AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarpen »

Tez wam brakuje wczorajszej świecy z EURCHF H1 22:00 m1 22:13 ?
Success lies on the far side of failure

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Jarpen pisze:Tez wam brakuje wczorajszej świecy z EURCHF H1 22:00 m1 22:13 ?
Proszę spróbować wyczyścić katalog z kwotowaniami offline - wtedy zostaną ponownie pobrane z serwera.

W załączeniu wykres ze świeczką wg ofert bid z Alior Tradera.

Pozdrawiam

Dodano po 1 minutach:
georgej23 pisze:Czy wiadomo kiedy zostanie wprowadzony automatyczny handel w przybliżeniu w tym czy przyszłym roku?
Na chwilę obecną nie mogę zadeklarować żadnego przybliżonego terminu.

Dodano po 4 minutach:
MarioDM pisze:Zerknąłem jeszcze w specyfikację na swap. Na CFD na polskie akcje jest swap ujemny na poziomie 8.5% . Ta sama waluta (PLN) i ujemny swap , a w dodatku aż taki ? Czy to jest swap w stosunku rocznym czy dzienny ? Jeśli dzienny to w życiu bym na tym nie zagrał bo swap zjadłby mnie z kopytami.
Jest to 8,5% w stosunku rocznym
MarioDM pisze:A propo's prowizji.
Porównywałem Waszą ofertę z ofertą GO4X. Na razie luknąłem tylko SnP i Nasdaq.
W GO4X na Nasdaq jest spread 10 pipsów co daje koszt na najmniejszej pozycji 0.6 PLN. U Was nawet gdyby wejść bez spreadu (ustawiając sprzedaż po cenie z prawej) to prowizja w obie strony wyniesie 0.88 PLN.
Na SnP w GO4X spread jest 5 pipsów co daje koszt 0.75 PLN, u Was sama prowizja wynosi 0.92 PLN.
Może powinniście przemyśleć stawki prowizji bo w w/w przypadkach są nieatrakcyjne.

Dla porównania na ropie prowizja w jedną stronę ma wartość 1 pipsa i to ma sens.
Trudno mi komentować politykę prowizyjną Biura Maklerskiego. Jedyne co mogę zrobić to przekaże informację, aby zrewidować stawki prowizji pod kątem pozostałych brokerów.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

rosiu
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rosiu »

jest szansa na przywrócenie starego suwaga do skalowania wykresu? nowe rozwiązanie to pomyłka...

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

MarioDM pisze:

W GO4X na Nasdaq jest spread 10 pipsów co daje koszt na najmniejszej pozycji 0.6 PLN. U Was nawet gdyby wejść bez spreadu (ustawiając sprzedaż po cenie z prawej) to prowizja w obie strony wyniesie 0.88 PLN.
Na SnP w GO4X spread jest 5 pipsów co daje koszt 0.75 PLN, u Was sama prowizja wynosi 0.92 PLN.
.
Muszę przyznać się do pomyłki, za którą najmocniej przepraszam. Nie przeliczyłem wartości pipsów w Aliorze, z góry zakładając , że ponieważ depozyt na Nasdaq i SnP wynosi tyle ile przy mikrolotach w GO4X to mam do czynienia z takim samym mikrolotem o podobnej specyfikacji.
Tymczasem w Aliorze przy CFD na Nasdaq i SnP nie mamy do czynienia z mikrolotem tylko z połową minilota (mam na myśli najmniejszą pozycję).
Przy minimalnej pozycji w GO4X 1 pips na Nasdaq wynosi 0.06 a na SnP 0.15 .
Wartość pipsa w Aliorze wynosi odpowiednio 0.33 i 0.63
Są to więc odpowiednio pozycje 5 razy i 4 razy większe.
Nawiązując do poprzedniego BŁĘDNEGO wyliczenia , porównanie kosztów wygląda tak :
GO4X (przy wartościach pipsów z Aliora)
Nasdaq - spread : 3.3 PLN
SnP - spread : 3.15 PLN
Alior
Nasdaq - prowizja w obie strony : 0.88 PLN
SnP - prowizja w obie strony : 0.92 PLN

Wynika z tego jasno, że w Aliorze koszty są mniejsze 3 razy i czyni to ofertę atrakcyjną.

Gdyby Alior miał tabele depozytów i pipsów nie doszło by do takiej pomyłki.
Dlatego może warto aby Alior stworzył taką tabelę.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Nawiązując do prowizji :
Zerknąłem na akcje amerykańskie.
Minimalna ilość jaką można sprzedać to 1 szt, ale ... prowizja wynosi 30 PLN aż do wielkości 300 akcji więc minimalnie opłaca się sprzedać/kupić dopiero 300 akcji.
Z tym opłaca to bym nie przesadzał. Np. taki Microsoft ma w Noble MT4 spread 7 pipsów. W Aliorze można go kupić bez spreadu, ale prowizja w obie strony ma wartość 6 pipsów.
Więc jeśli chodzi o akcje to prowizja jest trochę źle skalkulowana. Szkoda bo miałbym ochotę pograć na CFD na akcjach.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Jak ustawić stoploss (w zasadzie stop profit) dla części zyskownej pozycji ? Mam na mysli taką sytuację : sell na 53, stoploss na 60. kurs dochodzi do 20 a ja chcę ustawic SL dla połowy pozycji na 25 a dla drugiej połowy na 52.
Klikając dwukrotnie na otwartą pozycję mogę faktycznie zmienic wolumen zamykanej pozycji ale tu by chodzilo o natychmiastowe zamkniecie. W polu modyfikuj pozycję mogę zmieniac SL ale wielkosci pozycji juz nie. Da się tak jak bym chciał ??

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Jarpen pisze:Jak ustawić stoploss (w zasadzie stop profit) dla części zyskownej pozycji ? Mam na mysli taką sytuację : sell na 53, stoploss na 60. kurs dochodzi do 20 a ja chcę ustawic SL dla połowy pozycji na 25 a dla drugiej połowy na 52.
Klikając dwukrotnie na otwartą pozycję mogę faktycznie zmienic wolumen zamykanej pozycji ale tu by chodzilo o natychmiastowe zamkniecie. W polu modyfikuj pozycję mogę zmieniac SL ale wielkosci pozycji juz nie. Da się tak jak bym chciał ??
Witam,

Nie ma takiej możliwości, aby usatwić zlecenie SL/TP dla części pozycji.

Pozdrawiam
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

szpakv
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: szpakv »

rosiu pisze:jest szansa na przywrócenie starego suwaga do skalowania wykresu? nowe rozwiązanie to pomyłka...
O to samo pytałem kilka stron wcześniej i, jak się dowiedziałem, niestety nie ma takiej możliwości,
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

jestem zainteresowany wskaźnikiem, który będzie na bieżąco wyswietlał w którym miejscu danej świecy jest kurs, jako jej procent. To znaczy jesli np minimum swiecy jest na 20, maksimum na 60 a kurs w danym momencie na 55, to wskaźnik wyświetli 87,5 % ;
jesli kurs jest na 30 to wyświetli 25% i tak dalej... mozna cos takiego miec na tej platformie ??

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Jarpen pisze:jestem zainteresowany wskaźnikiem, który będzie na bieżąco wyswietlał w którym miejscu danej świecy jest kurs, jako jej procent. To znaczy jesli np minimum swiecy jest na 20, maksimum na 60 a kurs w danym momencie na 55, to wskaźnik wyświetli 87,5 % ;
jesli kurs jest na 30 to wyświetli 25% i tak dalej... mozna cos takiego miec na tej platformie ??
Można mieć coś takiego w Alior Traderze. Mogę Ci to napisać, jednak musisz mi to bardziej rozjaśnić. Najlepiej prześlij mi pełny opis wraz ze screenem/screenami - jak to w/g Ciebie ma wyglądać - na maila: karol.marchewka@hoga.pl

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ODPOWIEDZ