By_żyło_się_lepiej pisze:Moim zdaniem cza patrzeć co się dzieje dookoła? Co cichaczem wepchną i do czego ten temat zastępczy jest wałkowany na okrągło?

By_żyło_się_lepiej pisze:Moim zdaniem cza patrzeć co się dzieje dookoła? Co cichaczem wepchną i do czego ten temat zastępczy jest wałkowany na okrągło?
Jak Ty te Skoki męczysz. Prędzej czy później się zabiorą za te parabnki.
http://samcik.blox.pl/2010/06/SKOK-i-sk ... -kasy.htmlUrząd Kontroli Skarbowej badał Kasę Krajową i 15 podległych jej lokalnych SKOK-ów. Kontrolerzy sprawdzali ich rozliczenia podatkowe, ale odkryli inne nieprawidłowości.
W SKOK-u Stefczyka - największym w tym systemie - poziom kapitałów był w 2009 r. za niski w stosunku do depozytów klientów. Gdy Kasa Krajowa zalecała, żeby kasa miała tyle własnych pieniędzy, by stanowiły one 7 proc. depozytów klientów - w Stefczyku było to tylko 3,6 proc. A współczynnik wypłacalności, który w bankach musi zgodnie z prawem wynosić co najmniej 8 proc., w Stefczyku nie przekraczał 3,3 proc.
Autorzy raportu piszą, że podobne niedostatki kapitału miały też inne SKOK-i.
Twierdzą też, że do końca grudnia 2008 r. SKOK-i nie wpłaciły na fundusz własny i rezerwę płynną do Kasy Krajowej kwoty 15,4 mln zł. Rezerwa płynna jest jednym z najważniejszych funduszy zapasowych w systemie - decyduje o poziomie bezpieczeństwa depozytów klientów. To m.in. z niej wypłacano by pieniądze klientom, gdyby jakiś SKOK wpadł w tarapaty.
No to poczytajmy innego ten tez jest ślepy i nic nie widzidaromanchester pisze:ak Ty te Skoki męczysz. Prędzej czy później się zabiorą za te parabnki.A tak z niedalekiej przeszłości:
http://www.rybinski.eu/2012/08/polska-n ... -historii/Tak było w okresie międzywojennym, gdy polskie państwo nie było zdolne do mobilizacji w takim stopniu, aby stawić czoła rosnącej potędze militarnej Niemiec i Rosji. A od wieków wiadomo, że na przyjaciół możemy liczyć tak jak klienci na odzyskanie pieniędzy z Amber Gold.
Tak jak twoje wypowiedzi ze SKOKAMI.daromanchester pisze:Co to ma za związek? Ten artykuł nie ma kompletnie nic wspólnego z AG
Nikt żadnej kasy nie otrzyma z AG a jeśli otrzyma to drobne kwoty z tytułu upadłości,Jako ekonomista widzę coraz wyraźniej, że budujemy państwo opresyjne i ekstraktywne, które jest skupione na rozbudowie swoich wpływów dzisiaj, więc z pewnością nie dostrzeże wyzwań, które stoją przed Polską jutro. Przypomnę, że hiszpańscy konkwistadorzy gdy przybywali do Ameryki Południowej i Środkowej najpierw porywali prawowitych władców domagając się okupu, a potem ich mordowali, mimo że okup dostali. Po objęciu władzy ustanawiali państwo ekstraktywne i opresyjne, którego celem było maksymalne wzbogacenie się kosztem rdzennych mieszkańców.
Dalej Cię nie kumam. Ale przyznam że mam z Tobą już tak od kilku lat.cugan pisze:Dokładnie to jest o AG
Cytat:
Jako ekonomista widzę coraz wyraźniej, że budujemy państwo opresyjne i ekstraktywne, które jest skupione na rozbudowie swoich wpływów dzisiaj, więc z pewnością nie dostrzeże wyzwań, które stoją przed Polską jutro. Przypomnę, że hiszpańscy konkwistadorzy gdy przybywali do Ameryki Południowej i Środkowej najpierw porywali prawowitych władców domagając się okupu, a potem ich mordowali, mimo że okup dostali. Po objęciu władzy ustanawiali państwo ekstraktywne i opresyjne, którego celem było maksymalne wzbogacenie się kosztem rdzennych mieszkańców.
Może to Ci pomoże (przeczytaj z linkami)daromanchester pisze:przeczytałem 3 razy ten artek ryby i dalej nie kumam o co Ci chodz
Artykuł ryby to nie tylko ekonomia to ukryta polityka ,~Grzegorz_Odense: NADCHODZI CZAS PRAWDY.
cugan no to mnie rozwaliłeś.cugan pisze:Może to Ci pomoże (przeczytaj z linkami)
http://wiadomosci.onet.pl/forum/szczego ... .html#mark
To nie ma nic do rzeczy .Poczytaj pomyśl .Weź książkę do historiidaromanchester pisze:cugan no to mnie rozwaliłeś.
Jak czerpiesz swoją wiedzę to ja nie mam więcej pytań
Chyb nie czytasz ze zrozumieniem moich postówcugan pisze:Jesteś pewien ,ze jej dobrze służysz czy jest Ci to obojętne