Własne EA, czyli poszukiwanie Złotego Grala

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Czy wierzysz w istnienie EA, które regularnie zarabia ?

Tak
246
50%
Nie
100
20%
Tak, ale trzeba je nieustannie modyfikować
146
30%

Liczba głosów: 492

Awatar użytkownika
mariusz911
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mariusz911 »

Nie nie używałem, szczerze to bym się bał że się coś skopie i będzie to poza moją kontrolą.

Wogóle to jakiś czas temu zamieniłem PC z Windowsem na MACa i stałem się szczęśliwszym człowiekiem :) W czasie gdy w Dukasie nie było par z PLN to używałem jeszcze MT4 u polskiego brokera do zabezpieczenia kursu waluty ale teraz jak mają depozyty w PLN to już ostatnio nawet skasowałem MT4.

Wszystko można przepisać na Jforexa i śmiga elegancko, więc myślę że lepiej przepisać niż się stresować mostem bo koszt przesiadki jest pewnie mniejszy niż szkody jakie mogą powstać jak się coś pochrzani.
Ostatnio zmieniony 27 lip 2012, 06:00 przez mariusz911, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Freddie »

To na Maka jest jakaś natywna aplikacja giełdowa? :O
A ja ciemny posiłkuję się wirtualnym Windowsem aby móc MT4 odpalać :lol:

yezooz
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: yezooz »

Freddie pisze:To na Maka jest jakaś natywna aplikacja giełdowa? :O
JForex oczywiście działa na każdej platformie, bo jest oparty na Javie.

Awatar użytkownika
mariusz911
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mariusz911 »

Freddie pisze:To na Maka jest jakaś natywna aplikacja giełdowa? :O
TWS z Interactive Brokers też śmiga na Macu

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

Skąd my to znamy:
http://www.bbc.co.uk/news/magazine-19214294
I jednocześnie takie małe rozczarowanie dla wielbicieli teorii spiskowych o super automatach grubasów trzęsących rynkiem Wink
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Puszkin
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Puszkin »

W listopadzie Giełda Papierów Wartościowych uruchomi nowy system transakcyjny UTP. Wysłużony Warset przejdzie na emeryturę, informuje "Parkiet".
Cytat dzisiejszy z wp.
Wiesław Rozłucki, współzałożyciel giełdy i jej wieloletni prezes podkreśla na łamach gazety, że nowy system jest lepszy, wydajniejszy i ma odpowiadać na rosnące oczekiwania rynku. Dla porównania przepustowość Warsetu to 328 zleceń na sekundę, UTP - nawet 20 tysięcy.

Mówiąc o rosnących wymaganiach inwestorów, rozmówca "Parkietu" ma na myśli zagraniczne fundusze, które stosują tzw. handel wysokiej częstotliwości (HFT). Upraszczając chodzi o roboty inwestycyjne, tworzone przez inżynierów i matematyków. Nowy system ma ich przyciągnąć do Warszawy i poprawić kulejącą ostatnio płynność na giełdzie
koniec cytatu
Czyli panowie do roboty ---- produkować własne roboty;-)
Tylko tak się da grać. Nie ma innej opcji.

annafx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: annafx »

Czy współautorzy wątku również uważają, że jedynym sposobem na zarabiający automat jest HFT?

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

annafx pisze:Czy współautorzy wątku również uważają, że jedynym sposobem na zarabiający automat jest HFT?
Kpisz czy o drogę pytasz ?
Nikt tu w Hft się nie bawi - stworzenie takiego automatu, to naprawdę gruba kasa. Nie ta liga innymi słowy ......
Green
Obrazek
Obrazek

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

Nie chciałem na to odpowiadać pierwszy bo nie jestem tutaj gospodarzem, ale w ogóle taka konstrukcja pytania jest dyskwalifikująca - to jak władanie komuś w usta cudzych słów...
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

To tak jak z tym pytaniem: "Kto jest Twoim ulubionym bohaterem narodowym i dlaczego jest to Stalin ? " :D http://www.dinosaurtech.com/ <- blog gościa z doliny krzemowej który bawi się w hft... można tam znaleźć dużo ciekawego materiału do poczytania i to powinno uzmysłowić jak dużym przedsięwzięciem jest hft (tj green7 napisał)... Tak czy inaczej nie uważam że jedynym sposobem jest hft :) annafx jak dobrze poszukasz to znajdziesz przykłady różnych podejść do problemu które dają zarobić.

ODPOWIEDZ