moze to tylko zmylka przed danymi?klonmarcin pisze:Wygląda, że chcą iść do 2407.
Droga do zwycięstwa - part 2
Hej!
Marcin, dlaczego wchodziłeś dziś w L?? Cena szła w górę a ty wszedłeś w miejscu, gdzie ewidentnie kończyła się korekta... Później kolejne dwa S, w miejscu gdzie cena pięła się w górę..
Czy aby nie szukałeś dziś na siłę odwrotu i nie nagiąłeś zasady kontynuacji?
Pozwól, że wstawię moje wejście.

upload pictures
Marcin, dlaczego wchodziłeś dziś w L?? Cena szła w górę a ty wszedłeś w miejscu, gdzie ewidentnie kończyła się korekta... Później kolejne dwa S, w miejscu gdzie cena pięła się w górę..
Czy aby nie szukałeś dziś na siłę odwrotu i nie nagiąłeś zasady kontynuacji?

Pozwól, że wstawię moje wejście.

upload pictures
Poświęć dzisiejszy dzień na naukę i zechciej przeczytać kilka istotnych jak sądzę rad.
Od wielu lat zmagam się z PA , ale ostatnie 2 lata to okres poważnego marazmu , z którego wyrwał mnie twój dziennik. Dzięki temu ostatnie tygodnie posunęły mnie znacząco do przodu. Mimo, że nie stosuję twojej metody otwierania pozycji to jednak poprzez swoje wyniki zwróciłeś moją uwagę na konieczność odszukania momentum na wykresie. Ja z kolei spędziłem ogromną ilość czasu nad określeniem zasięgu ruchów i namawiam cię do przestudiowania załączonego wykresu za 5 ostatnich dni (a właściwie 5 osobnych wykresów za ostatnich 5 dni). To jedna z 3 stosowanych przeze mnie metod ale jak uważam najskuteczniejsza. W żadnym wypadku nie sugeruję nawet zmiany metody otwarcia pozycji, ale przy określaniu TP przemyśl linie Pivot. Ich skuteczność wynika z łatwości obliczania i stosowania w zalgorytmizowanych systemach transakcyjnych. Oprócz wsparć (S - kolor czerwony) i oporów R - kolor zielony) na wykresie są również respektowane linie PP (kolor niebieski) oraz linie pośrednie (Mid - kolor szary).
pozdrawiam
Andrzej

Od wielu lat zmagam się z PA , ale ostatnie 2 lata to okres poważnego marazmu , z którego wyrwał mnie twój dziennik. Dzięki temu ostatnie tygodnie posunęły mnie znacząco do przodu. Mimo, że nie stosuję twojej metody otwierania pozycji to jednak poprzez swoje wyniki zwróciłeś moją uwagę na konieczność odszukania momentum na wykresie. Ja z kolei spędziłem ogromną ilość czasu nad określeniem zasięgu ruchów i namawiam cię do przestudiowania załączonego wykresu za 5 ostatnich dni (a właściwie 5 osobnych wykresów za ostatnich 5 dni). To jedna z 3 stosowanych przeze mnie metod ale jak uważam najskuteczniejsza. W żadnym wypadku nie sugeruję nawet zmiany metody otwarcia pozycji, ale przy określaniu TP przemyśl linie Pivot. Ich skuteczność wynika z łatwości obliczania i stosowania w zalgorytmizowanych systemach transakcyjnych. Oprócz wsparć (S - kolor czerwony) i oporów R - kolor zielony) na wykresie są również respektowane linie PP (kolor niebieski) oraz linie pośrednie (Mid - kolor szary).
pozdrawiam
Andrzej

- DonForex:-)
- Gaduła
Tak, bo gdy otwierasz zgodnie z przyjętymi zasadami i jednak przychodzi strata to jest to element gry(spekulacji). Czym innym jest chęć odegrania się na siłę i otwieranie pozycji łamiąc zasady. Chyba że dla samego oczyszczenia emocji jest zasadne przerwanie tradingu w danym dniu po stracie i to może być element zbioru reguł postępowania.gutek04 pisze:Mógłbyś dokończyć?mryko pisze:klonmarcin, ale czy otwierając zlecenia które okazały się stratne nagiąłeś swoje zasady wejść? Bo jeśli nie...
Sky is the limit
Trzymasz jeszcze?sp2ews pisze:Pozwól, że wstawię moje wejście
A tak swoją droga nie rozumiem czemu wszyscy tak dociekliwie chcą dowiedzieć się czy Marcin swoje zasady złamał czy nie. to był jego jeden z nelicznych dni gdzie miał minus (ale dzień się jeszcze nie skończył), po to jest SL i to też jest OK w tradingu, że nic nie kombinował SL to SL. Wykonał analizę na podstawie niej wszedł i tym razem się nie udało. Przecież Marcin nie jest czarodziejem i nie wie co cena zrobi, tym razem się nie udało. Po za tym z tego co czytam to nie zawsze wchodzi na potwierdzeniu czasem zaryzykuje i potem jak pójdzie po jego myslie to dołoży kolejne pozycje. Poza tym szkoda tego, że wycięło go i zawróciło. ale dzisiaj po prostu zrobili zwyczajne FBO powycinali tych co mieli i ruszyli w dół do kolejnego poziomu, tak jak robią to cały czas, trzeba uważać na FBo ale z drugiej strony ciężko SL dostosować bo nigdy nie wiemy na początku czy zrobią FBO czy BO.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
Mógłbyś nie uogólniać?czerwinek pisze:A tak swoją droga nie rozumiem czemu wszyscy tak dociekliwie chcą dowiedzieć się czy Marcin swoje zasady złamał czy nie.

Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592