wzmagania pozytywa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

AAA, jeszcze chciałem się pożalić jak to mnie pozostawiono mimo dobrze ułożonego oczekującego:). Tzn. poziom dobry ale zapomniałem o spreadzie i nie załapałem się. To już nie pierwszy raz...

PS zdecydowałem się na kupno USD CAD po 0.9885 SL 19p TP 43p

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

pozytyw pisze:Czasem skalpuję ale tego nie będę wklejał bo nie ma to nic wspólnego z moim stylem gry.
Skalpy do mnie wklejaj ;)
Trzymasz się dalej tego co pisałeś wcześniej? Wejścia po przebiciu korekty.
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

adamkaluza pisze:Trzymasz się dalej tego co pisałeś wcześniej? Wejścia po przebiciu korekty
Nie, nie trzymam się. Po serii strat zniechęciłem się i szczerze mówiąc nic już nie wiem i nie rozumiem. Zastanawiam się nad tym czym chcę grać. Ostatnio same plamy, żadnej transakcji nie umiem zawrzeć mówiąc "tak, na to czekałem, to jest to". Problem mam taki, że w każdej sytuacji widzę po kilka powodów za kupnem i sprzedażą. Te które wydają się być pewne niestety nie wypalają. Szczerze mówiąc nie wiem co się posypało. Wszystko szło w dobrym kierunku, do pewnego momentu. Coś się jednak zacięło i nawet nie stoję w miejscu ale się cofam. Nie załamuję się z tego powodu bo kiedy zdecydowałem, że zajmę się tym na poważnie to miałem świadomość, że nie będzie to łatwe i dopiero po kilku latach ewentualnie zdecyduję czy będę to kontynuował. Walczę więc dalej:)
Spiesz się powoli.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Przeglądają forum natrafiłem na ciekawy wątek. Moją uwagę przykuł post mówiący o średnich. Skoro mam problem z obraniem kierunku może faktycznie wprowadzić średnie na wykres? Seneszl26też kiedyś rzucił propozycję chyba w wątku Pie . Ma ktoś propozycje odnośnie średnich na wyznaczanie kierunku H1?

Tutaj link do wątku o którym wspominałem (ostatni post)
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... c&start=10
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

pozytyw hehe, ja dzisiaj caly dzien spedzilem piszac i testujac EA oparte na srednich, wniosek: EA nie zarobily duzych sum, ale tez nie stracily. Jutro popracuje troche ze srednimi bo wydaje mi sie ze jest tam potencjal. - pewnie kazdy nowy pseudoprogramista zaczynal od pisania EA opartego na srednich, wiec i ja musze sie w tym temacie wykazac.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

mah1y, Masz zamiar odejść od manuala?
Mnie średnie potrzebne byłyby do określania kierunku. Jakoś nie mam do nich zaufania. Mam do nich sceptyczny stosunek jeśli to one mają decydować o otwieraniu pozycji. Mówię o standardowym zastosowaniu. No ale jak pisałeś, od czegoś trzeba zacząć.
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

pomysl jest taki zeby zajac sie czyms pozytecznym gdy odjedzie moj setup i zeby nie gapic sie bezsensu w wykres gdy juz po ptokach, dlatego pisze ea.
Optymalnie chodzi o dywersyfikacje systemow. Manualnie zawsze bede cos tam klepal, a jakby sie udalo jakies dobre ea napisac to bedzie ladny dodatek.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Pomysł dobry. Daj znać od czasu do czasu jak idzie. Zresztą będę dopytywał :)
Spiesz się powoli.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Dziś dwa zagrania.
EUR JPY minus 20
NZD USD +47 (nie dotrzymałem do TP). Początkowe SL 20p
Na EUR JPY złamałem zasady, zagrałem na "wydaje mi się". Nawet sobie zaznaczyłem od którego miejsca szukać miejsca na L - nie pomogło:)

Obrazek

Obrazek

Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

pozytyw pisze:NZD USD +47
Super trejd :) Miejsce na otwarcie bardzo dobre - 2 LT i wsparcie. Miejsce na zamknięcie moim zdaniem też dobre ;)
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

ODPOWIEDZ