XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

zeusik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zeusik »

eranet pisze:ostatni tydzień u nich to była katastrofa pod względem realizacji zleceń, najlepsza była środa, kiedy na otwarcie S na eur/usd czekałem 40minut!!!! w końcu postawiłem zlecenie oczekujące i sie doczekałem o 21.04, bo wczesniejsze próby były nieudane jak próbowałem z ręki... źle jednak na tym nie wyszedłem :wink: ale bez jaj, kiedy człowiek ma pozycję odwrotną i się nie da nic zrobic...
pewnie analizowali przez 40minut czy ci przyniesie zysk, zobaczyli jednak ze tak i blokowali bo jak to tak okradac xtb - nie wolno :lol:

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gucio »

zeusik-tez mnie to wkurza ze zamykanie trwa tak dlugo.
Kiedys mialem +20 i nie moglem zamknac.Udalo mi sie dopiero po chyba 4 minutaj jak mialem +45.Tak mnie wkurzyli ze chcialem przedzwonic do nich i powiedziec zeby sobie wzieli te 25 pipsow ale pomyslalem sobie ze takich jak ja jest wielu i linia tel pewnie zajeta.
XTB takich graczy z kontem 5000,- traktuje jako dawcow kapitalu chyba ze poznasz dokladnie ich wady i zaczniesz je omijac tz.nie skalpowac,stawiac zlecenia oczekujace ze SL i TP,zawsze liczyc sie z tym ze wylacza prad itp.Jak Ci to nie odpowiada to jest wiele innych brokerow i tu nikt nikogo nie zmusza.Z doswiadczenia wiem a mam jeszcze konto na ALPARI i z czatow ze nie ma idealnego brokera jak sie ma male konto.Co to dla nich za zarobek jak grasz 0,10 lota.Spread 2 pipsy to jest okolo 5,-.Znam goscia ktory co sie wkurzy zmienia brokera i w ubieglym roku gral u 7 brokerow.Teraz mysli o nowym
Powodzenia.

ramzes33
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ramzes33 »

gucio pisze:zeusik-tez mnie to wkurza ze zamykanie trwa tak dlugo.
Kiedys mialem +20 i nie moglem zamknac.Udalo mi sie dopiero po chyba 4 minutaj jak mialem +45.Tak mnie wkurzyli ze chcialem przedzwonic do nich i powiedziec zeby sobie wzieli te 25 pipsow ale pomyslalem sobie ze takich jak ja jest wielu i linia tel pewnie zajeta.
XTB takich graczy z kontem 5000,- traktuje jako dawcow kapitalu chyba ze poznasz dokladnie ich wady i zaczniesz je omijac tz.nie skalpowac,stawiac zlecenia oczekujace ze SL i TP,zawsze liczyc sie z tym ze wylacza prad itp.Jak Ci to nie odpowiada to jest wiele innych brokerow i tu nikt nikogo nie zmusza.Z doswiadczenia wiem a mam jeszcze konto na ALPARI i z czatow ze nie ma idealnego brokera jak sie ma male konto.Co to dla nich za zarobek jak grasz 0,10 lota.Spread 2 pipsy to jest okolo 5,-.Znam goscia ktory co sie wkurzy zmienia brokera i w ubieglym roku gral u 7 brokerow.Teraz mysli o nowym
Powodzenia.
wiesz co jak mi xtb anulowalo pozycje ba g/j 1258 pips to ja ich pierdole :evil:

Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gucio »

ramzes33- to rzeczywiscie smutne nawet jak grales mini lotem,ale jaka mozemy miec gwarancje ze inny broker tez jej nie anuluje.
A tak z ciekawosci spytam jak dlugo zbierales te 1258 pipsow -masz nerwy ze stali,chociaz sprawdza sie to co pisza w podrecznikach ze chciwosc nie poplaca.Zostala Ci jednak satysfakcja bo ja jeszcze nie slyszalem zeby ktos z jednej transakcji wyciagnol tyle pipsiakow.
Gratuluje-jestes MISTRZEM

EDIT
Przepraszam ale o tym zlocie nie pomyslalem.Gram tylko na walutach i zupelnie o tym zapomnialem.
Ostatnio zmieniony 03 lut 2008, 11:54 przez gucio, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kuguar »

Włącz złoto albo platyne to w pól godziny tyle zrobisz:)
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html

ramzes33
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ramzes33 »

nic takiego te 1258pips . poprostu duzo analizowałem przed swietami i stwierdzilem ze jak skonczy sie to odbicie to po pierwszym wezme krotka za 228 i pozniej bylo ylko 2 tygodnie czekania jak wiecie.

a skad wiedzialem ze po 228 ?? kurcze tylko troszke prostej at. i do tego berdzo dlugoterminowy trend spadkowy ktory z reszta bedzie troszke trwał z paroma odbiciami bo mamy besse :) bez jaj panowie . fakt to był mini lot ale pomyslecie ile to jest kasy przy depo 3000 zł ??

teraz mam krotka na gbp usd od piatku po 1.9915 i szczerze przypuszczam ze jak potrzymam miesiac czy 2 to tez mi anuluja . ale to moja ostatnia pozycja w xtb i nie przypuszczm by mi dali kase bez walki

poza tym wiem jedno. ze at pomaga ale jak tos zna korelacje miedzy walutami i gieldami to jest w domu i moze sobie pozwalac na takie pozycje zalozyc zamknac kompa i nie patrzec

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Noob »

No właśnie, co wy macie taką skłonność do liczenia tych pipsów, ważne na jakiej parze. Nie chcę się chwalić, ale ja za to w piątek na złocie straciłem 1500, bo się bardzo śpieszyłem jak składałem długą oczekującą i nie ustawiłem SL 8)

Awatar użytkownika
Lemurek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lemurek »

Hehe, a juz jako świeżak mialem otworzyc u nic rachunek real. To co tutaj opisujecie jest wrecz niesłychane!! :shock: I nikt tego nie zglosil do jakichs instytucji nadzorujących? Przeciez te zwisy, opoznienia, strzały dla wyhaczenia stop loss-ów, czy w koncu anulowanie zyskownych transakcji są wręcz niewiarygodne. :shock: No ale skoro tyle osob sie przejechalo, to nie zamierzam testowac tego na sobie, choc juz jakis kolo do mnie wydzwanial abym w koncu zalozyl rachunek real po 3 miesiacahc testowania demo.

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Uroki OTC. Nikomu nie chce się z tym babrać bo na wszystko jest wytłumaczenie "siła wyższa". Zresztą zgadzasz się na to podpisując umowę, którą czasami należy czytać :)
Trade what you see, NOT what you hear or think

zeusik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zeusik »

ramzes33 pisze:nic takiego te 1258pips . poprostu duzo analizowałem przed swietami i stwierdzilem ze jak skonczy sie to odbicie to po pierwszym wezme krotka za 228 i pozniej bylo ylko 2 tygodnie czekania jak wiecie.

a skad wiedzialem ze po 228 ?? kurcze tylko troszke prostej at. i do tego berdzo dlugoterminowy trend spadkowy ktory z reszta bedzie troszke trwał z paroma odbiciami bo mamy besse :) bez jaj panowie . fakt to był mini lot ale pomyslecie ile to jest kasy przy depo 3000 zł ??

teraz mam krotka na gbp usd od piatku po 1.9915 i szczerze przypuszczam ze jak potrzymam miesiac czy 2 to tez mi anuluja . ale to moja ostatnia pozycja w xtb i nie przypuszczm by mi dali kase bez walki

poza tym wiem jedno. ze at pomaga ale jak tos zna korelacje miedzy walutami i gieldami to jest w domu i moze sobie pozwalac na takie pozycje zalozyc zamknac kompa i nie patrzec
dzwoniles do nich? co oni na to?

ODPOWIEDZ