Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Najlepiej korzystać z kalkulatora:
http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... alculator/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Camaro69

Nieprzeczytany post autor: Camaro69 »

Znasz przyczynę dlaczego te kwoty z kalkulatora sa tak mocno różne od tych na stronie?Jedynym powodem różnicy jest to że te kwoty zamieszczone na stronie są dla klientów instytucjonalnych ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Camaro69 pisze:Jedynym powodem różnicy jest to że te kwoty zamieszczone na stronie są dla klientów instytucjonalnych ?
To jest powodem ale fakt, że nie aktualizują tej tabeli. Support sam rekomenduje posługiwać się tą tabelką. Pogadam z Dukascopy o tym.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Camaro69 pisze:Znasz przyczynę dlaczego te kwoty z kalkulatora sa tak mocno różne od tych na stronie?Jedynym powodem różnicy jest to że te kwoty zamieszczone na stronie są dla klientów instytucjonalnych ?
Wyjaśniło się. Tamta tabela dotyczy tylko i wyłącznie klientów instytucjonalnych i jest jednak aktualna.
Tabela dla klientów indywidualnych znajduje się tutaj:
http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... ght_popup/

Można też korzystać z w/w kalkulatora Forex.

Dziś zostanie zaktualizowany pierwszy post tego tematu dot. oferty Dukascopy Bank i Europe.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
arcio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: arcio »

Witam, mam problem ze strategią na jforex. Próbuję uruchomić LuktomAskBidLines i wywala mi taki błąd, czy ktoś ma jakiś pomysł co robię nie tak? Konto real.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Jak widać błąd w kodzie. Jforex masz ustawiony po polsku czy po angielsku ? Jak po polsku sprawdź czy w wersji angielskiej będzie to samo. Jak w obydwu przypadkach to pozostaje zgłosić się do luktoma.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

arcio pisze:Witam, mam problem ze strategią na jforex. Próbuję uruchomić LuktomAskBidLines i wywala mi taki błąd, czy ktoś ma jakiś pomysł co robię nie tak? Konto real.
U mnie jest to samo. Prawdopodobnie przyczyna tkwi w aktualizacjach JForex i ustawieniach językowych przez co wskaźnik nie działa poprawnie. Dotyczy to tylko sytuacji gdy mamy ustawiony polski język na platformie.

Po przełączeniu na angielski jest OK.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
arcio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: arcio »

Cyb pisze:Jforex masz ustawiony po polsku czy po angielsku ?
Miałem po polsku.
Niby wywala, że błąd w kodzie, ale niektórzy tego używają i u nich jest ok, więc to raczej coś 'lokalnego'.
raposo pisze:Po przełączeniu na angielski jest OK.
Działa w wersji anglojęzycznej ;) Dzięki za szybką pomoc :)

Camaro69

Nieprzeczytany post autor: Camaro69 »

Raposo ta tabelka nowa ma zupelnie inne wartości od tych w kalkulatorze ;-).Te z kalkulatora sa poprawne z tabeli nie.Dzis przeraziło mnie to że swap za utrzymanie przez jeden dzien pozycji na usd/pln był...12 krotnie większy od zapłaconej przezemnie prowizji

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Camaro69 pisze:Raposo ta tabelka nowa ma zupelnie inne wartości od tych w kalkulatorze
Wg mnie są te same ;). Zmień Rollovers na Regular.
Camaro69 pisze:12 krotnie większy od zapłaconej przezemnie prowizji
Swapy są takie jak w tabeli ale bodajże z czwartku na piątek liczona jest podwójna wartość (za weekend).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ