kris pisze: btbftr - jaki Pan mówmy sobie na Ty jest prościej.
Co do ogarniania nie mogę tego zdradzić to mój sekret czary i magia.![]()
Tak na poważnie, każdy robi to inaczej i nie 26 tylko 28 podstawowych crossów. Jedni piszą, inni zapamiętują, niektórzy robią tabele, filmy, zdjęcia, itd wiele by tu pisać. Każdy jest inny i inaczej zapamiętuje. Ja po prostu mam naniesione poziomy i je koryguje. Do obserwacji wybieram na dany dzień kilka setupów przesuwam sobie zakładki w Mt4 z tymi ważnymi parami blisko siebie, żeby nie skakać i już. Reszty nie dotykam. Tak na prawdę po jakimś czasie zrobienie analizy danej pary trwa dosłownie chwilę nie trzeba tęgiej głowy tylko wprawnego oka. Czasami na pierwszy rzut już widać, że nie ma dalej oglądać bo jest brzydkie PA i nic się nie wymyśli. Najlepiej wyszukiwać klarownych ruchów ceny.

dobry setup do PA to AudCad

EurGbp tez polecam obserwowac- chodzi o makro, ale w PA dobrze sie wpasuje

Ostatnio zmieniony 27 sie 2012, 16:28 przez btbftr, łącznie zmieniany 1 raz.
Aud Cad ale w którą stronę ?btbftr pisze:Smile ja uzywam 2 lapkow i 2 ipadow i ledwo ogarniam 12 par n chyba zrobie jakas tabele Smile ogolnie na pary ze spreedem wiekszym niz 5 nie zagladalem, ale teraz to juz nie jest problem, wiec mysle o poszerzeniu horyzontow Smile
dobry setup do PA to AudCad Wink warto obserwowac
12 par i tyle elektroniki

2 lapki to ok, ale jak poszerzysz się o kolejne 12 par to będziesz musiał mieć 4 kompy i 4 ipady. W takim zagajniku można się pogubić. Kiedyś robiłem to na 2-3 kompach. Denerwowało mnie to, że linie w każdym miałem inaczej.
Jeden komp i kilka monitorów to ok. Po drugie łatwiej zarządzać pieniędzmi z jednego kompa czasami wszystko dzieje się tak szybko, że nie ma czasu przejść na kolejną stację roboczą.
poludnieFx-Kris pisze: Aud Cad ale w którą stronę ?

tez zaczyna mi to przeszkadzacFx-Kris pisze:12 par i tyle elektronikija wszystko mam na jednym kompie, a w domu tylko dodatkowo duży monitor bo więcej widać.
2 lapki to ok, ale jak poszerzysz się o kolejne 12 par to będziesz musiał mieć 4 kompy i 4 ipady. W takim zagajniku można się pogubić. Kiedyś robiłem to na 2-3 kompach. Denerwowało mnie to, że linie w każdym miałem inaczej.
Jeden komp i kilka monitorów to ok. Po drugie łatwiej zarządzać pieniędzmi z jednego kompa czasami wszystko dzieje się tak szybko, że nie ma czasu przejść na kolejną stację roboczą.

pozdrawiam
Ja mam ustawiony S/R na poziomie 1.0290 bynajmniej poczekałbym na zamknięcie świecy dziennej. Jesteśmy na wsparciu i nie wiadomo czy to jest Fake czy też faktycznie breakout. Na H4 nawet jest pullback jednoświecowy.btbftr pisze:poludnie Smile s/r 1,0302 + nienajlepsze makro dla AUD
Sugeruje zachować ostrożność. Jesteśmy po pierwsze na wsparciu, a po drugie fibo 50. Najbezpieczniej jest w tej sytuacji czekać na pullback który nastąpi po silniejszym przebiciu wsparcia i będzie testował je jako opór i wtedy składać zlecenia. Nie wykluczone, że będzie to ruch na 300 pips i to jest właśnie ta wolna przestrzeń dla ceny (free room).