Tylko zawsze jest gdzieś człowiek, który musi nacisnąć enter. By zrobić pierwszy przelew

Jeżeli można to ja bym powiedział, że najpierw idzie o kasę i to grubą kasę żeby w ogóle o tym myśleć… czy na prowadzenie serii Bid/Offer po powiedzmy $10-15 milionów kogoś tutaj stać? (a i tak to może być mało…) W sensie żeby rozrzucać po sieciach zlecenia po obu stronach rynku (dla uproszczenia przykładu jednego) zaczynając od powiedzmy co 20 milisekund do dwóch sekund w zależności jak trzeba i zgarniać po pół pip, a jak się trafi to może aż nawet dwa… - klasyka arbitrażu. Dlaczego arbitrażu? Bo na FX to najlepiej wychodzi jeżeli chodzi o HFT. Taki scalping tylko w wydaniu ekstremalnymmike_05 pisze:HFT to nie tylko oprogramowanie i algorytmy. To przede wszystkim technika. Bez hardware software nic nie zrobi. Gdzieś tak około bańki $ na hardware i infrastrukturę na początek, można popracować nad softem. Bez gwarancji.
Tylko zawsze jest gdzieś człowiek, który musi nacisnąć enter. By zrobić pierwszy przelew
Kod: Zaznacz cały
he following is a list of the futures markets traded by the Turtles:
Chicago Board of Trade
30 Year U.S. Treasury Bond
10 Year U.S. Treasury Note
New York Coffee Cocoa and Sugar Exchange
Coffee
Cocoa
Sugar
Cotton
Chicago Mercantile Exchange
Swiss Franc
Deutschmark
British Pound
French Franc
Japanese Yen
Canadian Dollar
S&P 500 Stock Index
Eurodollar
90 Day U.S. Treasury Bill
Comex
Gold
Silver
Copper
New York Mercantile Exchange
Crude Oil
Heating Oil
Unleaded Gas
The Turtles were given the discretion of not trading any of the commodities on the list.
However, if a trader chose not to trade a particular market, then he was not to trade
that market at all. We were not supposed to trade markets inconsistently.
a 1 unit, to na przykład na oil ok 16 kontraktów a ich systemy to wejścia co najmniej 3 unitami lub ich wielokrotność.The limits were:
Level Type Maximum Units
1 Single Market 4 Units
2 Closely Correlated Markets 6 Units
3 Loosely Correlated Markets 10 Units
4 Single Direction – Long or Short 12 Units
Cena - nie ma nic szybszego. Reszta to popłuczyny ceny ;-)Raus pisze:Witam wszystkich na tym Forum .
Jestem tu nowy,ale rynkiem forex interesuję się już 2 lata.
Chciałem zapytać o wskaźnik który jest jakby najmniej opóźniony, wiem że wszystkie są opóźnione ale taki najbardziej wiarygodny to jaki to bedzie.
Wiem że najlepszym jest PA, a poza nim z technicznych wskaźników. potrzebuję by udoskonalić własne EA