Dziennik S/D, ZL, S/R

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

bartek1916, bardzo fajne zagrania, mam tylko jedną uwagę, nie wiem gdzie stawiasz Sl, ale strzelam, że blisko zaznaczonych na grafikach linii, w takim razie czy nie warto by było zmniejszyć TP, po to by nie łapać BE czy nawet małych SL, za to więcej mniejszych małych kroków również prowadzących do celu ?

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

SL staram sie zawsze stawiac pod dolkiem/minimum swiecy. Zawsze w zakresie 10 max 20 pipsow.
malsehen pisze:więcej mniejszych małych kroków również prowadzących do celu ?
Wiesz jestem w trakcie testowania metod zarzadzania pozycja. Wczesniej polowke zamykalem na np. +10 reszta na BE i recznie zarzadzalem. Jednak czesto mialem tak, ze po dwoch - trzech zyskach przychodzil jeden SL, ktory je w calosci pokrywal.

Teraz TP staram sie wrzucac na conajmniej RR 1:2 - 1:3. Jak narazie jest ok i spokojniej mi sie gra bez miotania z pozycji na pozycje. Ale musze to dopracowac do siebie.

Mniejsze kroki chyba nie beda dla mnei dobre bo patrzac nawet na zagrania z dziennika to nie mam zbyt dobrej skutecznosci.

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Freddie »

Non stop podglądam dzienniki z ZL i zauważam, że coraz lepiej mi to wychodzi, zaczynam rozumieć jak się zachowuje cena.
Jedno z parunastu zagrań ostatnimi czasy. Nie ustrzegłem się błędów, bo brakło pipsa albo dwóch do TP w longu, więc zamknąłem i od razu wszedłem w shorta, na wypadek gdyby cena mi chciała uciec, mimo że początkowo oczekujący short był na poziomie spadkowej ZL H4
;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Super, niezle transakcje. Fajnie, ze dzienniki przyczyniaja sie do zyskownosci czytajacych :)

Ja dzis znow nic nie zarobilem i nic nie stracilem.

Obrazek

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

bartek1916 pisze:Super, niezle transakcje. Fajnie, ze dzienniki przyczyniaja sie do zyskownosci czytajacych
;)

Oto co wykoncypowałem przyglądając się wykresowi Aussie.
100pips ponad MN ZL znajduje się jeszcze spadkowa W1 ZL (nie zaznaczyłem jej, ale jest w okolicach 1.0665), na dniówce w piątek już drugie spadkowe momo zostało utworzone.
Jeśli by przyjąć, że będzie to konsola, to ostatni dołek na tygodniowej świeczce jest na poziomie ~0.9600.
SL=150pips, TP=800, RR to jakieś 1:5

Co sądzicie?

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Freddie pisze:Co sądzicie?
Nieźle to wygląda - szczególnie na MN - po teście zaczęli jechać w dół - także podobną prognozę na S mam na e/u - także ja bym czekał do 0474 - zl d1 lub przynajmniej do 0454 - sr - i tam szukał wejścia w S.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Właśnie na 1.0474 wyrysowałem ZLkę i tam też postawię oczekującego shorta.
Swoją drogą to zaczynam utwierdzać się w przekonaniu, że H4 jest dla mnie za szybkim TF. Jakoś przyjemniej mi się obserwuje W1 i D1, do tego oczekujące z SLami na paru parach i można zapomnieć o FX na kilka dni, zająć się życiem. bo im więcej siedzę przy otwartej pozycji i "analizuję" to tym bardziej majstruję i w rezultacie kończe z minusem..

Jeszcze dorzucę CADCHF do obserwacji i być może poszukania wejścia w ciągu przyszłych dwóch tygodni. Pozioma linia to ZL MN i opór przy okazji. Zwykle po dotknięciu linii trendu, kolejny miesiąc był mocno spadkowy, co widać na wykresie. Będę się temu bacznie przyglądął.

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Freddie pisze:Właśnie na 1.0474 wyrysowałem ZLkę i tam też postawię oczekującego shorta.
Jeszcze nie dotarli do tej ZLki i trudno ocenic reakcje. Zauwaz, ze na AUD/USD jest wyrazny trend wzrostowy, dlatego takie zagrania sa dosyc ryzykowne. Ja staram sie szukac zgodnie z kierunkiem, jesli jednak korci mnie w takich przypadkach przeciwko trendowi to gram z duzo nizszym ryzykiem.

Ja dzis rano gralem L na E/U i skonczylem na BE. Potem przegapilem dwa fajne sygnaly na E/U i E/J. No nic, jutro tez jest dzien.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

bartek1916 pisze:Jeszcze nie dotarli do tej ZLki i trudno ocenic reakcje. Zauwaz, ze na AUD/USD jest wyrazny trend wzrostowy, dlatego takie zagrania sa dosyc ryzykowne. Ja staram sie szukac zgodnie z kierunkiem, jesli jednak korci mnie w takich przypadkach przeciwko trendowi to gram z duzo nizszym ryzykiem.
Opieram się o tygodniową i miesięczna świeczkę, dlatego wystartowałem z bardzo małym lotem i biorę pod uwagę to, że może być parę problemów. Będę to trzymał przez jakiś czas. Jeśli wypali, to dorzucę kolejne pozycje ;)

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Dzis niestety sie nieudalo - SL na EU i EJ. Na jenie druga pozycja juz byla na sile.

EURUSD
Obrazek

EURJPY
Obrazek

ODPOWIEDZ