Droga do zwycięstwa - part 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

klonmarcin pisze:Wygląda, że chcą iść do 2407.
moze to tylko zmylka przed danymi?

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

mryko pisze:klonmarcin, ale czy otwierając zlecenia które okazały się stratne nagiąłeś swoje zasady wejść? Bo jeśli nie...
Mógłbyś dokończyć?

kingsize4
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kingsize4 »

gutek04 pisze:
mryko pisze:klonmarcin, ale czy otwierając zlecenia które okazały się stratne nagiąłeś swoje zasady wejść? Bo jeśli nie...
Mógłbyś dokończyć?
... to nic się tak naprawdę nie stało :)

Albo inaczej:
Nic się nie stało!
Polacy, nic się nie stało!
Nic się nie staaało!
...

Awatar użytkownika
sp2ews
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sp2ews »

Hej!
Marcin, dlaczego wchodziłeś dziś w L?? Cena szła w górę a ty wszedłeś w miejscu, gdzie ewidentnie kończyła się korekta... Później kolejne dwa S, w miejscu gdzie cena pięła się w górę..
Czy aby nie szukałeś dziś na siłę odwrotu i nie nagiąłeś zasady kontynuacji? ;)

Pozwól, że wstawię moje wejście.

Obrazek
upload pictures

a&z

Nieprzeczytany post autor: a&z »

Poświęć dzisiejszy dzień na naukę i zechciej przeczytać kilka istotnych jak sądzę rad.
Od wielu lat zmagam się z PA , ale ostatnie 2 lata to okres poważnego marazmu , z którego wyrwał mnie twój dziennik. Dzięki temu ostatnie tygodnie posunęły mnie znacząco do przodu. Mimo, że nie stosuję twojej metody otwierania pozycji to jednak poprzez swoje wyniki zwróciłeś moją uwagę na konieczność odszukania momentum na wykresie. Ja z kolei spędziłem ogromną ilość czasu nad określeniem zasięgu ruchów i namawiam cię do przestudiowania załączonego wykresu za 5 ostatnich dni (a właściwie 5 osobnych wykresów za ostatnich 5 dni). To jedna z 3 stosowanych przeze mnie metod ale jak uważam najskuteczniejsza. W żadnym wypadku nie sugeruję nawet zmiany metody otwarcia pozycji, ale przy określaniu TP przemyśl linie Pivot. Ich skuteczność wynika z łatwości obliczania i stosowania w zalgorytmizowanych systemach transakcyjnych. Oprócz wsparć (S - kolor czerwony) i oporów R - kolor zielony) na wykresie są również respektowane linie PP (kolor niebieski) oraz linie pośrednie (Mid - kolor szary).
pozdrawiam
Andrzej
Obrazek

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

a&z
jaki wskaźnik wyznacza Ci te poziomy?
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

a&z

Nieprzeczytany post autor: a&z »

w Ninjatrader to standardowy wskaźnik. Sądzę , że do Metatradera też można znaleźć.

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

gutek04 pisze:
Mógłbyś dokończyć?
Tak, bo gdy otwierasz zgodnie z przyjętymi zasadami i jednak przychodzi strata to jest to element gry(spekulacji). Czym innym jest chęć odegrania się na siłę i otwieranie pozycji łamiąc zasady. Chyba że dla samego oczyszczenia emocji jest zasadne przerwanie tradingu w danym dniu po stracie i to może być element zbioru reguł postępowania.
Sky is the limit

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

sp2ews pisze:Pozwól, że wstawię moje wejście
Trzymasz jeszcze?

A tak swoją droga nie rozumiem czemu wszyscy tak dociekliwie chcą dowiedzieć się czy Marcin swoje zasady złamał czy nie. to był jego jeden z nelicznych dni gdzie miał minus (ale dzień się jeszcze nie skończył), po to jest SL i to też jest OK w tradingu, że nic nie kombinował SL to SL. Wykonał analizę na podstawie niej wszedł i tym razem się nie udało. Przecież Marcin nie jest czarodziejem i nie wie co cena zrobi, tym razem się nie udało. Po za tym z tego co czytam to nie zawsze wchodzi na potwierdzeniu czasem zaryzykuje i potem jak pójdzie po jego myslie to dołoży kolejne pozycje. Poza tym szkoda tego, że wycięło go i zawróciło. ale dzisiaj po prostu zrobili zwyczajne FBO powycinali tych co mieli i ruszyli w dół do kolejnego poziomu, tak jak robią to cały czas, trzeba uważać na FBo ale z drugiej strony ciężko SL dostosować bo nigdy nie wiemy na początku czy zrobią FBO czy BO.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

czerwinek pisze:A tak swoją droga nie rozumiem czemu wszyscy tak dociekliwie chcą dowiedzieć się czy Marcin swoje zasady złamał czy nie.
Mógłbyś nie uogólniać? ;)

ODPOWIEDZ