Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

ForexTig3r pisze:Jakie są inne, lepsze klienty od MetaTrader?
Lepsze to pojęcie względne.
ProTrader
NinjaTrader
SaxoTrader

i wiele innych. Poszukaj w dziale platformy transakcyjne.
ForexTig3r pisze: Czy na ECN rynek otwiera się razem z tym międzybankowym??
Nie. Zalezy od brokera.
ForexTig3r pisze: Czy TP u innych brokerów jest mniejszy niż 15 pipsów??
Niektórzy nie maja ograniczeń.

ForexTig3r pisze: Czy pary tj. USDPLN / EURPLN występują tylko u brokerów w obrębie granic Naszego kraju??

Nie. Wielu brokerów zagranicznych oferuje możliwość spekulacji na parach z PLN.

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Esco pisze:Nie. Wielu brokerów zagranicznych oferuje możliwość spekulacji na parach z PL
Wielka szkoda.

Byłoby bardzo fajnie gdybyś jeszcze zechciał podać, jakieś lepsze przykłady tych brokerów (jacyś bardziej zaufani, z dobrą opinią, i mniejszym spreadem /trochę przeczy pozostałym dwóm/).
Czyżby był jakiś który znalazłby się w odpowiedziach na wszystkie 3 pytania (a przynajmniej 2 - tzn. bez zacytowanego)??

I ten Fxpro, patrząc tylko na PL stronę to od razu bym go skreślił, bo kłamie jak szewc co do spreadów. Jak komuś takiemu można powierzyć gotówkę.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

ForexTig3r pisze:I ten Fxpro, patrząc tylko na PL stronę to od razu bym go skreślił, bo kłamie jak szewc co do spreadów. Jak komuś takiemu można powierzyć gotówkę.
Akurat wcale nie kłamie tylko trzeba zwrócić uwagę na pewną rzecz.

FxPro ma dwie platformy - MetaTrader 4 i cTrader - są to dwie różne oferty. Na MT4 obowiązują przedziały spreadów z tabeli ze strony (w warunkach handlu) natomiast na cTrader spready są rynkowe i takie jak podano na stronie głównej. Jak widać, widżet, który jest na stronie ma tytuł "FxPro cTrader" i tam faktycznie spready najczęściej wahają się w dzień od 0.0 do 0.4 pips na głównych parach.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

raposo pisze:
ForexTig3r pisze:I ten Fxpro, patrząc tylko na PL stronę to od razu bym go skreślił, bo kłamie jak szewc co do spreadów. Jak komuś takiemu można powierzyć gotówkę.
Akurat wcale nie kłamie tylko trzeba zwrócić uwagę na pewną rzecz.

FxPro ma dwie platformy - MetaTrader 4 i cTrader - są to dwie różne oferty. Na MT4 obowiązują przedziały spreadów z tabeli ze strony (w warunkach handlu) natomiast na cTrader spready są rynkowe i takie jak podano na stronie głównej. Jak widać, widżet, który jest na stronie ma tytuł "FxPro cTrader" i tam faktycznie spready najczęściej wahają się w dzień od 0.0 do 0.4 pips na głównych parach.
Qrcze to mnie w błąd wprowadziłeś. Lepiej nie mówić nic niż tylko część prawdy.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Qrcze to mnie w błąd wprowadziłeś. Lepiej nie mówić nic niż tylko część prawdy.
Wcześniej na stronie był widżet z MT4 i cTrader. Teraz spojrzałem ponownie i widzę, że jest nowy i tylko z cTrader - mój błąd.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

a ja mam pytanie gdzie zabezpieczaja pozycje o ile w ogole to robia brokerzy cfd oferujacy mozliwosc gry na indeksach np na daxie,? forex wiadomo, kazdy sobie kwotuje i ci lp szukaja najepszej ceny, a jak to wyglada przypadku scentralizowanych indexow, czy jest to wtedy wylacznie gra kontra broker, czy tez moze ja skladam zlcenie a broker ma jakis wplyw na to co dzieje sie np we frankfurcie, np admiral lub bossa itp?

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

:arrow: Ktoś mógłby wymienić jakiś brokerów, którzy nie pobierają swapów na weekend??
:arrow: Czy Stawki swapowe różnią się pomiędzy różnymi brokerami??
--------------------------------
Pomożecie wyjaśnić mi załączony obrazek??
Ile to jest 500k??
Mam konto w PLN, dźwignia 1:200.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

500 000 jednostek waluty bazowej (w tym wypadku Euro) = 5 lotów
Waluta konta i dźwignia niczego tu nie zmieniają.

Swapy różnią się między brokami.
Muzułmańscy brokerzy nie naliczają swapu muzułmanom - jest to zabronione przez Koran.
Nie słyszałem o takim broku, który w weekend nie pobiera SWAPu. To tak, jakby bank nie naliczał odsetek przez weekend ;). Ale coś mi się obiło o uszy, że są brokerzy SWAP free.

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Stforex pisze:500 000 jednostek waluty bazowej (w tym wypadku Euro) = 5 lotów
Waluta konta i dźwignia niczego tu nie zmieniają.

Swapy różnią się między brokami.
Muzułmańscy brokerzy nie naliczają swapu muzułmanom - jest to zabronione przez Koran.
Nie słyszałem o takim broku, który w weekend nie pobiera SWAPu. To tak, jakby bank nie naliczał odsetek przez weekend ;). Ale coś mi się obiło o uszy, że są brokerzy SWAP free.
Wielkie THX.
Co do spreadów też się trochę zdziwiłem, ale tak mi powiedziano na tym forum, widać trzeba trzymać dystans.
Teraz jakbyś był jeszcze tak miły mi powiedzieć o co chodzi z "ruchomym lewarem"
Ma Pan jeszcze ruchome lewarowanie, link:

http://www.fxpro.pl/trading/cfd/mt4/leverage

Na przyklad:

Pana lewar 1 : 200

100 000 = 1 partia/lot

300 lotow = 300 * 200 000 = 60 000 000

Dzieli Pan 60 000 000 / 200 = 300 000
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Wygląda na to, że lewar zmienia się w zależności od wielkości pozycji.
Ma to wpływ na niezbędne zabezpieczenie pozycji.

Do tej pory brokerzy dopasowywali dźwignię do wielkości depozytu (im wyższe depo tym niższy mianownik dźwigni). Tutaj widzę, że rozwiązali to wielkością pozycji. Tzn. po przekroczeniu 100 lotów każdy następny jest otwierany z krótszą dźwignią = wymaga większego zabezpieczenia w depozycie (margin).

ODPOWIEDZ