Własne EA, czyli poszukiwanie Złotego Grala

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Czy wierzysz w istnienie EA, które regularnie zarabia ?

Tak
246
50%
Nie
100
20%
Tak, ale trzeba je nieustannie modyfikować
146
30%

Liczba głosów: 492

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

HFT to nie tylko oprogramowanie i algorytmy. To przede wszystkim technika. Bez hardware software nic nie zrobi. Gdzieś tak około bańki $ na hardware i infrastrukturę na początek, można popracować nad softem. Bez gwarancji.
Tylko zawsze jest gdzieś człowiek, który musi nacisnąć enter. By zrobić pierwszy przelew :lol:
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

dolaczam sie do poszukiwan :)
dzisiaj udalo mi sie napisac pierwsze EA, po dokladnych testach nawet nie zbankrutowalo.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

mike_05 pisze:HFT to nie tylko oprogramowanie i algorytmy. To przede wszystkim technika. Bez hardware software nic nie zrobi. Gdzieś tak około bańki $ na hardware i infrastrukturę na początek, można popracować nad softem. Bez gwarancji.
Tylko zawsze jest gdzieś człowiek, który musi nacisnąć enter. By zrobić pierwszy przelew :lol:
Jeżeli można to ja bym powiedział, że najpierw idzie o kasę i to grubą kasę żeby w ogóle o tym myśleć… czy na prowadzenie serii Bid/Offer po powiedzmy $10-15 milionów kogoś tutaj stać? (a i tak to może być mało…) W sensie żeby rozrzucać po sieciach zlecenia po obu stronach rynku (dla uproszczenia przykładu jednego) zaczynając od powiedzmy co 20 milisekund do dwóch sekund w zależności jak trzeba i zgarniać po pół pip, a jak się trafi to może aż nawet dwa… - klasyka arbitrażu. Dlaczego arbitrażu? Bo na FX to najlepiej wychodzi jeżeli chodzi o HFT. Taki scalping tylko w wydaniu ekstremalnym :-D
A jak coś pójdzie nie tak i trafi się "software glitch" czy "fat finger" czy Fukushima Daiichii i w plecy z 15-30 pip? Bynajmniej nie na jednym wejściu - to byłby pikuś - ale na serii powiedzmy z 50 wejść zanim udało się opanować zamieszanie? To co - koniec świata? W życiu, w takiej grze albo się ma na to pieniądze, albo... piaskownica jest tam ;-)
No i nikt nie o zdrowych zmysłach nie będzie myślał o żadnych brokerach FX... tutaj liczy się bezpośredni dostęp do głównych sieci handlu. A to kosztuje. I to nie mało...
Aha, wspominałem już o tym, że ktoś taki nie jest już żadnym detalistą idącym po sznurku zleceń tylko aktywnie robi rynek? Jak ktoś nie może tego robić to może zapomnieć o HFT.
A jeżeli już może to hardware/software/IT/marketing to są już tylko drobne szczegóły - stać go będzie na to żeby to wszystko kupić. I pal licho jaki to będzie algorytm: mam kasę, płacę i wymagam - a czy to będzie Rembrandt, czy geniusz programowania… ;-)

Detalista nie ma szans.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

I przede wszystkim, gra się na na wszystkim, co się rusza.

Kod: Zaznacz cały

he following is a list of the futures markets traded by the Turtles: 

Chicago Board of Trade 

30 Year U.S. Treasury Bond 

10 Year U.S. Treasury Note 

New York Coffee Cocoa and Sugar Exchange

Coffee 

Cocoa 

Sugar 

Cotton 

Chicago Mercantile Exchange 

Swiss Franc 

Deutschmark 

British Pound 

French Franc 

Japanese Yen 

Canadian Dollar 

S&P 500 Stock Index 

Eurodollar 

90 Day U.S. Treasury Bill 
Comex 

Gold 

Silver 

Copper 
New York Mercantile Exchange

Crude Oil 

Heating Oil 

Unleaded Gas 

The Turtles were given the discretion of not trading any of the commodities on the list. 
However, if a trader chose not to trade a particular market, then he was not to trade 
that market at all. We were not supposed to trade markets inconsistently. 
to tylko żółwie

ze swymi "małymi" wielkościami handlu
The limits were:

Level Type Maximum Units
1 Single Market 4 Units
2 Closely Correlated Markets 6 Units
3 Loosely Correlated Markets 10 Units
4 Single Direction – Long or Short 12 Units
a 1 unit, to na przykład na oil ok 16 kontraktów a ich systemy to wejścia co najmniej 3 unitami lub ich wielokrotność.

A co dopiero, jak wcześniej była na forum zajawka tutaj o HSBC i ich trader room na 3 zmiany i 3000 trajderów?
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

259
Maniak
Maniak

:mrgreen:
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

annafx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: annafx »

Panowie jak Wasze automaty? Rozumiem, że cisza w temacie oznacza, że każdy ma już swojego gralla :-)

Raus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Raus »

Witam wszystkich na tym Forum .
Jestem tu nowy,ale rynkiem forex interesuję się już 2 lata.
Chciałem zapytać o wskaźnik który jest jakby najmniej opóźniony, wiem że wszystkie są opóźnione ale taki najbardziej wiarygodny to jaki to bedzie.
Wiem że najlepszym jest PA, a poza nim z technicznych wskaźników. potrzebuję by udoskonalić własne EA

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Użyj funkcji szukaj w menu górnym. Wiele tu na temat juz napisano. Czytać, czytać, czytać.
Jak nie znajdziesz, pytaj.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Raus pisze:Chciałem zapytać o wskaźnik który jest jakby najmniej opóźniony, wiem że wszystkie są opóźnione ale taki najbardziej wiarygodny to jaki to bedzie.
Close[0] lub MA(1). Reszta laguje ;)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

259
Maniak
Maniak

Raus pisze:Witam wszystkich na tym Forum .
Jestem tu nowy,ale rynkiem forex interesuję się już 2 lata.
Chciałem zapytać o wskaźnik który jest jakby najmniej opóźniony, wiem że wszystkie są opóźnione ale taki najbardziej wiarygodny to jaki to bedzie.
Wiem że najlepszym jest PA, a poza nim z technicznych wskaźników. potrzebuję by udoskonalić własne EA
Cena - nie ma nic szybszego. Reszta to popłuczyny ceny ;-)

ODPOWIEDZ