AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witam
Jarpen pisze:jestem zainteresowany wskaźnikiem, który będzie na bieżąco wyswietlał w którym miejscu danej świecy jest kurs, jako jej procent. To znaczy jesli np minimum swiecy jest na 20, maksimum na 60 a kurs w danym momencie na 55, to wskaźnik wyświetli 87,5 % ;
jesli kurs jest na 30 to wyświetli 25% i tak dalej... mozna cos takiego miec na tej platformie ??
W załączniku wskaźnik o którym Pan mówi. Proszę przenieść go do lokalizacji w folderze: Moje dokumenty/Alior Trader 2/My scripts/bin/indicators. Nie musi Pan ponownie uruchamiać platformy, jeżeli była włączona. Wskaźnik pojawi się na liście z chwilą skopiowania go do odpowiedniego folderu.
Aby dodać wskaźnik należy wybrać go z dostępnych wskaźników na liście. Następnie w oknie parametry proszę zaznaczyć "wykres", a w ustawieniach wyglądu linii #1 proszę odznaczyć pole pokaż/ukryj (linia ma być ukryta). Po zatwierdzeniu wskaźnik pojawi się w lewym górnym rogu wykresu.

Pozdrawiam
Dariusz Wiśniewski
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarpen »

Super, dziękuję, a mozna go jeszcze zmodyfikować zeby pokazywał wspomnianą wartosc na poprzednich swiecach, w miejscu gdzie to zaznaczyłem na obrazku ??
Success lies on the far side of failure

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Proszę bardzo. W załączniku wskaźnik pokazujący % na historycznych świecach.

Pozdrawiam
Dariusz Wiśniewski
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

McGregor
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: McGregor »

Jaka jest obecnie sytuacja ze stabilnością platformy. Często zdarzają się rozłączenia i awarie? Ich ilość znacznie się zmniejszyła? Można przelewać kasę na konto i komfortowo grać?

Gren
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gren »

U mnie Alior leżał i kwiczał przez parę godzin dzisiaj, więc ostrożnie ;) Chociaż fakt że awarie zdarzają się jakby mniej niż kiedyś.

MarcinKK
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: MarcinKK »

Witam,

Platforma zaczyna działać, jakby cud stabilniej, ale nadal denerwujące są przerwy w dostawie kwtować na crossy walutowe. Sama aplikacja ma kilka dziur ( w przypadku uzwyania przycksów KUP/Sprzedaj, po konfiguracji zlecenia z SL i Tp nie da się złożyć zlecenia, przy zaznaczeniach S/K i wykonaj zlecenie trzeba przelaczyć sie pomiędzy S i K bo też inaczej nie da sie złożyć zlecenia, rozjeżdzają się nie raz zoomy na wykresach po włączeniu platfromy, brak eksportu danych do excela, często nie dzialające raporty, itp), aczkolwike po mojej ostaniej rozmowie z supportem ( 45 min o 23:30 w tydzien temu w niedzielę, BTW. Bardzo fajny gośc na suppporecie, omówilismy dużo spraw) dowiedzialem się, ze większośc problemów ma zniknąć przy najbliższej łatce zbiorowej i jest też szansa na to, że wtedy też pojai się tez opcja handlu automatycznego. Ogólnie, pomimo tych kilku spraw to polecam platforme, no może z wyjątkiem szybkich scalperów, co poluja ,a 2-3 pipsy, bo czasem tez lakkie laggi mogą spwodować u nich straty.

W rzzie pytań służe pomoca.

Pozdrawiam,
Marcin K.

MarcinKK
Bywalec
Bywalec

Wita ponowie,

czy ktoś posiada i może udostepni wskazni do PT2, ktory by pokazywał dzienny pivot i dzienny zakres zmian w pipsach ?

Z góry dziękuje

Pozdrawiam
Marcin K.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
MarcinKK pisze:Wita ponowie,

czy ktoś posiada i może udostepni wskazni do PT2, ktory by pokazywał dzienny pivot i dzienny zakres zmian w pipsach ?

Z góry dziękuje

Pozdrawiam
Marcin K.
Jak masz takie wskaźniki w MT4 to załącz je tutaj to Ci je skompiluję.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

MarcinKK
Bywalec
Bywalec

Wlaśnie w tym problem, ze MT4 już dawno wyciołemz komputerów, liczyłem na to, że może ktosposiada już to na PT2.

NIc "pogrzebię" troche w arichwach Swoich i może go znajdę.

PS. MArchew PSsoft nie planuje uruchomic jakieś "shoppage" ze wskaznikami do PT2 ?

Pozdrawiam,
MArcin

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
MarcinKK pisze:PS. MArchew PSsoft nie planuje uruchomic jakieś "shoppage" ze wskaznikami do PT2 ?
Sorry ale narazie nie mogę zdradzać jakie plany ma PFSoft.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ODPOWIEDZ